Bager-Ali fra Tingbjerg frikendt for ildspåsættelse – nu er faderen anmeldt for grov pengeafpresning

Google Map

Ali Parnian fra Tingbjerg blev i dag fredag ved Østre Landsret frikendt for medvirken til ildspåsættelse af en BMW 320 til en værdi af 36.500 kroner.

 

Sagen var imødeset med stor spænding.

 

Ali Parnian ejer sammen med sin far et bageri og café i indvandrerghettoen Tingbjerg ved København.

 

Han blev landskendt, da man på en video kunne se fire sortklædte mænd smadre hans forretning med kølle.

 

Det fik De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard til at starte en indsamling til Ali Parnian.

 

Hun har indsamlet næsten en halv million kroner til Ali som erstatning for hærværket den 20. januar mod hans bageri, Kaj Bageri, i Tingbjerg.

 

Den 19-årige Ali Parnian blev ved retten i Lyngby i oktober sidste år frikendt for ildspåsættelse. Men anklagemyndigheden ankede, og det var i denne ankesag, at Ali Parnian i dag blev frifundet.

 

Var med til at hælde benzin på sodavandsflasker

Under retsmødet i dag forklarede Alis medtiltalte ven, Amir, i lighed med hans forklaringer i retten i Lyngby, at Ali var helt klar over, at BMW’en var stjålet, samt at den skulle brændes af.

 

Af Amis forklaring fremgik det således, at det var Ali, der købte benzinen på en tankstation og var med til at hælde den på to sodavandsflasker af plastik, medens han selv og Alis lillebror købte blandt andet gazebind i en nærliggende Netto.

 

Altså ingredienserne til to benzinbomber. Eller Molotovcocktails, som de populært kaldes.

Læs også
Mysteriet om Bager-Ali breder sig – nu er hans far arresteret og udvist samtidig med, at politiet undersøger anklager om pengeafpresning

 

Under dagens møde i landsretten erkendte Ali, at det var ham, der købte to liter benzin under en køretur i den stjålne BMW, samt at han også var med til at hælde benzinen på de to sodavandsflasker, men:

 

”Jeg tænkte, at min ven Amir nok først fik brug for benzinen dagen efter, så derfor hældte vi det ikke på tanken med det samme,” forklarede han ifølge BT.

 

Han benægtede i øvrigt, at han vidste, at bilen var stjålet, men at han troede, at Amir havde købt den af sin svoger for fem tusinde kroner.

 

Vennen sagde, at han skulle tage skylden, hvorefter Alis far ville betale bøden

Udover Ali og hans ven Amir var også Alis dengang 15-årige lillebror med under kørslen i den stjålne BMW, som endte i Værløse, hvor lillebroderen ifølge Amir fik forbrændinger under ildspåsættelsen.

 

Men disse forbrændinger skyldes ifølge Ali, at lillebroderen havde leget med en spraydåse og en lighter.

 

Læs også
Bageren Ali fra Tingbjerg stod over for store problemer med sin forretning, allerede inden hærværket blev begået – det viser fødevarerapport

I retten forklarede vennen, at Ali udover lillebroderen også var med til at brænde bilen af, men at det bagefter blev aftalt, at han skulle tage skylden for afbrændingen.

 

Til gengæld skulle Alis far betale den forventede bøde for redde sine to sønner fri af sagen, skriver BT.

 

Amir var ikke klar over, at han ville få en betinget fængselsdom på seks måneder og ligeledes en betinget udvisning til Iran.

 

Selv hævdede Ali, at han blev sat af ved sit hjem, inden bilen blev brændt af, og da anklagemyndigheden heller ikke i landsretten kunne påvise, at Ali havde været til stede under selve afbrændingen, besluttede også landsretten at frikende ham.

 

Anklagemyndigheden havde krævet fængsling og udvisning til Iran i tilfælde af, at Ali i landsretten blev kendt skyldig.

 

Men nu er Bager-Ali blevet kristen

Udvisningen ville dog under alle omstændigheder ikke være blevet til noget.

