Prisen på smartphones bliver ved med at stige

Mobiltelefonen er en opfindelse der har ændre vores verden fuldstændig, især vores måde at kommunikere på. Prisen på den nye iPhone X er op mod 200% dyrere end nogle af de konkurrerende smartphones!

 

Prisen på smartphones går kun i én retning – og det er opad! Aldrig har prisforskellen på en iPhone og dets konkurrenter, fx Samsung eller HTC, været større. iPhone X med sine 10.000 kroners pris, er også steget voldsomt sammenlignet med tidligere de tidligere iPhones. Uanset mærket skal man dog stadig af med en god portion tusindkronesedler, for at købe sig en ny smartphone. For ikke at tale om reparation af disse dyre smartphones!

Mobilcovers er blevet en absolut nødvendighed

Ikke nok med at prisen på en smartphone er i opadgående retning, så kan det hurtigt komme til at koste flere tusinde for at reparere den dyrebare smartphone. Med nutidens priser, er et mobilcover til sin smartphone blevet en absolut nødvendighed. En smartphone er fintfølende og til dels skrøbelig elektronik, med relativ høj risiko for, at den går i stykker hvis den tabes. Derfor prioritere flere og flere at pakke deres smartphones ind i mobilcovers.

 

Trods prisstigningen på smartphones et prisen på mobilcovers faktisk gået nedad. Da smartphones først kom ud skulle man slippe væsentligt mere, end hvad tendensen er i dag. Dette er dog samtidig med at mobilcovers i dag skal kunne mere end blot beskytte telefonen.

Hvorfor koster smartphones så meget?

Det kan undre de fleste, at en smartphone koster dobbelt så meget som en bærbar computer, der kan dække de flestes behov.

 

Men det forholder sig rent faktisk sådan, at smartphones aldrig har være så billige, som de er i dag. Det gælder dog bare ikke for iPhone. Modeller som Samsung, Huaweis, osv. er testet til at slå iPhone på specifikationer, og sælges til en tredjedel af prisen. På trods af dette, har Apple stadig langt størstedelen af markedsandelen. Dette skyldes Apples ”popstjerne ”-status, som gør at folk uden at undersøge konkurrenternes priser, betaler hvad det nu koster for den nyeste iPhone, MacBook, osv. Så længe forbrugerne betaler de svimlende dyre priser for telefonerne, bliver priserne ved med at blive dyrere og dyrere – også selvom de ikke nødvendigvis bliver meget beder. Nogle eksperter mener, at det kun er et spørgsmål om tid, før forbrugeren sætter foden i jorden og siger stop til disse absurd dyre priser.

 

 

Danmarks Statistiks prisindeks bekræfter denne stigning, da tal herfra viser at mobiltelefoner i perioden 2010-2016 har oplevet en stigning på 30%. Samtidig viser tallene, at prisen for bærbare er faldet med 49 % i samme periode. Dette kan bl.a. forklares af det faktum at smartphone markedet er mere innovativt og dynamisk end markedet for bærbare, samt at udviklingen af disse sker langt hurtigere. Derudover er indholdet på de fleste smartphones belagt licens, som producenterne skal betale.

 

Nutidens moderne mennesker kan ikke undvære deres smartphone i et øjeblik. Derfor er der rigtig mange forbrugere, der med glæde betaler prisen for de nyeste telefonere på markedet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…