Dansk familie midt i Malmø med vold og bilbrande – nu overvejer de at flytte hjem

En bølge af bilafbrændinger, eksplosioner, skyderier og mord er skyllet ind over Malmø. Nu overvejer flere danskere at flytte derfra.

 

Ture Ertmann er en af dem. Tv2 møder ham i hjemmet, sammen med hans 4-årige datter.

 

”Det sætter da nogle tanker i gang. Malmø er en dejlig by på mange måder, og overordnet set er vi glade for at bo her. Men det er klart, at det giver en usikkerhed, når der har været den her bølge af bilafbrændinger og skyderier og kast med håndgranater og alt muligt,” siger han. (Tv2)

 

Udenfor familiens hjem er der en parkeringsplads. For et år siden blev der affyret der.

 

”Så kommer det tæt på. Så er det ikke bare noget, man læser om i avisen eller ser på fjernsynet… Så er der faktisk en, der er blevet skudt nede på et pizzeria, hvor vi selv har været. Så overvejer man, om det er det værd,” fortæller han.

 

Ture Ertmanns datter skal begynde i skole om 2 år, men med beretninger om vold, voldtægter, og skudepisoder på flere svenske skoler, overvejer han nu at flytte hjem til Danmark.

 

Danske Marie Irgens Jacobsen bor også i Malmø. Hun har de samme følelser som Ture Ertmann.

 

”Jeg er ikke som sådan utryg, men når man læser om mordene i avisen, så gør det da indtryk. Det er en tragedie, at politiet er så hårdt presset, at de ikke har tid til almindelige forbrydelser, for så får man følelsen af, at de kriminelle får frit spil. Det påvirker ens retsfølelse,” siger hun. (Tv2)

 

Ifølge avisen Sydsvenskan, er politiet nødt til at prioritere deres ressourcer kraftigt. Det betyder fx, at kriminelle elementer har frit lejde.

 

Politiet i Malmø har i 2016 beslaglagt 600 våben. 12 personer er blevet myrdet og politiet har registreret 58 mordforsøg, alene i Malmø.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…