Pyt med den globale opvarmning – når Langkildes hest pruster!

Vi har fået en berømt hest i Danmark – næsten lige så kendt som TAROK

Det sætter tingene i relief, når medierne koger over pga. en hestetransport på TV-licensydernes regning. Det er selvfølgelig ikke særlig begavet at afsløre andre i fusk, hvis man selv laver fusk. Men så er sagen altså heller ikke større – lad os komme videre!

 

100 års storme kan komme oftere og voldsommere pga. global opvarmning

Danmark kan blive lidt mindre for hver storm, hvis vi ikke sikrer kysterne tilstrækkeligt. Stormen URD kostede 10 mia. kr. i skader, og hvad med de fremtidige storme, hvor vandet igen vil erodere kysterne. Er det ikke bedre at bruge 10 mia. til kystsikring end til skadesdækning efter stormen?

 

4. februar har DR1 ”Danmarks Indsamling 2017” – ikke for at hjælpe Danmark men bl.a. til at hjælpe sårbare, gravide kvinder og spædbørnsfamilier i Madagaskar, hvor det største problem er befolkningstilvæksten, der kan risikere at ødelægge øens fantastiske dyreliv. Man bør hjælpe med familieplanlægning – ellers kan øens miljø og natur gå til grunde pga. de mange flere mennesker.

 

Man ønsker desuden at hjælpe mødre på flugt i Afghanistan. Der er en høj fødselsrate, så man burde hjælpe kvinderne med prævention og til at få en uddannelse. Vi sender fisk i stedet for at sende en fiskestang. Brug Singapore som rollemodel, hvor man på få år forvandlede et sumpområde til et af verdens rigeste ved hjælp af familieplanlægning, ligestilling og uddannelse.

 

Præsident Rodrigo Duartes i Filippinerne ønsker at reducere antallet af uønskede graviditeter – især blandt de fattige – ved at tilbyde gratis præventionsmidler. Hans hårde kurs kan måske hjælpe!

 

DR1 burde lave en indsamling til at kystsikre Danmark. Man kunne derved skaffe nogle af de mange penge, som Anholt og resten af landet har brug for til sikring af de danske kyster! Man kunne også starte crowd-funding til kystsikring. Hvis 1000 personer giver 20 kr. pr. md. i et år vil det blive til: 240.000 kr. Hvis 100.000 personer giver 20 kr. pr. md. i et år vil det blive 24 mio. kr.

 

Familieplanlægning og thorium kunne hjælpe til at bremse en global opvarmning

Hvis vi i 1950, hvor verden var bæredygtig med 2,5 mia. mennesker, havde holdt befolkningstallet i ro, ville der ikke være så mange konflikter og flygtninge, for som med dyr er der altid ballade, når for mange slås om det samme territorium. Og hvis udviklingen af thorium var fortsat i 1960erne – bremset af præsident Nixon i 1973 – havde vi ikke heller ikke haft problemer med CO2 udledning.

 

Den engelske dronnings lillesøster Margaret skrev i 1980 til premierminister Margaret Thatcher, at det var bedre, hvis atomkraftværker ikke hed noget med ”atom”, for det ord får folk til at tænke på atombomben. (M. B. Broberg 4.1.17 i JP: Frigivne breve …) Niels Bohr var fortaler for atomkraft til fredelige formål, men for at overbevise danske politikere, skal thorium kernekraft først vise, at det fungerer. Det fungerer hos Thor Energy A/S i Norge, som gerne vil have en dansk partner!

 

De forenede arabiske emirater er ved at bygge 4 nye kernekraftværker, som vil være færdig i 2020 – den første er klar i år. Olietiden er ved at være slut, og 82% af befolkningen mener, at ’fredelig kernekraft’ til at erstatte olien er vigtig for de forenede emirater. Med første kraftværk vil man årligt kunne spare 12 mio. t CO2 udledning. (S. Hinson 10.1.17, the-weinberg-foundation.org).

Læs også
Alle vore miljøproblemer ville være lettere at løse med færre mennesker, og sværere – og til sidst umulige at løse med stadig flere mennesker (David Attenborough, 1926-)

 

Så længe man ikke gør noget ved overbefolkningen, og så længe man satser på dyre og ustabile energiformer som sol og især vind, jo mere kaos og mindre forsyningssikkerhed vil vi opleve!

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…