Asmaa om krigerisk erklæring mod mod Israel: ”Jeg bruger min ytringsfrihed,” – nu raser debatten om hendes ansættelse ved politiet

 

 

Poul Erik Andersen

 

Islamisten Asmaa Abdol-Hamid, som blandt andet har været på koranskole i Yemen, er nu for alvor kommet i strid modvind.

 

Det sker, efter at hun i torsdags lavede et opslag på sin Facebook, hvor hun med henvisning til otte navngivne muslimske militære styrker, der efter hendes opfattelse ”Blot står og samler støv,”, indirekte opfordrede til hellig mod Israel som følge af, at USA har anerkendt Jerusalem som Israels hovedstad.

 

Opslaget medførte, at Dansk Folkepartis Pernille Bendixen, der både er medlem af Folketinget og Odense Byråd, nu vil henvende sig til justitsminister Søren Pape Poulsen (KF).

 

Det sker med henblik på at få Asmaa Abdol-Hamid fyret fra Fyns Politi, hvor hun siden 1. januar 2013 har været ansat som såkaldt brobygger mellem Vollsmose og det danske samfund.

 

”Det er jo en indirekte krigserklæring mod Israel,” sagde Pernille Bendixen til Den Korte Avis i fredags og fortsatte:

 

”Hun er ansat som brobygger ved Fyns Politi og dermed under Justitsministeriet. Det går simpelthen ikke. Det er grundlæggende et seriøst problem, at hun i den funktion laver en opdatering, hvor hun indirekte erklærer krig mod Israel.”

 

Asmaa Abdol-Hamid: Angreb på Israel er ikke krig, men forsvar

I lørdags lykkedes det for Berlingske at få en kommentar fra Asmaa Abdol-Hamid, som avisen i øvrigt fejlagtigt omtaler som konsulent for Fyns Politi på trods af, at hun er ansat med månedsløn og pensionsordning med videre.

 

Over for avisen benægter Asmaa Abdol-Hamid med en noget omvendt formulering, der kun kan læses som opfordring til krig, at hun på sin Facebook, hvor hun nu har slettet opslaget, opfordrede til hellig krig mod Israel.

 

” Nej. Jeg opfordrer til, at man forsvarer palæstinenserne og deres ret til at eksistere. Og deres ret til frihed. Israel er det land i verden, der har overtrådt flest FN-konventioner, og ifølge folkeretten har palæstinenserne ret til at yde modstand. Det er verdenssamfundets pligt at yde støtte til et undertrykt folk,” lyder det fra Asmaa Abdol-Hamid, der som rettroende islamist også nægter at give hånd til mænd.

 

Om Pernille Bendixens forsøg på at få hende fyret, mener Asmaa Abdol-Hamid, at Dansk Folkeparti har et demokratisk problem:

 

” Jeg er ikke politisk enig med partiet, og det skal vel heller ikke være kriteriet for at være offentligt ansat. Jeg har ytringsfrihed og jeg har en menneskelig forpligtigelse til at reagere, når et folk lever under en brutal besættelse. Det er underligt og yderst antidemokratisk, at DF vil have mig fyret, fordi jeg støtter Palæstina,” anfører Asmaa Abdol Hamid.

 

Pernille Bendixen: Hun slet ikke forstået alvoren i det her

Hos Dansk Folkeparti mener Pernille Bendixen, at Asmaa Abdol-Hamid med sine udtalelser til Berlingske, at hun på en rystende måde har demonstreret, at hun overhovedet ikke har fattet sin funktion hos Fyns Politi.

 

”Asmaa Abdol-Hamid må for min skyld have alle de holdninger, hun vil. Men det er altså dybt rystende, at hun i denne sag ikke har fattet, at hun som statsautoriseret brobygger ansat ved Fyns Politi har til opgave at gyde olie på vandene og ikke hælde benzin på bålet, som hun gør nu,” siger Pernille Bendixen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Og med hensyn til hendes bemærkning om ytringsfrihed er det værd lige at huske på, at hun i sin tid demonstrerede sin islamistiske holdning til ytringsfrihed ved at stå i spidsen for den flok, der i sin tid ville have Jyllands-Posten dømt for Muhammedtegningerne.”

 

Og Berlingskes læsere raser: Hun skal ikke bares fyres men smides ud

Asmaa Abdol-Hamids udtalelser har medført en strøm af rasende og forargede kommenter blandt Berlingskes læsere:

 

Således skriver Hans Hansen: ”Hvad pokker. Er islamisten Amaa Abdol-Hamid endnu ikke udvist?”, og Søren Jacobsen svarer: ”Udvist! – jeg troede da, at hun havde siddet i spjældet i flere år.”

 

I en lidt anden boldgade har Ole Arne Sejersen denne kommentar:

 

”Asmaa Abdol-Hamid omtales korrekt i overskriften (og nu osse i brødtexten) som tidligere politiker. Her er det det værd at notere sig, at hun var – og stadig er? – medlem af Enhedslisten. Denne omstændighed giver hendes virke som politiets konsulent et interessant perspektiv.”

 

Og det perspektiv følger M.S. Carstens op på:

 

”Vore ansvarlige må snart vågne op, så det ikke går som i Tyskland, hvor politiskolen i Berlin nu er inficeret af islamiske klaner.”

 

Fyns Politi har endnu ikke udtalt sig om Amaa Abdol-Hamids Facebook opslag med en indirekte opfordring til krig mod Israel ud.

 

Eneste reaktion kommer fra  tabschef Michael Hein Petersen, som til TV2 Fyn i torsdags mddelte, at ”Dette er en udtalelse, som vil blive studeret nærmere. Der ud over har vi på nuværende ingen kommentarer.”

 

Du kan læse hele artiklen i Berlingske med læserkommentarer her:

https://www.b.dk/nationalt/strid-om-asmaa-abdol-hamids-statusopdatering-paa-facebook-skal-hun-fyres-eller-ej

 

Og her kan du læse mere:

https://denkorteavis.dk/2017/ny-asmaa-ansat-ved-fyn-politi-hun-opfordrer-indirekte-muslimske-lande-til-at-angribe-israel-pernille-bendixen-df-vil-nu-have-justitsministeren-paa-banen/

 

https://denkorteavis.dk/2017/asmaa-abdol-hamid-scorer-kassen-som-ansat-ved-fyns-politi-tjener-hun-ti-tusinde-kroner-mere-om-maneden-end-en-politibetjent/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…