Leder af muslimsk forening har overtaget københavnsk skole: Frygt for at der ligger forsøg på radikalisering bag

foto: Steen Raaschou

En muslimsk skole er opkøbt af lederen af en radikal muslimsk forening. Og der er nu frygt for, at det sker med det formål at fremme radikaliseringen blandt muslimer i Danmark.

 

Dermed kan der være taget et nyt skridt i retning af at gøre en store københavnsk bydel til et muslimsk parallelsamfund.

 

Radikal muslim køber muslimsk skole i København

Nordvest Privatskole blev stiftet i 2004 og købte en bygning på Tomsgårdsvej. Skolen har haft store økonomiske problemer blandt andet på grund af afdrag på lån, og fordi forældrene ikke har betalt skolepenge. Berlingske 18.6.

 

Men i 2016 kom skolen til penge. Bygningerne blev købt af Ali Laibi Jabbar for 26,5 mio kroner.

 

Ali Laibi Jabbar spiller samtidig en ledende rolle i den islamiske organisation Almuntadar, som hører hjemme i Malmø. Almuntadar underviser blandt andet i islamisk retslære og rådgiver om sharia. Det skriver Berlingske, som har gravet i sagen. (18.6)

 

Koranens regler, sharia er i direkte opposition til demokrati. Det er Allahs love og regler for det enkelte menneske og for samfundets indretning.

 

Ali Laibi Jabbar siger selv, at han har købt skolen fordi det er  en god investering. Men det kan ikke passe, mener en økonomisk ekspert. Det er Lars Kiertzner, revisor og lektor på CBS.

 

Ifølge ham er det tydeligt, at der ikke blot er økonomiske motiver bag skolekøbet. (Berlingske 19.6)

 

Det er en meget dårlig investering, og der må ligge andre motiver bag, siger han til avisen.
Salget til Ali Laibi Jabbar kan altså trække den muslimske friskole endnu længere i retning af bogstavtro islam. Og eleverne kan blive fjernet endnu mere fra det danske samfund og danske  værdier.

 

Friskoleloven og virkeligheden

Hvis det sker, så er det i strid med friskoleloven. Det er tilsyn med friskolerne, som skal holde øje med at loven ikke bliver overtrådt. Men det kan mildt sagt være svært at kontrollere i den daglige undervisning.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Det er også ulovligt, hvis en fri- eller privatskole ikke er uafhængig. Men det er ikke ulovligt at sælge skolens bygninger.

 

Så hvad der er lovligt og ulovligt, kan ikke være helt nemt af bevise.

 

Men nu skal tilsynet undersøge om friskolen er uafhængig af den islamiske forening.

 

Selv skriver Ali Laibi Jabbar i et svar til Berlingske, at der ikke er sammenhæng mellem den islamiske forening og skolen.

 

Politikere siger fra – men hvad sker der

Frygten for at købet af skolen kan dække over et ønske om at påvirke skolen får politikere på stribe til at ytre bekymring over for Berlingske. De er kritisk over for salget.

 

Læs også
Nu er vi ved at få ‘muslimsk politi’ i Danmark – politikerne fatter ikke rækkevidden

Men det er ikke kun dette enkelte salg af en muslimsk privat skole, der er et stort og grundlæggende problem.

 

Folk, der ved, hvad de taler om, har flere gange advaret mod muslimske friskoler generelt.

 

Den verdenskendte somaliskfødte islamkritiker Ayaan Hirsi Ali har direkte opfordret til at lukke alle muslimske friskoler, fordi de generelt modarbejder integration.

 

Lise Egholm har som skoleleder på Nørrebro gennem mange år ydet en kæmpeindsats blandt tosprogede elever. Hun har haft mange elever som blev taget ud af den danske folkeskole for at gå på en muslimsk friskole.

 

Lise Egholm har også advaret: Jeg har kun dårlige erfaringer med muslimske friskoler, sagde hun til Berlingske 3.11.16.

https://www.b.dk/kommentarer/lise-egholm-jeg-har-kun-uheldige-erfaringer-med-muslimske-friskoler

 

Men disse advarsler er der ikke for alvor blevet lyttet til.

