Lars Løkke holdt møde med Marokkos udenrigsminister om Mansour, der er dømt til udvisning – her er det svar, han fik

Said Mansour (You Tube)

I forbindelse med statsminister Lars Løkke Rasmussens underskriftsrejse til Marrakesh i Marokko, fik han en opfordring med på vejen fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl:

 

”Når nu statsministeren er taget afsted, så kan han jo passende aftale med det land, som lægger bynavn og geografi til erklæringen, at de tager deres egen statsborger Sam Mansour retur,” skrev Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev. Han fortsatte:

 

”Mansour, også kendt som ”Boghandleren fra Brønshøj”, er en gennemført skidt Karl med flere domme bag sig. Han er blandt andet dømt for at opildne til terror, og han er blevet frataget sit danske pas og udvist til Marokko. Men Marokko vil ikke tage imod ham.”

 

Tilbage står, at Said Mansour (i dag Sam Mansour) således må siges at være lakmusprøven på statsministerens forsikringer om, at aftalen vil være en stor fordel for Danmark alene af den grund, at den forpligter lande som helt aktuelt Marokko til at tage deres egne udviste statsborgere retur.

 

Og Lars Løkke Rasmussen tog rent faktisk sagen op, da han var i Marokko.

 

Løkke holdt et møde med Marokkos udenrigsminister Nasser Bourita om Said Mansour.

 

Mødet gav dog ikke noget gennembrud i sagen:

 

– Det har vi ikke fået i dag, men vi har haft et godt møde, og der er fremdrift i det, og vi har aftalt, at vi følger op direkte over for hinanden om ret kort tid, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen til dr.dk.

 

Derefter er der følgende ordveksling mellem DR-journalisten og statsministeren:

 

Du siger, at der er fremdrift i sagen. Hvad består den fremdrift i?

– Han skal hjem, og det opfatter jeg egentlig også, at der er en positiv stemning omkring, men der er nogle ting, der skal håndteres først. Det vigtige for mig er, at mødet foregik rigtig konstruktivt, at jeg vurderer, at der er fremdrift i det, og vi har aftalt med hinanden – altså direkte over for hinanden – at det er noget, vi følger op på direkte han og jeg, siger Lars Løkke Rasmussen.

 

Så du oplever, at der er en vilje til at få ham hjem til Marokko?

– Jeg oplever, der er en principiel vilje til det, og nu skal vi så have bragt det helt på plads. Det er jo første gang, jeg har haft mulighed for at rejse den her sag for de marokkanske myndigheder, og der er et arbejde, der skal gøres, men det siger sig selv, at når man er dømt for terror i Danmark, og man er marokkansk statsborger og har aftjent sin straf i Danmark, så skal man ud, siger statsministeren.

 

Våbenbesiddelse, sexkrænkelse og terrorstøtte

Said Mansour har en lang række domme bag sig.

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

 

Første gang i 2002, hvor han blev idømt tre måneders fængsel for at trænge ind på en legeplads, hvor han befamlede en 12-årig pige på brysterne og kyssede hende.

 

Siden da er han to gange blevet dømt for støtte til terrorvirksomhed og en enkelt gang for ulovlig våbenbesiddelse og hæleri.

 

Første terrordom faldt i 2007, hvor han ved Københavns Byret blev idømt tre år og seks måneders fængsel.

 

Syv år senere blev han i 2014 ved Retten på Frederiksberg idømt fire års fængsel for opfordring til terrorisme og hellig krig. Han beholdt sit danske statsborgerskab. Anklagemyndigheden havde krævet fratagelse.

 

Den dom blev anket, og i 2015 stadfæster Østre Landsret fængselsdommen, men fratager Mansour sit danske statsborgerskab.

 

Sagen endte i Højesteret, som stadfæstede landsrettens dom.

Læs også
Asylansøger slog sig 8-årige datter med kæp – retten lægger fløjlshandsken og dømmer ham til udvisning

 

Kom til Danmark som familiesammenført med sin søster

Sam Mansour er født i Marokko i 1960 og kom i 1983 til Danmark som familiesammenført med sin søster.

 

Han fik dansk statsborgerskab, men beholdt samtidig sit marokkanske. Det betød, at man kunne fratage ham sit danske statsborgerskab, da han jo ikke ville blive statsløs.

 

Det er denne mand, de marokkanske myndigheder hidtil ar nægtet at tage retur.

 

For Lars Løkke Rasmussen står der meget på spil i sagen.

 

Han har forsøgt at sælge FN-aftalen med den begrundelse, at aftalen forpligter landene til at tage deres udviste statsborgere retur.

 

Læs også
Svensk ’venligbo’ græd foran medierne, da afghaner skulle udvises – nu afsløres manden som en led tyran

Hvis marokkanerne på trods af den marokkanske udenrigsministers høflige imødekommenhed fortsat nægter, har Lars Løkke Rasmussen og hans regering samt Folketingets partiet med Socialdemokratiet i spidsen et alvorligt problem.

 

Kun Dansk Folkeparti har med næb og klør bekæmpet dansk tilslutning til FN’s Migrationsaftale.

 

Du kan læse hele artiklen i DR her:

https://www.dr.dk/nyheder/politik/loekke-kaster-sig-ind-i-kampen-sende-boghandleren-fra-broenshoej-hjem-til-marokko

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2018/nu-har-loekke-underskrevet-fn-aftalen-med-forbehold-underligt-at-aftalen-kun-forpligter-de-afrikanske-lande-lyder-det-fra-martin-henriksen/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…