Den berygtede bandeleder Shuaib Khan undgik den eneste straf, han virkelig har respekt for

Skærmprint/Localeyes via YouTube

Den 30-årige berygtede og drabsdømte leder af banden Loyal to Familia, Shuaib Khan trak sent eftermiddag i dag den 9. oktober vejret lettet, da han hørte dommen i Københavns Byret.

 

Bandelederen, der er pakistansk statsborger, var tiltalt for trusler mod en politibetjent, og anklagemyndigheden havde ud over en fængselsstraf også krævet ham udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

 

Men på trods af to tidligere betingede udvisninger slap den 30-årige Shuaib Khan med endnu en betinget udvisning med en prøvetid på to år.

 

Til gengæld blev han idømt tre måneders fængsel, hvoraf han allerede nu har afsonet hovedparten, medens han sad i varetægtsfængsel.

 

Ved domsafsigelsen lagde retten vægt på, at det er en skærpende omstændighed, at Shuaib Khan er bandeleder.

 

Desuden blev Shuaib Khan ved samme lejlighed idømt en bøde på 12.000 kroner for at have forsømt at anmode Udlændingestyrelsen om at forlænge hans opholdstilladelse.

 

Endelig blev Shuaib Khan dømt til at betale sagens omkostninger.

 

I strid med internationale konventioner

I lighed med de tidligere domme med betinget udvisning lagde retten også denne gang vægt på, at Shuaib Khan er opvokset i Danmark, hvor han har hele sin familie.

 

Af samme grund ville det ifølge retten være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions bestemmelser om retten til familieliv at udvise ham til Pakistan.

 

Anklagemydigheden overvejer anke

Læs også
FN’s kontroversielle Menneskerettighedsråd – Trump i strid med formanden, Zeid Ra’ad Zeid al-Hussein

Hos anklagemyndigheden ved Københavns Politi blev dommen modtaget med blandede følelser:

 

”Anklagemyndigheden er tilfreds med, at bandelederen nu er blevet dømt for trusler mod en politimand, og at retten har takseret forholdet med en fængselsstraf på tre måneders fængsel,” siger senioranklager Henrik Bergkvist i en pressemeddelelse fra Københavns Politi og fortsætter:

 

”Anklagemyndigheden havde selvfølgelig gerne set, at man havde fulgt vores påstand om udvisning, men nu vil vi tale med statsadvokaten om dommen skal ankes.”

 

Er tilfreds med dommen

Til gengæld er både bandelederen og hans forvarer, Michael Juul Eriksen, tilfredse med dommen:

 

”Jeg er selvfølgelig meget lettet over, at retten nåede frem til det juridisk rigtige resultat, altså at han ikke skulle udvises af Danmark. Det var selvfølgelig det vigtigste punkt i sagen,” sagde Juul Eriksen til TV2 umiddelbart efter domsafsigelsen.

 

I lighed med anklagemyndigheden udbad Juul Eriksen sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

Læs også
Vi risikerer, at kriminelle fra store dele af verden samles i Danmark – uden at vi kan slippe af med dem

 

Bandeleder Shuaib Khan har under hele forløbet erklæret sig ikke-skyldig, og hans forsvarer plæderede da også for frifindelse.

 

Da han den 21. marts i år blev løsladt efter sin seneste dom, frygtede politiet, at der ville opstå bandekrig.

 

Og nu bliver han atter snart løsladt igen. Og nu for tredje gang med rettens ord for, at det vil være i strid med hans menneskerettigheder at smide ham ud af landet.

 

Her kan du læse meget mere om den berygtede bandeleder Shuaib Khan:

https://denkorteavis.dk/2017/shauib-khan-er-berygtet-leder-af-loyal-to-familia-han-er-blevet-en-truende-magtfaktor-i-det-danske-samfund-mens-myndighederne-snorksov/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…