Mandag blev Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup interviewet af TV2 News. Anledningen var de politiske forhandlinger om finanslov og skattereform.
Peter Skaarup lagde vægt på de enorme udgifter, som det danske samfund har til ikke-vestlige indvandrere.
Finansministeriet har beregnet samfundets direkte merudgift i den forbindelse til 33 mia. kr. om året. Tager man de samlede merudgifter, er beløbet langt højere.
DF og finansloven
Skaarup påpegede, at der var mange penge at gøre godt med på finansloven, hvis man fik nedbragt udgiften på 33 mia. kr. væsentligt.
Dermed forsøgte han at servere en nyhed for journalisten. Nemlig at Dansk Folkeparti vil have udlændingepolitikken koblet direkte sammen med forhandlingerne om finansloven.
Partiet vil gøre det til et hovedtema i forhandlingerne, hvordan man får nedbragt udgifterne til asyl m.m., blandt andet ved at gøre mere for at sende folk tilbage til hjemlandet.
Men den nyhed var journalisten tydeligvis ikke interesseret i.
En myte
Det er en myte, at journalister interesserer sig for nyheder. De interesserer sig ikke meget for nyheder, der kan forstyrre deres eget venstreorienterede og politisk korrekte verdensbillede.
For eksempel nyheden om, at udgifterne til indvandring skal gøres til en central del af den økonomiske politik. Det vil de helst ikke tale om.
TV2-journalisten ignorerede simpelt hen Skaarups udtalelser og tog i stedet endnu en tur med debatten om skattelettelser i toppen eller i bunden.
S og kommunalvalget
Nej, de fleste journalister vil ikke have nyheder, der handler om ’det forkerte’. Det gælder i DR, TV2 og aviser.
Dette mønster slog også tydeligt igennem i dækningen af kommunalvalget.
Valget var som bekendt en sejr for Socialdemokratiet.
Denne sejr var særlig interessant, fordi den var partiets første møde med vælgerne, efter at det havde strammet sin udlændingepolitik.
Denne stramning førte altså ikke til, at partiet mistede vælgere – tværtimod. Det har man sikkert noteret sig med tilfredshed i partiet.
Men blandt journalisterne noterede man sig ikke noget som helst. Den Korte Avis var alene om at påpege denne sammenhæng. De andre fortav den, fordi den ikke passede ind i deres politiske kram.
Om det skete bevidst eller ubevidst, skal ikke kunne siges. Men det skete.
Kampen mod befolkningens ’forkerte meninger’
Journalister går ikke efter nyheder. De går kun efter visse nyheder, mens de fravælger andre, som de ikke bryder sig om.
Når de møder nyheder, de ikke bryder sig om, modarbejder de ytringsfriheden. For eksempel ved at spærre for Peter Skaarups pointe med de 33 mia. kr. og vigtige oplysninger om S og udlændingepolitikken.
Ytringsfriheden har mange fjender. I øjeblikket oplever vi det måske største angreb på ytringsfriheden siden Anden Verdenskrig – nemlig det, som Facebooks ledelse har sat i gang.
Og vi oplever journalister, der boykotter emner, som de politisk ikke bryder sig om.
Bag begge disse tendenser ligger dybest set den samme forklaring: Man vil bekæmpe befolkningens kritiske holdning til den ikke-vestlige indvandring.