Læs også
Lille dreng på bare 16 måneder måtte ikke komme med sin mor i svømmehal, fordi han kunne sexkrænke muslimske kvinder …

 

Èt stort parallelsamfund

Men det er ikke kun muslimske friskoler, som er et problem.

 

De muslimske friskoler er et symptom på et mere dybtliggende problem: Muslimske parallelsamfund.

 

Nordvest Privatskolen ligger i det københavnske nordvest kvarter.

 

Det er et egentlig et gammelt arbejderkvarter. Så fik det præg af sociale problemer, og nu har det fået et stærkt muslimsk præg.

 

Når man går i området, ser man hele tiden kvinder klædt som rettro muslimer. Mange med det islamiske tørklæde, hijab. Men endnu flere med lang kjole eller frakke og ofte i sort.

 

Læs også
48 islamiske skoler underviser i intolerance og kvindehad, skriver britisk rapport

Butikkerne har skilte på arabiske. Der er en muslimsk friskole. Og lidt længere ude af Tomsgårdsvej på hjørnet af Dortheavej ligger den radikale moské, Islamisk Trossamfund. Her kan man fredag eftermiddag se hundredevis af muslimske mænd forsalet i gade efter fredagsbønnen.

 

Men ikke nok med det.

 

Denne store bydel er nu smeltet sammen med Mjølnerparken og det øvrige Ydre Nørrebro samt Tingbjerg og Husum. Områder med samme karakteristik.

 

På Ydre Nørrebro står Hizb-ut-Tahrir stærkt. Den radikale muslimske organisation holder jævnligt stormøder og demonstrationer med tusinde deltagere. Arrangementer hvor mænd og kvinder som en selvfølge er skarpt adskilt helt i tråd med bogstavtro islam.

 

Hele dette område har været præget af flere skyderier og knivstikkerier. Det er også her en indvandrerbande som Loyal to Famila (LTF) står stærkt. Og det var i Mjølnerparken Omar el-Hussein boede.

 

Myndighederne forsøger at holde kontrollen med området. Politiet har netop gjort hele dette store område til én visitationszone. Og nu prøver myndighederne at gennemskue hvad der sker på den muslimske friskole.

 

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

Men udviklingen i retning af parallelsamfund er sandsynlivvis nået for langt. Men den fortsatte tilstrømning er det nok for sent. Det er tabt område.

 


 

Politiet skriver i en pressemeddelelse

Etablering af visitationszone I Københavns Politikreds

Københavns Politi – 2017-06-16 14:43 CEST

Københavns Politi opretter visitationszone i en del af politikredsen gældende fra fredag den 15. juni 2017 kl. 15.00 til fredag den 30. juni 2017 kl. 15.00.

I medfør af lov om politiets virksomhed § 6 har politidirektøren i København i dag den 16. juni 2017

truffet beslutning om, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område.

Baggrunden for beslutningen om oprettelse af visitationszonen er flere episoder, hvor der i det offentlige rum er anvendt skydevåben, med nærliggende fare for personers liv. Skyderierne relaterer sig formentlig til en konflikt mellem grupperingen Nordvest Copenhagen og en endnu ikke oprettet gruppering med tilholdssted omkring Husum.

Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre at personer ikke bærer eller besidder våben.

Som følge af ovenstående indføres visitationszonen, gældende fra fredag den 16. juni 2017 kl. 1500 til fredag den 30. juni kl. 1500.

Visitationszonens omfang: Kredsgrænsen mod nord fra Grønnemose Allé og så mod uret til Slotherrensvej – Sallingvej – Hillerødgade – Nordre Fasanvej – Lygten – Tagensvej – Rovsinggade – Lersø Park Allé – Tuborgvej – Emdrupvej – Grønnemose Allé

Visitationszonens geografiske omfang fremgår af vedlagte kort.

Evt. henvendelser fra pressen til Københavns Politi bedes rettet til ledende politiinspektør Allan Nyring, tlf. 72586870.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…