Muslimske terroristers blodbad i EU kostede sidste år 62 mennesker livet  – Danmark er blandt dem, der straffer hårdest, lyder der fra EUROPOL

Afvist asylansøger begik terror i Stockholm den 8. april 2017 (Foto via sheikyermami.com)

De muslimske terrorister, der også går under betegnelsen jihadister, gjorde 2017 til et blodigt år i EU.

 

I alt 62 mennesker mistede livet, og 819 blev såret under ti terrorangreb gennemført af muslimske jihadister, fremgår det af EUROPOL’s terrorrapport 2018.

 

Det er dog langt færre end i 2016, hvor i alt 135 mennesker mistede livet som følge af tretten angreb fra jihadister. Til gengæld var antallet af sårede med 379 tilskadekomne langt under det halve i forhold til 2017.

 

De ti gennemførte jihad terrorangreb i 2017 er en del af de i alt 33 forpurrede, mislykkede og gennemførte angreb, som medlemsstaterne rapporterede.

 

I alt blev der i EU’s medlemsstater på jihad-området arresteret 705 personer, der blev sat i forbindelse med opfordring til terror, planlægning af terror og gennemførte terrorhandlinger.

 

Her slog de muslimske jihadister til i 2017 og dræbte 62

Det var især i England, det gik hårdest til.

 

Her mistede over halvdelen af de terrordræbte i EU livet med ikke færre i alt 35 mennesker dræbt under terrorangreb fra muslimske jihadister.

 

Men også Spanien blev hårdt ramt med 16 dræbte som følge af jihad-terror.

 

Her blev der gennemført jihadist-terror i 2017:

 

London den 22. marts

En 52-årig mand kørte i bil helt bevidst ind i fodgængere på Westminster Bridge i London. Han dolkede en politibetjent, der stod vagt ved Parlamentet, og nåede at dræbe fem mennesker og såre mindste halvtreds, inden han blev skud af politiet.

 

Senere tog Islamisk Stat (IS) ansvaret for terrorhandlingen.

 

Stockholm den 7. april

En 39-årig mand, som havde kapret en lastvogn med øl, drønede ind i en travl gågade i Stockholm og dræbte fem mennesker og sårede fjorten, førend han med lastbilen endte i en forretnings udstillingsvindue. Det lykkedes ham at stikke af, men blev senere anholdt af politiet

 

I lastbilens førerhus fandt politiet en improviseret bombe. Den 39-årige havde optaget en vido, hvor han proklamerede støtte til Islamisk Stat, som han havde sendt videoen til.

 

Paris den 20. april

En 39-årig mand åbnede ild mod en politibil, som holdt parkeret på Champs Elysées og dræbte en politibetjent. To andre politibetjente samt en turist blev hårdt sårede.

 

Islamisk Stat tog ansvaret for angrebet og bragte det som breaking news i mediet A’maq News, som er Islamisk Stats nyhedsbureau.

 

Manchester den 22. maj

En 22-årig selvmordsbomber født i England af libyske forældre dræbte 22 og sårede 512, blandt dem mange børn, under en koncert.

 

Islamisk stat tog ansvaret for terrorhandlingen og bragte den sammen med en kommentar fra ledelsen som breaking news i A’maq News.

 

London den 3. juni

Otte mennesker blev dræbt og 48 såret, da tre terrorister i en bil kørte ind i en menneskemængde på London Bridge og efterfølgende gik til angreb på fodgængerne med knive.

 

Islamisk Stat tog efterfølgende ansvaret for angrebet og bragte det som breaking news i mediet A’maq News.

 

Hamborg den 28. juli

En afvist asylansøger gik med en kniv til angreb på kunderne i et supermarked. Det lykkedes ham at dræbe én og såre seks.

 

Islamisk Stat tog ikke straks som i de øvrige tilfælde ansvaret, men den 4. august refererede mediet al-Naba’ angrebet med vestlige medier som kilde. Det samme medie har i øvrig også refereret de øvrige terrorhandlinger.

