Det fortalte Rigspolitiet ikke: Sidste år blev der i gennemsnit voldtaget to kvinder om dagen, og udviklingen fortsætter i år

Arkivfoto/overvågningskamera

Det er farligt at være kvinde i dagens Danmark. Antallet af voldtægter er steget dramatisk gennem de senere år.

 

Sidste år anmeldte 771 kvinder, at de var blevet voldtaget. Det svarer til lidt mere end to om dagen.

 

I eksempelvis Herning var situationen så grotesk, at det lokale politi i marts 2016 advarede kvinder mod at færdes alene i byen efter mørkets frembrud. På det tidspunkt var der en teltlejr for asylansøgere nær byen.

 

Og denne udvikling med de mange voldtægter ser ud til at forsætte i år.

 

Årets første tre måneder gav ny rekord i voldtægter

Siden 2011 er antallet af voldtægter steget med rekordfart. I første kvartal det år blev der anmeldt 89 voldtægter.

 

Det antal er i første kvartal i år steget med intet mindre end 43,7 procent til i alt 158 anmeldte voldtægter. Det er ti mere end i første kvartal sidste år, hvor 148 personer anmeldte voldtægt.

 

På den baggrund virker en pressemeddelelse, som Rigspolitiet udsendte den 19. april om kriminaliteten i årets første kvartal, noget besynderlig i og med, at stigningen i sædelighedsforbrydelser forklares således:

 

”Særligt på sædelighedsområdet medfører digitaliseringen, at antallet om seksuelle krænkelser på nettet vokser. Udviklingen inden for sædelighedskriminalitet præges af et mindre antal meget omfangsrige sager, hvor den samme person er anmeldt for mange ensartede forhold.”

 

Her efterlades et indtryk af, at det hele foregår på nettet, samt at voldtægter og andre direkte seksuelle krænkelser kun udgør et mindre antal, og hvor oven i købet den samme person står bag.

 

Sådan ser virkelighedens verden ud

Læs også
Nye tal viser, at antallet af voldtægter stiger, og asylansøgere bliver dømt for vold i stor stil – men indbrud falder

Dagen efter udsendelsen af Rigspolitiets pressemeddelelse offentliggjorde Danmarks Statistik i statistikbanken omfanget af de forskellige seksuelle krænkelser baseret på Rigspolitiets Centrale Anmeldelsesregister.

 

Her viser det sig, at Rigspolitiet i sin pressemeddelelse maler med rigeligt brede penselstrøg. Virkelighedens verden ser anderledes skræmmende ud.

 

Seksuelle krænkelser via internettet udgør med 345 anmeldelser en anelse over en tredjedel af de 1.000 forskellige seksuelle krænkelser, der blev anmeldt i løbet af årets første tre måneder.

 

Det antal mindre meget omfangsrige sager, der omtales, består af de nævnte 158 tilfælde af voldtægt for slet ikke at tale om 175 tilfælde af blufærdighedskrænkelser ved direkte befamling, og hvor en stor del åbenbart skulle være begået af den samme person.

 

Selv samme person skulle således også stå bag en stor del af de 88 tilfælde af seksuelle overgreb mod børn under 15 år for slet ikke at tale 84 tilfælde af blotteri og så videre, der blev anmeldt i første kvartal i år.

 

Flest voldtægter og befamlinger i fjerde kvartal

Ifølge beregninger, som Den Korte Avis har foretaget på grundlag af Danmarks Statistiks kvartalsvise tal om kriminalitet, viser det sig, at antallet af både voldtægter og direkte blufærdighedskrænkelser stiger konstant i løbet af året.

Læs også
Undgå sexoverfald på kirkegården – tysk avis formidler råd til kvinder

 

I den seksårige periode fra 2011 og til og med 2016 viste det sig for hele perioden, at antallet af voldtægter jævnt således steg jævnt fra kvartal til kvartal:

Første kvartal: I alt 584 tilfælde af anmeldte voldtægter

Andet kvartal: I alt 623 tilfælde af anmeldte voldtægter

Tredje kvartal: i alt 689 tilfælde af anmeldte voldtægter

Fjerde kvartal: I alt 727 tilfælde af anmeldte voldtægter

 

Samme billede gør sig gældende, når det drejer sig om direkte blufærdighedskrænkelse ved befamling:

Første kvartal: I alt 633 tilfælde af anmeldte befamlinger

Andet kvartal: I alt 790 tilfælde af anmeldte befamlinger

Tredje kvartal: I alt 809 tilfælde af anmeldte befamlinger

Fjerde kvartal: I alt 852 tilfælde af anmeldte befamlinger

Læs også
En kvinde blev voldtaget i Sverige – derefter udsendte politiet et signalement … af kvinden

 

Ikke-vestlige indvandrere er stærkt overrepræsenteret

Det er kun de færreste voldtægtssager, der bliver opklaret og dømt.

 

I perioden 2011 og til og med 2015 blev der anmeldt i alt 2.729 voldtægter.

 

I samme periode blev under en tiendedel, eller i alt 237 voldtægtsager opklaret med en dom som resultat, og det viser sig ifølge Danmarks Statistik, at ikke vestlige indvandrere er stærkt overrepræsenterede.

 

Således var en tredjedel, eller i alt 80 af de voldtægtsdømte ikke-vestlige indvandrere. Blandt dem elleve somaliere og otte tyrkere som den gruppe, der er størst repræsenteret på voldtægtsområdet.

 

Desuden blev otte vestlige indvandrere i samme periode dømt for voldtægt. Det drejer sig om seks rumænere og to polakker.

 

Læs også
De fleste voldtægter bliver begået i Roskilde og København målt i forhold til de to byers indbyggertal, men Esbjerg kan også være med

Sørgeligt

Sådan er realiteterne i dagens Danmark. Sørgeligt, at politiets øverste ledelse med forblommede formuleringer kommer til at sløre de rent faktiske kendsgerninger.

 

Men i det mindste var de da ærlige hos lokalpolitiet i Herning og advarede kvinder mod at færdes alene i byen efter mørkets frembrud.

 

https://denkorteavis.dk/2016/ung-kvinde-forsogt-gruppevoldtaget-af-asylansogere-politiet-advarer-ga-ikke-ud-alene/

 

http://www.statistikbanken.dk/STRAF10

 

http://www.statistikbanken.dk/10061

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…