To unge mænd stod bøjet over hans bil, og bagefter manglede fire hjulbolte – de var afrikanske af udseende

Colourbox

En ny dødsensfarlig form for hærværk har bredt sig som en steppebrand: Ukendte gerningsmænd har skruet hjulbolte løs på parkerede biler.

 

Nu har en mand for først gang kunnet give et signalement af formodede gerningsmænd.

 

tirsdag morgen kontaktede han politiet på Fyn.

 

Han havde set to unge mænd stå bøjet over han sølvgrå Kia Ceed. Bagefter opdagede han, at der manglede 4 hjulbolte på forhjulet i førersiden. Det skriver Fyns Politi i sin døgnrapport.

 

De 2 mænd beskrives som

 

A: Mand, afrikansk af udseende, 18-19 år, Kropsbygning: Kraftig, iført: Hættetrøje.

 

B: Mand, Afrikansk af udseende, 18-19 år, Kropsbygning: Spinkel, iført: Hættetrøje.

 

flere andre har inden for de seneste døgn oplevet løse hjulbolte.

 

Blandt andet på Fyn og i Midt- og Vestsjælland har politiet har fået anmeldelser fra seks bilejere og en enkelt cykelejer, som har opdaget, at hjulboltene er blevet løsnet på ét eller flere af hjulene på deres biler og hjulmøtrikken på forhjulet af en cykel.

 

Det oplyser politikredsene i deres døgnrapport, skriver eb.dk.

 

Læs også
Dansk Folkeparti slår alarm: Regeringen er ved at underskrive en erklæring, der kan medføre nordafrikansk indvandring til Danmark

Alene i Odense har mekaniker Jonny Hellfach i løbet af en uge haft besøg af tre kunder, hvis biler havde fået løsnet hjulboltene.

 

Han anbefaler, at man inden længere ture sørger for at spænde sine hjul fast, selvom det er svært at gøre noget ved fænomenet: For hvis bilen er tilgængelig, kan boltene løsnes. Det skriver Fyens.dk 14.6.

 

Ifølge Jonny Hellfach kan man høre, hvis der er noget galt, når man kører i sin bil. Især når man drejer, eller når man trykker på speederen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…