 

Barcelona og Cambrils den 17. august

Femten mennesker blev dræbt og 131 såret, da en varevogn drønede ind i Barcelonas berømte gågade La Rambla, som på det tidspunkt var proppet med turister.

 

Cirka otte timer senere kørte en bil ind i fodgængere i den byen Cambrils cirka 120 kilometer syd for Barcelona og dræbte en og sårede seks.

 

Straks efter terrorhandlingerne tog Islamisk Stats ansvaret og bragte det som breaking news i A’maq News med en kommentar fra IS-ledelsen.

 

Turku (Finland) den 18. august

To mennesker blev dræbt og otte såret under et knivangreb. Den hovedmistænkte er en 18-årig mand, som blev arresteret umiddelbart efter angrebet.

 

Islamisk Stat har ikke udtalt noget i forbindelse med angrebet, som heller ikke er blevet nævnt i A´maq News.

 

Marseilles den 1. oktober

To kvinder mellem sytten og tyve år blev stukket ihjel med en kniv, da de blev angrebet af en mand på Marseilles hovedbanegård. Manden blev skudt og dræbt af soldater, der var på patrulje på banegården.

 

Islamisk stat tog ansvaret for drabene og bragte dem som breaking news i A’maq News

 

Venstreorienteret terror

Selvom venstreorienterede terrorangreb i kategorien forpurrede, mislykkede og gennemførte i et antal på 24 når op i nærheden af de muslimske jihadisters 33, har de ikke forårsaget dødsfald, ligesom der heller ikke foreligger noget om antal sårede.

 

Rapporten nøjes med at konkludere, at ”Størstedelen af de venstreorienterede angreb blev i 2017 blev udført ved hjælp af usofistikerede og improviserede brændere og eksplosive enheder samt pakker og brevbomber med krybdyr og benzinbomber.”

 

Hvad højreorienteret terror angår, er der i medlemsstaterne registreret fem i kategorien forpurret, mislykket og gennemført.

 

Alle fem tilfælde stammer fra England, hvor der er registret én dræbt som følge af højreorienteret terror.

 

I rapporten nævnes ikke de nærmere omstændigheder omkring drabet. Det påpeger blot, at den højreorienterede terror ”især skyldes en frygt for islamisering af samfundet og indvandringen.”

 

Danmark ligger i toppen med straf på terrorområdet

Som nævnt blev der i EU-landene tilsammen i 2017 anholdt 705 personer, der enten var mistænkt for at opfordre til jihad-terror eller havde planlagt og gennemført en terroraktion.

 

I Danmark drejede det sig ifølge EUROPOLs rapport om i alt 14 arrestationer, men hvor der kun blev afsagt dom i fire tilfælde

 

Her lå dommene ifølge en oversigt i rapporten på gennemsnitlig seks årsfængsel i lighed med afsagte domme i Frankrig, Tyskland og Litauen.

 

Hvis man ser bort fra Grækenland, hvor man virkelig er gået til den med et gennemsnit på 17 års fængsel for dømte i forbindelse med terrorsager, lå gennemsnittet i de EU-lande, hvor der er i 2017 blev afsagt terrorrelaterede domme, på fængsel i fire og et halvt år.

 

Så her ligger Danmark pænt placeret. Hvis man altså vel at mærke mener, at terrorrelaterede forbrydelser skal straffes hårdt.

 

Du kan læse hele EUROPOLs terrorrapport 2018 her:

file:///C:/Users/Bruger/Downloads/tesat_2018%20(1).pdf

 

Og her kan du finde Islamisk Stats nyhedsbureau, A’maq News

https://ent.siteintelgroup.com/index.php?option=com_customproperties&view=search&task=tag&tagName=Media%20Groups:Amaq-News-Agency-(IS)&Itemid=523

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…