Socialdemokratisk præsident lægger en benhård strammerkurs i udlændingepolitikken

Tjekkiets socialdemokratiske ministerpræsident Milos Zeman tager nu et nyt livtag med EU’s asylpolitik.

 

EU-systemet har pålagt landet at tage imod en kvote på 1600.

 

Tjekkiet indenrigsminister har netop fortalt, at landet har taget imod 12 af de 1600. Hans indenrigsminister har samtidig meddelt, at man ikke vil tage imod flere.

 

I 2015 kom der over en million asylansøgere til Europa. Hovedparten kom til Tyskland og andre vesteurupæiske lande. De blev blandt andet tilskyndet af den tyske kansler Merkel som bekendtgjorde, at “den klare vi”.

 

Men Tyskland kunne ikke klare de mange asylansøgere. Derfor besluttede EU at de skulle fordeles ud over alle EU-lande i form af et kvotesystem.

 

Men de østeuropæiske lande sagde nej. De ville ikke være med.
Det var lande som Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet, der sagde nej. Og de siger fortsat nej til EU’s kvoter.

 

De var især imod en indvandring fra muslimske lande. Den ville undergrave den europæiske kultur og gøre Europa mere muslimsk. Det vil de ikke være med til.

 

“Vi kan ikke integrere muslimske indvandrere”, sagde den socialdemokratiske leder af Tjekkiet, Milos Zeman. Han har tidligere været aktiv på venstrefløjen. I dag står han for en benhård strammerkurs.

 

Han beskriver asylstrømmen som en “organiseret invasion”.

 

Her er han helt på linje med lederen af Slovakiet, socialdemokraten Robert Fico og med Ungarns leder Viktor Orbán. Polen er på samme politiske linje i udlændingepolitikken.

 

De østeuropæiske lande har hele tiden afvist EU’s kvotesystem. Og den holdning fastholder de.

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

 

Tjekkiet vil heller betale en million­bøde til EU end at tage imod sin til­delte kvote på 1600 asyl­søgere fra EU’s omfor­delings­program, siger landets inden­rigs­minister Milan Chovanec i et interview offent­lig­gjort af netmaga­sinet Novinky, som tilhører Tjekkiets tredje største avis Právo.

 

Chovanec siger, at hensynet til borgernes og landets sikker­hed vejer tungere for ham. Vi vil ikke tillade, terrorister at komme ind i landet og udsætte os selv for angreb som dem, Frankrig, Sverige og Tyskland har oplevet.

 

Han siger, at det ofte ikke er muligt at afdække baggrunden for de migranter, der er omfattet af prog­rammet. Det viser det hidtidige arbejde som altså kun har ført til, at Tjekkiet taget imod 12.

 

Det er begrænset, hvad et sikker­heds­tjek kan opfange, siger inden­rigs­ministeren. For hvordan opdager man egent­lig, at folk som sidder og surfer på nettet hjemme hos sig selv, er ved at udvikle sig til en sikkerhedsrisiko?

 

Efter september risikerer Tjekkiet, at EU iværksætter en procedure mod landet, der kan ende med økonomiske sank­tioner på flere millioner euro, siger Chovanec. Så vil det være op til regeringen at vurdere, om det er bedst at betale. For mig at se, er det bedre at betale, siger han.

 

Først til efteråret vil det vise sig om EU står fast på kravet om en millionstor bøde.

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

 

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ministr-Chovanec-pronesl-v-tisku-tvrde-prohlaseni-k-uprchlikum-Bruselu-se-libit-nebude-483846

 

https://www.rt.com/news/384902-czechs-dozen-refugees-limit/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…