Læs også
De politisk korrekte forfulgte en kristen præst, der kritiserede forholdene i Tingbjerg – men en muslimsk bager behandles helt anderledes

 

Ali kom til Danmark i 2015 som såkaldt uledsaget flygtningebarn og fik asyl i 2016, fremgik det af sagen i landsretten.

 

Efter ankomsten til Danmark må Ali tilsyneladende i lighed med flere andre udvisningstruede muslimer være blevet ramt af en religiøs vækkelse.

 

I hvert fald forklarede han i retten, at han ikke kunne udvises til Iran, da han er konverteret fra islam til kristendommen, skriver Ekstra Bladet.

 

Sønnen slap fri – men nu er faderen anmeldt for pengeafpresning

Medens Ali således slap af krogen i Østre Landsret, er der nu en alvorlig sag om pengeafpresning for flere hundrede tusinde kroner på vej mod hans far.

 

Og denne sag hænger uløseligt sammen med Alis bageri i Tingbjerg, men ikke nødvendigvis med hærværket.

 

Læs også
Skandale: 50 familier i indvandrerghettoen Tingbjerg modtager hver for 600.000 kroner i sociale ydelser om året

Det er den tidligere ejer af bageriet, som nu har anmeldt Ali’s far, Mohsen Parnian, for pengeafpresning.

 

Ifølge den tidligere ejer, som driver et iransk supermarked på Søborg Hovedgade, mødte Mohsen Parnian den 8. september sammen med nogle mænd op i supermarkedet og forsøgte at presse ham til at betale et beløb på flere hundrede tusinde kroner, skriver Jyllands-Posten.

 

Der er tale om penge, som Mohsen Parnian mente, at butiksejeren havde snydt ham for i forbindelse med handlen om bageriet.

 

Episoden er anmeldt til politiet, som også har fået videomateriale fra et overvågningskamera.

 

Politiet holder alle muligheder åbne i efterforskningen

Både afpresningssagen og hærværket mod Alis bageri i Tingbjerg behandles nu samlet af Københavns Politi ud fra den betragtning, at der kan være en mulig sammenhæng mellem de to sager.

 

”Jamen vi hører også nævnt personer, hvor der godt kan være et sammenfald mellem de to sager, og vi hører også fra vidner, at der har været tvister omkring handlen med bageriet,” siger politiinspektør Torben Svarrer, Københavns Politi,” til Jyllands-Posten og fortsætter:

Læs også
Mindst fire personer skød mod lejlighed i indvandrerghettoen Tingbjerg

 

”Men når vi kigger på tingene samlet, så er det smart, at vi også inddrager det, der er anmeldt på Søborg Hovedgade (den anmeldte pengeafpresning mod den tidligere ejer, red.).

 

Politiet holder således fortsat alle muligheder åbne. Og der er efterhånden adskillige.

 

Derfor tilbageholder Mette Abildgaard også fortsat de indsamlede penge. Formanden for indsamlingsnævnet sagde fredag eftermiddag til NEWS & co, at Mette Abildgaard kunne søge nævnet om at bruge pengene på eyt beslægtet formål. alternativ skulle de 15.000 bidragydere have deres penge tilbage. Hvis det altså ikke ender med, at Ali Parnian får den halve million.

 

Her kan du læse mere om sagen i Østre Landsret i dag og anmeldelsen om pengeafpresning:

https://www.bt.dk/krimi/drama-i-retten-bager-ali-i-problemer-efter-vennens-forklaring

 

https://ekstrabladet.dk/112/ven-bager-ali-tilboed-penge-for-at-gaa-fri/7012914

 

https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE10246874/haervaerksramt-bagers-far-blev-anmeldt-til-politiet-for-forsoeg-pa

 

Og her kan du læse om de hårrejsende hygiejniske forhold i Alis bageri, som har udløst en række dyre krav fra Fødevarestyrelsen:

https://denkorteavis.dk/2018/bager-ali-problemer-fodevarerapport/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…