Mand huggede pludselig vildt løs med kniv mod ung soldat i Wien – noget tyder på islamisk terror

Natten til mandag holdt en ung soldat vagt ved den iranske ambassadørs residens i Wien. Han observerede en mand, der optrådte ”meget mistænkeligt”.

 

Pludselig for manden mod soldaten og huggede vildt løs med en kniv.

 

Hvis soldaten ikke havde haft en beskyttelsesvest på, ville han med hundrede procents sikkerhed være blevet dræbt, siger en talsmand for politiet. Nu slap han med mindre sår.

 

Soldaten tog kampen op og de to tumlede rundt. Så brugte soldaten peberspray mod angriberen, men det var ikke nok til at pacificere ham.

 

Derefter afgav soldaten et varselsskud op i luften med sin Glock 17 pistol. Men manden fortsatte med at angribe som en vanvittig.

 

Det fik til sidst soldaten til at skyde direkte mod ham. Mindst tre skud blev affyret, hvoraf de to ramte. Gerningsmanden faldt om og døde af sine sår.

 

Ligesom i Danmark assisterer det østrigske forsvar politiet med visse bevogtningsopgaver. Soldaterne er udstyret med peberspray, Glock 17 pistoler og beskyttelsesvest.

 

Alle tre redskaber blev som sagt brugt af soldaten, der kommer fra forbundshæren i Tyrol.

 

Mohamed El M.

Politiet i Wien har siden identificeret manden. Han benævnes Mohamed El M. Han var 26 år og østrigsk statsborger, men hans familie stammer fra Egypten.

 

Efter dramaet foretog politiet en ransagning i moderens hjem, hvor den 26-årig boede. Man drog af sted med blandt andet mandens computer og mobiltelefon til nærmere undersøgelse.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Med henvisning til politikilder peger flere østrigske aviser på, at der meget vel kan være tale om en islamistisk terrorhandling.

 

Var optaget af islamistiske hadprædikanter

Krone.at skriver, at motivet ikke er endelig klarlagt. Men politiet arbejder med terror som en nærliggende mulighed.

 

Heute.at kommer med yderligere oplysninger, der kan pege på en terrorhandling. Man har fundet interessante ting på hans Facebook-side.

 

Det fremgår, at Mohamed El M. fremstillede sig selv som stærkt troende muslim. Alle hans opdateringer på siden havde religiøst indhold. På hans profilbillede står der ”Allah” med arabiske skrifttegn.

 

Det fremgår, at han flittigt har dyrket islamiske Facebook-sider. Han var optaget af islamistiske hadprædikanter – eller som de ofte benævnes på tysk: salafister.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

En af dem er en tidligere bokser ved navn Pierre Vogel. Han er konverteret til islam i en rabiat udgave, og han spiller en fremtrædende rolle blandt konverterede tyske salafister.

 

Det samme gælder en anden af Mohamed El M.’s favoritter Sven Lau.

 

Lau er blandt andet kendt for at rende rundt på gader og stræder sammen med sine tilhængere for at presse folk – specielt muslimer – til at underkaste sig strenge islamiske regler. Han beskyldes også for at understøtte terrororganisationer.

 

Ønskede åbenbart sit navn frem

Facebook-siden havde også et link til propagandaside, der forbindes med terror. ”Ansarul Aseer Original”, hedder den.

 

I øvrigt er det kommet frem, at Mohamed El M. havde sit pas på sig, da han angreb soldaten. Man fandt det på hans lig. Det oplyser oe24.at.

 

Manden ønskede tilsyneladende at få sit navn forbundet med angrebet. Dette tyder på, at det var en bevidst planlagt handling og ikke et resultat af akut sindsforvirring.

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

 

Også det peger i retning af terror. Men oe24.at refererer samtidig en efterretningskilde for, at Mohamed El M. var psykisk ustabil og voldsparat. De to ting udelukker på ingen måde hinanden.

 

Trusler mod samfundets sikkerhed

Mange mennesker fra den muslimske verden har fået asyl i Østrig. Det hører til blandt de europæiske lande, som i forhold til størrelsen har haft den største tilstrømning.

 

Dette har ført mange konflikter og mange trusler mod sikkerheden i det østrigske samfund med sig.

 

En af disse trusler var Mohammed E. Uanset hvad hans nærmere motiv nu var.

 

http://www.krone.at/1663713

 

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb

http://www.heute.at/oesterreich/wien/story/Iran-Residenz-Wien-Mohamed-E–M–Angreifer-war-Fan-von-islamistischen-Predigern-53546710

 

http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/wien/Messerattentat-auf-Soldaten-Taeter-folgte-IS-Prediger-auf-Facebook/325729543

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…