Danske forældre i oprør over mange nye indvandrerelever på deres børns skole – indvandringens konsekvenser er pludselig blevet virkelighed

Forventningsfulde forældre var samlet til informationsmøde på Tjørnegårdsskolen. De havde alle børn, som skulle begynde i skolens 0. klasser.

 

Men pludselig bredte der sig en bekymring blandt forældrene.

 

Forældrene havde fået udleveret klasselister med navnene på de nye elever, som skal gå i skoles tre 0. klasser.

 

Og mange af navnene klingede af anden etnisk baggrund end dansk. Ialt 16. Og helt præcist er 24 procent af de indskrevne elever tosprogede. (Villabyerne 20.6)

 

Det er en  betydelig højere andel end normalt på skolen. Og det vil de bekymrede forældre ikke bare stiltiende acceptere.

 

Skolen ligger i den velhavende Gentofte Kommune, som ellers ikke har haft mange indvandrere. Men nu har kommunen fået flere almene boliger og fordelingen af de mange migranter, som kommer til landet, kan nu også mærkes her.

 

Det får SF til at kritisere forældrene. “De er snotforkælede og burde skamme sig2, siger Holger K. Nielsen til BT (22.6)

 

Marcus Knuth fra Venstre siger derimod til BT, at han godt  forstår forældrenes bekymring.

 

Kommunen forsøger sig med forskellige lappeløsninger.

 

Historien er et nedslående eksempel på, hvordan Folketingets mangeårige hovedløse masseindvandring får samfundet til at smuldre.

 

Læs også
Nu er der skoleelever, der kalder kvindelige lærere for “luder” – men vi får ikke at vide, hvem disse elever er

Eleverne vil lære mindre

Forældrene frygter, at den høje andel af tosprogede elever vil gå ud over det faglige niveau, så eleverne lærer mindre, end de ellers ville have gjort.

 

Villabyerne har talt med flere forældre, som ønsker at være anonyme. En mor siger:

 

“Det bekymrer mig, at ens barn er stillet dårligere, fordi indlæringen bliver forværret med så stor en andel af tosprogede i klassen. Jeg synes, at det både er synd for de tosprogede, at de kommer til at føle sig som en belastning, og for de etniske danske børn, som får en dårlig skolegang. Det er en dårlig idé at samle så mange på én skole. ”

 

Den bekymring bliver bakket op af andre forældre, som Villabyerne har talt med.

 

De frygter, at mange forældre vil flytte deres børn til andre skoler.

 

“Jeg ved, at mange vil flytte deres børn i stedet for at tage en chance. Der er allerede nogle, som har taget konsekvensen og flyttet deres barn. På den lange sigt bliver Tjørnegårdsskolen mindre attraktiv. Allerede i dag flytter der elever fra mellemtrin over til Kildegårdsskolen. Den effekt kan man frygte bliver større,” siger en far til børn på skolen.

Læs også
1600 børn skal til regeringens nye stopprøver i 0. klasse

Muslim-skræk”

Det er ikke alle forældre der er bekymrede. En af dem skriver i kommentarsporet til Villabyernes artikel:

 

“Ha ha sikke big deal.

Det er jo bare muslim-skræk, og ikke andet. Min datter starter på Tjørnegård efter sommerferien i 0 klasse.

 

Ja der er to-sprogede, men det lugter mest af ambassade-børn. 1 fra Ukraine, 1 fra Indien, 1 fra Island vidst nok, og to med engelsk-klingende navne. Uha lad os passe på at vores små Gentofte-Curling-børn ikke omgås for meget med dem :-D”

 

Skolens bestyrelse er bekymret

Hos skolens bestyrelse er man bekendt med problematikken og deler forældrenes bekymring, skriver BT.dk 21.6.

 

»Vi har samme opfattelse i skolebestyrelsen. Grundlæggende går vores nervøsitet på, at skolen ikke har erfaring med at håndtere så stor en mængde børn med ikke-vestlig baggrund med så stor hastighed. Der er ikke noget erfaringsgrundlag blandt ledere og personale i håndteringen af det,« lyder det fra skolebestyrelsens formand Lars Hylling Axelsson til BT.

