Naser Khader: Ghettoer i Danmark minder om Mellemøsten – men når man siger det, så kalder politisk korrekte det for racisme

Forleden dag fik Naser Khader en mail fra en ung pige med anden etnisk baggrund end dansk. Hun var dybt ulykkelig, fordi hendes familie truede hende med tæsk og æresdrab.

 

Hun skulle straffes, fordi hun havde fået en kæreste og tilmed med den’forkerte’ nationalitet. Og så var hun i det hele taget selv blevet for dansk.

 

En gymnasiepige som ikke er dansk statsborger, men som skriver et fremragende dansk og er dybt engageret i det danske samfund. Nu lever hun skjult med overfaldsalarm beskyttet af politiet.

 

Det er pigens bror, der altid går rundt med en kniv, som især truer hende. Forældrene har prøvet at stoppe ham med tørre tæsk, men uden at det hjælper. Og de bakker heller ikke pigen op.

 

Broderen er ligeglad med fængsel og politi – han frygter kun udvisning. Det fortæller Naser Khader, der er medlem af Folketinget for De Konservative til Den Korte Avis. Det gør ham vred og derfor er han glad for, at der er et flertal i Folketiget, som kan se problemet.

 

Denne piges rædselsfulde vilkår er ikke et særtilfælde. Det er hverdag for mange piger i ghettoerne, siger han.

 

Hvis vi lukker øjnene for problemerne i ghettoerne, så er det disse piger, vi svigter.

 

Folketinget laver en vedtagelse med debatten afspores

Det burde være indlysende, at vi skal gøre alt for at bakke  disse piger op og isolere voldelige familiemedlemmer med et middelalderligt kvindesyn.

 

Men det er ikke sket. Og når der nu er et flertal i Folketinget der vil sætte fokus på parallelsamfundene, så gør venstrefløjen og meningsdannere alt for at afspore debatten, siger Naser Khader.

 

Folketingets borgerlige flertal har netop vedtaget en udtalelse, som sætter ghettoerne og deres mellemøstlige kultur på dagsordenen.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Men venstrefløjen og mange medier har gjort hvad de kunne for at afspore dette vigtige problem med en pseudodebat om danskhed.

 

Had til det danske samfund i ghettoerne

Formålet med vedtagelsen var netop, at få fokus på de strukturelle problemer, der er i ghettoerne.

 

I ghettoer fastholder blandt andre familiemedlemmer unge indvandrere i en mellemøstlig middelalderlig kultur. Mange af de unge vil gerne være danskere og en del af det danske samfund, men de fastholdes alligevel i hjemlandets kultur ved hjælp af en stærk social kontrol.

 

Ghettoerne er i dag præget af had til det omgivende samfund, social kontrol, fundamentalisme og kriminalitet. Og det bliver kun værre, hvis vi ikke modvirker dannelsen af ghettoer.

 

Hadet til det omgivende samfund er så stort, at der er større sandsynlighed for at blive integreret i ghettoens parallelsamfund end i det danske samfund.

 

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

Vi må gøre op med middelalderlige, mellemøstlige normer i ghettoerne. Og det gør vi blandt andet ved at sikre, at indvandrere fra ikke-vestlige lande ikke kommer til at udgøre majoriteten i bestemte boligområder.

 

De politisk korrekte spænder ben for en vigtig debat

Vi skal ikke stigmatisere lovlydige mellemøstlige borgere i ghettoerne. Men omvendt er vi nødsaget til at finde veje til at gøre op med den sociale kontrol.

 

Hvis det er forslag der kan sikre det uden at træde nogen over tæerne så siger jeg bravo.

 

Men indfil da vil jeg forbeholde mig ret til at være kritisk over for folk som Carsten Jensen, Ander Ladekarl, Birthe Rønn-Hornbeck og andre, der råber op om racisme og Nürnberglovene og hvad ved jeg.

 

Vi kan ikke være bekendt at lade stå til. Vi har ikke råd til det. Den unge pige og andre som hende har ikke råd til det. Det er mildt sagt uansvarligt, slutter Naser Khader.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…