Fredag blev 160 soldater indsat for at hjælpe politi og hjemmeværn med at bevogte den danske grænse til Tyskland. Soldaterne skal foreløbig stå for transport og bevogtning af anholdte.
Samtidig vogter soldater nu også ved synagogen i Krystalgade i København.
De venstreorienterede danske journalister forsøger at skabe det indtryk, at befolkningen er delt midtover i holdningen til soldaternes nye rolle.
Meget tyder på, at dette er smaskforkert. Den store del af befolkningen hilser det velkomment, at soldaterne er med til at beskytte Danmark.
Mange beklager, at det er nødvendigt. Men når tiderne er, som de er, bakker de op om det.
Positive tyskere
Nu viser det sig, at det ikke kun er danskerne, der er positive over for de danske soldaters nye rolle som grænsevogtere.
Også blandt tyskerne er der begejstrede reaktioner! Det fremgår, når man følger læserkommentarerne i den store tyske avis Die Welt.
Politisk korrekte politikere er imod det. Flensborgs socialdemokratiske overborgmester kalder det en ”katastrofe” og en ”stor fejl”.
Men som det så ofte har vist sig, når danske journalister prøver at give indtryk af, at Danmark er lagt for had:
Mens en lille, politisk korrekt elite kritiserer, får Danmark stor støtte blandt almindelige borgere.
Ser man på læserreaktionerne i Die Welt, er der først og fremmest stor glæde over, at der endelig er et land, der tager bevogtningen af sin egen grænse alvorligt.
”Tak, Danmark”
Læseren Ralf d. bemærker sarkastisk, at det måske kunne være godt, hvis den danske grænse igen kunne blive flyttet helt ned til Ejderen. For så kunne nordtyskerne da også blive beskyttet af en effektiv grænsekontrol.
En anden læser, Fredi V., skriver kort og godt: ”De har ret, danskerne!”
Me M: ”Danskerne har stadig fornuften i behold.”
Anita P.: ”Danskerne er allerede 2 skridt foran os.”
Heiko G.: ”Tak, Danmark.”
Marco S.: ”Personligt finder jeg det super godt, og jeg ville heller ikke have noget problem med at blive kontrolleret ved grænsen.”
Helene T.: ”Kloge danskere.”
Marco L. ”Jeg kan ikke bebrejde danskerne for det. Tilsyneladende lægger man i Danmark vægten på at beskytte befolkningen.”
Flere af læserindlæggene kritiserer kansler Angela Merkel – blandt andet for en bemærkning om, at grænser ikke lader sig kontrollere.
Der er naturligvis også kritiske bemærkninger til de danske soldaters deltagelse i grænsebevogtningen. Men støtteerklæringerne er i massiv overvægt.
Den tyske befolknings holdning synes at adskille sig kraftigt fra den, som borgmesteren i Flensborg giver udtryk for.
Det skal man huske, når Journalistisk Venstreparti i de danske medier forsøger at bilde os ind, at soldater ved grænsen bliver negativt modtaget i både Danmark og udlandet.