Asmaa Abdol-Hamid scorer kassen: Som ansat ved Fyns Politi tjener hun ti tusinde kroner mere om måneden end en politibetjent

Asmaa Abdol-Hamid blev ansat ved Fyns Politi den 1. januar 2013. Det har løbende giver anledning til kontroverser, da hun som overbevist og praktiserende muslim blandt andet nægter at give hånd til mænd.

 

Det har senest medført, at justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) har set sig nødsaget til at indskærpe over for ledelsen af Fyns Politi, at Asmaa Abdol-Hamid som politiansat er forpligtet til at udvise almindelig dansk høflighed, herunder at give hånd til mænd.

 

Vi har stadig til gode at se, hvad der sker i den sag.

 

Nu viser det sig, at Asmaa Abdol-Hamid som ansat ved Fyns Politi har en månedsløn, der ligger langt over den månedsløn, som politibetjentene ved Fyns Politi får udbetalt.

 

Tjener ti tusind kroner mere om måneden

Af en aktindsigt, som Den Korte Avis har fået, fremgår det således, at hun ved den ansættelseskontrakt, der senest blev indgået i i 2015, fik en samlet månedsløn på 34.313,59 kroner med tillæg af et samlet pensionsbidrag på atten procent.

 

Til sammenligning får en nyansat polititjenestemand i dag en månedsløn på 24.093,25 kroner. Det oplyser faglig sekretær ved Politiforbundet, Poul Erik Olsen.

 

”Det er den løn, en nyansat polititjenestemand får. Ud over grundlønnen er der naturligvis et tillæg for weekend-tjeneste og et ulempetillæg på mellem 4.000 og 4.500 kroner om måneden for patruljekørsel,” siger Poul Erik Olsen til Den Korte Avis.

 

For at nå op i blot nærheden af den løn, som Asma Abdol-Hamid får, skal en polititjenestemand være ansat i 17-18 år, hvorefter han ller hun rykker op i løngruppe 2, sats 4 med en månedsløn på 31.038,92 kroner, oplyser faglig sekretær ved Politiforbundet, Poul Erik Olsen.

 

Pernille Bendixen: Det er fuldstændig absurd

Asmaa Abdol-Hamid blev ansat ved Fyns Politi med det formål at bygge bro mellem politiet og beboerne i Vollsmose, hvor Asmaa Abdol-Hamid selv bor.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Ansættelsen vakte en del opstandelse blandt politikere i Odense Byråd. De mente, at det var en stor fejl at ansætte en overbevist og praktiserende muslim, som nægter at følge danske sæder og skikke, til den opgave.

 

En af de skarpe kritikere er Dansk Folkepartis Pernille Bendixen, som udover at være medlem af Odense Byråd også er medlem af Folketinget.

 

Det var således Pernille Bendixen, der fik justitsminister Søren Pape Poulsen til at indskærper over for Fyns Politi, at Asmaa Abdol-Hamid som politiansat skal følge almindelige danske regler om høflighed.

 

Nu er Pernille Bendixen rystet over at høre om den store lønforskel, der er mellem Asmaa Abdol-Hamid og de politibetjente, der eksempelvis kan blive udsat for stenkast og brandbomber i Vollsmose.

 

”Det er fuldstændig absurd, at Asmaa tjener 10.000 kroner mere om måneden end en ansat politibetjent,” siger Pernille Bendixen til Den Korte Avis og fortsætter:”

 

”Det er politibetjenten, der risikerer at få brosten i hovedet, når han viser sig i Vollsmose samtidig med, at ingen kan gøre rede for, hvad Asmaa præcist laver for sin løn, siger Pernille Bendixen og understreger:

 

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

”Det vil efterhånden i høj grad være på sin plads, at man kan fremlægge klare resultater af hendes arbejde, siden hun skal tjene så meget mere end en politibetjent.”

 

Politidirektøren til politikerne: Nu skal I holde kæft

Det var daværende politidirektør Poul Bjørnholdt Løhde, som er opstillet for Det Radikale Venstre ved kommunalvalget i 2017, der i sin tid ansatte Asmaa Abdol-Hamid ved Fyns Politi.

 

Da kritikken over ansættelsen heglede ned over ham fra blandt andre byrådsmedlemmerne Lars Chr. Lilleholt (V) og Alex Arendtsen (DF), beklagede Poul Løhde ifølge TV2 Fyn sig over dem i et brev til borgmester Anker Boye.

 

Det fik han dog ikke meget ud af. Anker Boye svarede, at han ikke vil forholde sig til ansættelser hos politiet, samt at han ikke kan blande sig i udtalelser, som medlemmer af byrådet kommer med.

 

Tilbage står, at Poul Løhde fratrådte som politidirektør for Fyns Politi i juli 2015, men fortsætter i lighed med Asmaa Abdol-Hamid som konsulent.

 

Han opnåede i øvrigt ikke at blive valgt som radikalt byrådsmedlem i Middelfart Kommune.

Læs også
Tyrkiet oversvømmer Europa med migranter

 

http://www.tv2fyn.dk/node/46067

http://www.fyens.dk/middelfart/Tidligere-politidirektoer-vil-i-byraadet/artikel/3084631

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…