TV2 lægger op til fuldstændig naive forestillinger om at gøre somaliske kvinder til en del af det danske samfund

Foto: Steen Raaschou

Nyhederne på TV2 bragte søndag en fin reportage fra en somalisk kvindeforening i Vollsmose. Elleve kvinder var forsamlet.

 

Journalisten spurgte, hvor mange af dem, der kunne dansk. Ingen rakte hånden op.

 

Derefter spurgte han, hvor mange af dem, der var i lønnet arbejde. Ingen rakte hånden op.

 

Prisværdigt forsøgte journalisten at gå dem lidt på klingen med, hvorfor de ikke kunne dansk. Han spurgte en af kvinderne: ”Hvorfor har du ikke lært bedre dansk?”

 

Det udløste en aparte situation. Kvinden forstod tilsyneladende ikke engang denne simple sætning på dansk, for hun spurgte en anden somalier: ”Hvad sagde han?”

 

Hun har boet i Danmark i 19 år …

 

Stor naivitet

TV2’s reportage beskrev et særdeles lukket somalisk parallelsamfund. Det er ikke danskerne, der har skabt dette parallelsamfund, det er somalierne selv.

 

For kort tid siden så man på TV en anden gruppe somaliske kvinder, der sad adskilt fra mændene på en café – fordi ”vores islamiske lov” kræver det.

 

Disse problemer har været kendte i årevis. Med jævne mellemrum kommer der så lidt medieballade om, at det skal ændres. Men der sker ikke noget særligt.

 

Debatten er præget af stor naivitet.

Læs også
Er tiltalt for drabsforsøg mod søsters ekskæreste: Skød mod en dør i Vollsmose og forsøgte derpå at stikke af til Somalia

 

Man lader hele tiden, som om myndighederne må kunne løse problemerne, hvis bare man lige laver en ny og bedre integrationsplan.

 

Men hver gang viser det sig, at kulturforskellene er alt for store til at blive klaret med den ene eller den anden velmenende integrationsplan.

 

Fire ud af fem på offentlig forsørgelse

En forfejlet udlændingepolitik har betydet, at man har lukket mange somaliere ind i landet, som kulturelt lever i et lille-Somalia, hvor kvinderne er helt isolerede.

 

Kun hver femte (21 procent) af de 30-64-årige somaliske kvinder i Danmark er i beskæftigelse. (”Indvandrere i Danmark 2017”)

 

Næsten fire ud af fem somaliske kvinder her i landet (79 procent) lever på offentlig forsørgelse!

 

Læs også
Vollsmose i ny rekord: Som den første politikreds i landet indfører Fyns Politi skærpet strafzone med dobbelt straf

”Gør som Hjørring!”

TV2 brugte reportagen fra Vollsmose til at starte endnu en debat om, at nu må der sørme gøres noget for at få de somaliske kvinder integreret.

 

Man havde så indkaldt et venstreorienteret ’sandhedsvidne’ i form af formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau.

 

Hun mente, at Odense Kommune sagtens burde kunne få sat de somaliske kvinder fra Vollsmose i beskæftigelse.

 

Hun forklarede, at man burde gøre som Hjørring Kommune, der er meget bedre til få indvandrere i arbejde.

 

TV2 gav hende medvind. Samtidig tilsluttede statsminister Lars Løkke Rasmussen sig på Twitter, at Odense skulle gøre ligesom Hjørring.

 

Dermed fik man bare endnu engang understreget, at debatten er naiv.

Læs også
Ikke-vestlig indvandring har fået voldskultur til at brede sig – nyt blodigt skyderi viser, hvorfor danskerne har fået nok

 

Vietnamesere og somaliere

Hjørring kan sikkert nogle ting, som blandt andet Odense kan lære af. Fint.

 

Men det er absurd at diskutere beskæftigelsesindsats løsrevet fra, hvilke mennesker man har med at gøre, og hvilken kulturbaggrund de har.

 

Den største gruppe af indvandrere og efterkommere i Hjørring er vietnamesere. De har en langt stærkere arbejdskultur end somalierne. Også på andre måder ligger de kulturelt tættere på os.

 

På landsplan er andelen af vietnamesiske kvinder i beskæftigelse næsten tre gange større end andelen af somaliske kvinder i beskæftigelse!

 

Det gør det selvfølgelig lettere for Hjørring. Odense står med en anden og større udfordring. Den bliver endnu større af, at så mange er klumpet sammen i ghettoen Vollsmose.

 

Læs også
Terrordømte Ahmed skulle udvises, men Flygtningenævnet spænder ben – Alternativet synes, at han skal have et job i Danmark

Så sig dog sandheden

Danmark skulle aldrig have åbnet for strømmen fra de ikke-vestlige, overvejende muslimske lande. Det havde været langt bedre at hjælpe i nærområderne.

 

Nu udvikler der sig stadig stærkere parallelsamfund af mennesker med en helt anden kulturbaggrund.

 

Blandt disse er somaliske kvinder, der år efter år efter år lever uden for arbejdsmarkedet og forsørges af det offentlige. Kvinder, som har levet 19 år i Danmark uden at kunne et ord dansk.

 

De bliver ikke integrerede.Den sandhed bør siges lige ud.

 

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-02-18-tv-2-paa-besoeg-i-somalisk-kvindeforening-i-vollsmose-ikke-en-er-i-arbejde

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…