Læs også
Tidligere skoleleder advarer mod fætter-kusine-ægteskaber blandt indvandrere – stop berøringsangsten, siger hun

Men er det så ikke på tide, at Tjørnegårdsskolen får erfaring med at have den mængde tosprogede elever, ligesom mange andre skoler har?

 

»Det kan kan jeg ikke forstå. Det er ikke nogen beviser for, at det er en fordel at samle samtlige tosprogede elever på samme skole, så jeg kan ikke forstå, hvorfor man skal eksperimentere med det,« forklarer Lars Hylling Axelsson.

 

Han er bange for, at det vil være begyndelsen til en negativ udvikling, der begynder med støj og uro og fortsætter med grimt sprog, slagsmål og mobning.

 

Sådan noget sker, hvis nogen føler sig uden for siger han til BT (22.6)

 

Masseindvandringens konsekvenser

Formanden for Børne- skoleudvalget, Pia Nyring (K), siger også, at hun godt forstår forældrene, og at der er en stigning blandt andet på grund af tilstrømningen af flygtninge.

 

På grund af den store indvandring til Danmark især i de senere år skal kommunen ligesom andre kommuner tage imod et betydeligt antal migranter. De bliver typisk boligplaceret i almene boliger. Og disse boliger ligger i den del af Gentofte Kommune, hvor Tjørnegårdsskolen ligger. Derfor de mange tosprogede elever i år.

 

Læs også
Allerede i 2. klasse er indvandrerbørn langt bagefter danske børn – men politikerne lader alligevel indvandringen fortsætte

“Jeg synes, at de tosprogede elever skal fordeles ud på alle skoler. Det er ikke fair, at Tjørnegårdsskolen skal tage dem alle, bare fordi kommunen har valgt at samle alt socialt boligbyggeri i den ene ende af kommunen. Hvis vi ikke råber højt nu, kan det gå rimelig hurtigt med, at vi ender som en ghetto-skole, og det bekymrer mig. Der er allerede et barn, som er blevet flyttet til en anden skole.”

 

Forslag om kvoter

En mor foreslår at de tosprogede elever bliver fordelt ud på kommunens 11 skoler. En høj andel af tosprogede elever fungerer ikke, siger hun:

 

“Spørg andre kommuner som Brøndby eller Helsingør. Det fungerer ikke, og der bør være en kvote. Og med 16 elever og 11 skoler i Gentofte Kommune, hvorfor ikke fordele dem? Men essensen af problematikken er, at kommunen er i gang med at lave en ghetto i den her del af kommunen ved at bygge alt socialt boligbyggeri her i stedet for at sprede det.”

 

I Holstebro har man en kvote på 18 procent tosprogede elever på skolerne. Hvorfor gør man ikke det samme i Gentofte, spørger journalisten den konservative Pia Nyring fra byrådet:

 

“Vi må ikke lave en kvote på antallet af tosprogede elever i klasserne. I Holstebro kunne de gøre det, fordi de gjorde kommunen til én folkeskole, så de kunne fordele elever ud. Vi har ikke drøftet at lave den model. Lige nu er det ikke lovligt at placere elever – heller ikke tosprogede – på andre skoler, fordi børn har ret til en skole inden for 2,5 km. Det er de midlertidige boligplaceringer i området, som er årsagen til andelen af tosprogede elever.”

 

Resultatet er, at Tjørnegårdsskolen sammen med en anden skole får en stor del af kommunens tosprogede elever.

Læs også
Nu bliver danske unge skubbet bagerst i køen af flygtninge som har retskrav på en bolig

 

Derfor giver kommunen nu de to skoler en ekstra pose penge i to år. Og der bliver nedsat en arbejdsgruppe.

 

Skolelederne er ved at kigge på ressourcerne, som skal bruges til sprogundervisning, social trivsel og fokus på kulturarbejde for at få en klasse til at fungere. Den indsats, håber jeg, sikrer en tryg skolestart,” siger Pia Nyring.

På længere sigt vil vi sprede flygtninge rundt i kommunen, siger hun.
Det er og bliver lappeløsninger. Når der blive ved med at komme ny migranter, vil kvoter heller ikke fungere.
Der er kun ét at gøre hvis man skal hjælpe forældrene på Tjørnegårdsskolen: Et effektivt indvandringsstop.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…