Ali-sagen fra Tingbjerg udvikler sig: Nu undersøger politiet, om et røveri i Brønshøj har forbindelse til Ali og hærværket i hans bageri i Tingbjerg

Sagen omkring hærværket i iraneren Ali Parnians bageri, Kaj Bageri, i Tingbjerg udvikler sig konstant. Det ligner mere og mere noget, der kan være et internt opgør i iranske kredse i Danmark.

 

Således undersøger Københavns Politi nu, om der kan være en sammenhæng mellem hærværket i Tingbjerg og et røveri mod iraneren Mehdi Barzi’s forretning, supermarkedet Sarv Market IVS, på Søborg Hovedgade 177 i Brønshøj.

 

Mehdi Barzi er den tidligere ejer af Kaj Bageri, som han sidste sommer solgte til Ali og hans far, Mohsen Parnian.

 

Kort tid efter salget dukkede Ali’s far op i Mehdi Barzi’s iranske supermarked og forsøgte ifølge Barzi at presse ham til at betale flere hundrede tusinde kroner, som Ali og hans far mente, at de var blevet snydt for i forbindelse med handelen med bageriet.

 

Barzi nægtede at betale.

 

Dagen efter, den 9. september, blev han så efterfølgende udsat for et røveri.

 

Politiet: Der kan være en sammenhæng mellem røveriet og hærværket

Hos Københavns Politi ønsker politiinspektør Torben Svarrer over for Berlingske ikke at oplyse nærmere om røveriet, men lægger ikke skjul på, at politiet undersøger en mulig forbindelse mellem røveriet mod supermarkedet og hærværket mod bageriet.

 

”Vi er bekendt med, at der er anmeldelser fra Søborg Hovedgade, og vi er også bekendt med, at der kan være en sammenhæng mellem den adresse og ejeren dér og så adressen inde på Ruten (i Tingbjerg, red.) og ejeren dér,” siger Torben Svarrer til Berlingske og fortsætter:

 

”Der kan godt være en sammenhæng der, uden at vi vil gå i detaljer med, hvad det er for en sammenhæng, vi ser.”

 

Han oplyser videre, at politiet nu er ved at gennemgår røverisagen i detaljer for at se, hvad der ligger i den.

Læs også
Video: De sendte sexovergreb live på Facebook: Alt er tilladt for indvandrere, troede de – og måske får de ret …

 

”Hvordan og hvorledes dette eventuelt måtte have en sammenhæng med den anden sag er for tidligt at sige. Men det er klart, at vi kigger på alt, hvor der kan være en mulig sammenhæng som led i et trehundrede og tres graders tjek,” siger politiinspektør Torben Svarrer, Københavns Politi, til Berlingske.

 

Ali lever på lånt tid i Danmark og fremtiden i bageriet var også usikker

På trods af, at Ali Parnian havde været med til at fremstille de to benzinbomber, der blev anvendt ved afbrændingen af en stjålet BMW samt havde købt benzinen, der blev brugt, blev han alligevel i Østre Landsret i fredags den 26. januar frikendt for brandstiftelse.

 

Politiet kunne ganske enkelt ikke bevise, at Ali havde været til stede under ildspåsættelsen.

 

Under retsmødet kom det frem, at Ali lever på lånt tid i Danmark, da hans opholdstilladelse udløber i år.

 

Det er dog tvivlsomt, om han blive udvist til Iran, da efter ankomsten til Danmark i 2015 blev ramt af en religiøs vækkelse og konverterede fra islam til kristendommen.

 

Læs også
Iraner skubbede en tilfældig ung kvinde ud foran et tog i Berlin – hun døde på stedet

Til gengæld var hans fremtid som bager i Tingbjerg dog højst tvivlsom efter et kontrolbesøg, der fandt sted den 6. januar i år blot to uger før hærværket.

 

Under besøget fandt Sundhedsstyrelsens repræsentanter forholdene i bageriet så graverende, at det ville kræve et betragteligt beløb at efterkomme kravene.

 

Der til kommer, at Ali på stedet fik en bøde på fem tusinde kroner på grund af de miserable hygiejniske forhold.

 

Således blev der opbevaret fødevarer i et køleskab med snavs og gamle fødevarerester, ligesom nogle dybfrosne ænder var i en sådan tilstand, at de blev destrueret på stedet.

 

Her kan du læse hele artiklen i Berlingske:

https://www.b.dk/nationalt/roeverisag-kaedes-sammen-med-haervaerk-mod-bageri-i-tingbjerg#

 

Og her kan du læse om ildspåsættelsen og fødevarestyrelsens kontrolrapport:

Læs også
Blodigt overfald og drabsforsøg i Ishøj: Politiet efterlyser iraner og dansk-tyrker

https://denkorteavis.dk/2018/bager-ali-fra-tingbjerg-frikendt-for-ildspaasaettelse-nu-er-faderen-anmeldt-for-grov-pengeafpresning/

 

https://denkorteavis.dk/2018/bager-ali-problemer-fodevarerapport/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…