Afrikanske og arabiske mænd har taget kontrollen med et område i Paris, og de spreder frygt blandt franske kvinder

Arkiv fra Frankrig, Skærmprint Le Parisien

 

Chapelle-Pajol er en fattig bydel i det nordøstlige Paris. Den ligger omkring metrostationen La Chapelle og langs Rue Pajol på grænsen mellem det 10. og det 18. arrondissement.

 

På rekordtid er området blevet overtaget af indvandrere.

 

Gadebilledet er fuldstændig domineret af unge afrikanske og arabiske mænd. Der er bistroer og barer, hvor kvinder ikke viser sig, fordi det signaleres, at de ikke er velkomne. Ofte kombineret med massiv sexchikane.

 

No-go område for kvinder

Det parisiske dagblad Le Parisien bragte forleden en reportage fra området. Med artiklen fulgte en video, der giver et meget tydeligt indtryk af mandsherredømmet i gaderne. Vi bringer videoen her, så man kan se, hvordan det tager sig ud.

 

Avisen taler med en række lokale kvindelige beboere. De gengiver alle erfaringer med sexchikane, der skaber utryghed, angst og ubehag ved at færdes på gaden.

 

Flere af dem beretter om grove seksuelle tilråb og fornærmelser. Specielt unge piger har svært ved at gå i fred, især hvis de går i skørter eller stramme bukser. Den slags udløser groft krænkende bemærkninger.

 

”Der er hele tiden kommentarer,” fortæller 50-årige Nathalie. ”Det er så slemt, at det kan påvirke, hvilken vej man går, og hvordan man går klædt.”

 

Aurélie på 38 år siger, at hun ikke længere kan genkende det kvarter, som hun har boet i i 15 år.

 

Engang besøgte hun jævnligt en bistro i stueetagen, hvor hun bor. Nu er det slut. Det er rent mandeområde, og kvinder får ikke en chance for at hygge sig i den sammenhæng.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

I praksis er det et no-go område for kvinder.

 

Et helt andet Paris

En stærk kønsadskillelse er en realitet midt i Paris. Det ligner slet ikke den by, mange danskere har forelsket sig i.

 

Kvinder siger til Le Parisien, at det er blevet svært for unge piger at gå ud alene.

 

Til netavisen The Local siger en lokal kvindelig beboer, at hendes datter altid ringer til hende, når hun ankommer til metrostationen – og så holder de telefonkontakten, mens hun går hjem.

 

Med den stadigt voksende befolkningsgruppe fra ikke-vestlige, især muslimske lande tyder alt på, at denne form for mandsherredømme vil brede sig til større dele af Paris – og Frankrig.

 

Trak knive

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Men bydelen er ikke alene karakteriseret ved den ekstreme mandsdominans i det offentlige rum.

 

Kriminaliteten er høj. Der er megen ballade og mange konflikter. Atmosfæren er ofte rå. Narkohandlen blomstrer. Gadesælgere slås med hinanden.

 

En kvinde ved navn Laure beretter til Le Parisien, at hun for nylig befandt sig midt i et sådant slagsmål. Hun blev vanvittig og begyndte at råbe ad dem. Men det førte bare til, at to af dem trak knive og truede hende.

 

Hun føjer til, at hendes 12-årige datter ikke længere tager vejen til gymnasiet alene. Og hun går heller ikke på egen hånd rundt i kvarteret.

 

Siden januar i år er der gennemført 110 politioperationer i området.

 

Den ny præsident kan gøre det værre

Utilfredse beboere gennemførte et protestmøde i fredags. De har også sendt flere protestskrivelser til rådhuset, hvor socialisten Anne Hidalgo sidder som borgmester.

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

 

Det er der foreløbig kommet pæne ord, men ikke megen handling ud af.

 

Sandheden er, at problemerne i høj grad hænger sammen med den dramatiske ændring i beboernes sammensætning og kulturbaggrund.

 

Man må frygte, at det bliver endnu værre. Frankrigs nye præsident, Emmanuel Macron, er nemlig en stærk fortaler for åbne grænser.

 

Se video her:

http://www.dailymotion.com/video/x5n5igx_les-femmes-harcelees-place-de-la-chapelle_news#tab_embed

Og her:

http://www.leparisien.fr/paris-75018/harcelement-les-femmes-chassees-des-rues-dans-le-quartier-chapelle-pajol-18-05-2017-6961779.php#xtor=AD-1481423551

 

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne

Se også indslag fra fransk tv her:

 

https://www.thelocal.fr/20170519/protest-over-no-go-zone-for-women-in-paris-immigrant-district

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…