Ung mand døde på overbelastet hospital – penge bruges til at sikre sig mod indvandrerbander

Colourbox

En ung mand kom på skadestuen med høj feber og smerter. 10 timer senere døde han af blodforgiftning som følge af hjernebetændelse.

 

Det skete på Sunderby Sygehus i Sverige i maj måned.

 

Nu er der kommet en vurdering af årsagen til den unge mands død. Den tyder på, at den unge mand kunne have overlevet, hvis han havde fået en hurtig og rigtig behandling.

 

Hospitalet var overbelagt og der var for få sygeplejersker. Personalet var overanstrengt, og de var heller ikke i stand til at bruge deres instrumenter korrekt. Derfor undervurderede de, hvor syg manden var. Det skriver SVT.se

 

“Da manden endelig kom i behandling, viste det sig, at personalet ikke havde lært at bruge kontrolinstrumentet rigtigt. Derfor fik de et tal, som ikke viste, hvor syg mand var”, siger cheflæge Carl Johan Westborg.

 

– Det lyder jo forfærdeligt, udbryder journalisten.

 

“Der er lige nu en anstrengt situation. Der er mangel på sygeplejersker og på senge, som betyder at behandlingen lider skade”, svarer lægen.

 

Hospitaler mangler altså helt åbenlyst penge til sengepladser, til sygeplejersker og til uddannelse af personale.

 

Samtidig bliver der brugt store summer på at beskytte skadestuer mod indvandrerbander. Og senge og personale bliver beslaglagt til behandling af ofre for bandernes hærgen.

 

Det ligner en krigszone, skriver en netavis og giver en beskrivelse fra en ansat:

 

Krigszone

Den ansate på skadestuen i Halsingborg var på vej til arbejdet, da en bil kom kørende i høj fart. Flere personer sprang ud og bar en mand med skudsår ind på hospitalet. Bildørene stod åbne, og der var blodspor på jorden.

 

Det er den ny virkelighed på hospitaler i byer som Halsingborg og Malmø. Flere og flere unge mænd ofte med indvandrerbaggrund bliver bragt ind med skudsår, knivstik eller andre skader. samtiden.nu

 

Når det sker, skaber det ofte vodsomme optrin, og personalet bliver truet og udsat for vold.

 

Sammen med den sårede kommer der ofte store grupper, der vil ind på hospitaler.

 

Det kan være grupper på 20 familiemedlemmer, og det kan være ret voldsomt for andre patienter, siger områdechef Mikael Sten til avisen.

 

Men det kan også være mænd fra en bande, der vil slå den sårede ihjel. Og det kan være den såredes venner, som vil beskytte ham. Disse to grupper kan komme i indbyrdes kamp.

 

De kan også angribe og true patienter og personalet. De bliver truet med voldtægt og død, og de kan blive udsat for kvælertag.

 

Derfor er skadestuen i Halsingborg nu ved at få et system, der bliver kaldt lockdown.

 

Når der er en såret på vej skal politiet med det samme ringe til skadestuen. Politiet skal også være fremme sammen med den sårede og straks spærre hele området omkring skadestuen af.

 

Inde på skadestuen skal en sikkerhedsansvarlig trykke på en knap, der lukker alle døre ind til skadestuen og tilstødende områder. Et regulært lockdown.

 

Derefter er det kun politiet, der lukker nye patienter og andre ind på skadestuen.

 

Problemerne med trusler og vold er nu et almindeligt problem over hele Sverige. Der bliver taget kvælertag på personalet. Og kvindelige ansatte tør ikke går uden vagter, skriver samtiden.nu.

 

Der har været en stigning på 50 procent fra 2010 til 2015. Og stigningen har været endnu større fra 2016 til 2017.

 

Derfor kan et lockdown system være på vej flere andre steder. Men det er dyrt – meget dyrt også for politiet.

 

Det betyder færre penge til velfærd til gamle og syge.

 

Hjemløse folkepensionister. Og en ung mand, der dør på hospital, fordi de mangler ressourcer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…