Nordkorea true med aflysning af topmøde med Trump

Wikipedia

Nordkorea har ingen interesse i at mødes med USA, hvis det kun er det ene af de to lande, der skal opgive sine atomvåben i forbindelse med en aftale.Det oplyser nordkoreanske myndigheder onsdag formiddag lokal tid.

 

Udmeldingen kommer under et døgn efter, at Nordkorea først truede med at aflyse det planlagte møde mellem USA’s præsident, Donald Trump, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

 

Landet truer med at aflyse det historiske møde, fordi amerikanerne holder militærøvelser sammen med Sydkorea.

 

Nordkorea har desuden valgt at aflyse forhandlinger med Sydkorea, der var planlagt til onsdag, også på grund af militærøvelserne.

 

Landet kalder de fælles øvelser for “en provokation”, oplyser Nordkoreas Centrale Nyhedsbureau.

 

Trump og Kim Jong-un skal ifølge planen mødes i Singapore den 12. juni.

 

– Vi vil begge forsøge at gøre det til et særligt øjeblik for verdensfreden, skrev den amerikanske præsident om topmødet, som er en diplomatisk kovending i forholdet mellem USA og Nordkorea.

 

I 2017 var forholdet mellem de to nationer på et lavpunkt, efter at Nordkorea flere gange trodsede USA og det internationale samfund ved at gennemføre atomprøvesprængninger og prøveaffyringer af ballistiske missiler.

 

Det fik blandt andet Donald Trump til at true med at “trykke på atomknappen” og gå i krig mod landet.

 

Siden har forholdet mellem de to nationer dog ændret sig, og Nordkoreas Kim Jong-un har nærmet sig både USA og naboen Sydkorea.

 

Læs også
Jair Bolsonaro -” Trump of the Tropics” – ny præsident i Brasilien

Han mødtes blandt andet med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, ved et historisk topmøde mellem de to koreanske ledere i april.

 

Her underskrev de to ledere en erklæring, hvori de enedes om at arbejde for at gøre Den Koreanske Halvø atomvåbenfri.

 

/ritzau/AFP

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…