PET tog fejl:Terrorister er kommet til Europa forklædt som asylansøgere – hvornår erkender man sin fejl?

Udenrigsminister Søren Pind, PETs chef Finn Borch Andersen og tidligere PET chef Hans Jørgen Bonnichsen kunne i slutningen af 2015, da migrantkrisen buldrede afsted, beroligende fortælle os, at Islamisk Stat ikke anvendte migrationen til at smugle terrorister ind i Europa. Argumenterne for den skråsikre udmelding lød nogenlunde således:

 

Islamisk Stat terrorister ville aldrig udsætte sig selv for menneskesmuglernes farlige rute fra Tyrkiet til Grækenland. Det må enhver da kunne forstå.

 

Og den meget kloge og altid beredvillige Bonnichsen kunne sætte trumf på, da han forklarede os, at det kun var ”tåbelige terrorister”, der valgte at skjule sig blandt migranterne, for terrorister er nemme at spotte blandt migranter. Derfor vælger de selvfølgelig traditionelle transportmidler.

 

Det er lysegrønt vanvid. Hvorfor skulle terroristerne anse det for farligere at rejse ind i Europa med de ukontrollerede migrantstrømme, og hvorfor skulle terroristerne ikke kunne posere som migranter? Der er ikke fugls føde på det, og det er da også efterfølgende blevet klart, at disse løse skrivebordsræsonnementer var ønsketænkning uden baggrund i egentlig research.

 

Syn for sagn fik vi først, da Den Tyske Sikkerhedstjenestes leder Hans-Georg Massen i februar 2016 kunne meddele, at Islamisk Stat terrorister i stort tal var blevet smuglet ind i Europa via strømmen af migranter. Disse oplysninger var baseret på research, og de er siden blevet bekræftet af NATOs sikkerhedschef Jamie Shea og andre landes efterretningstjenester. Det skønnes nu, at Islamisk Stat har fået smuglet 6000 islamiske terrorister ind i Europa via den ukontrollerede indstrømning af migranter.

 

Så meget for vores politikere og vores sikkerhedstjeneste! De hylder sig i ønskeforestillinger. Da migranter blot ukontrolleret og ukontrollerede strømmede ind i landet og vandrede afsted på vores motorveje, bagatelliserede de deres gigantiske svigt med beroligende og løst henkastede bemærkninger om, at situationen ikke frembød nogen fare, for der kom naturligvis ikke terrorister ind sammen med migranterne. God dag mand økseskaft!

 

Appeasement politik

Myndighedernes bagved liggende rationale er, at de sammen med en stor del af befolkningen nærer en indædt modvilje mod at se den ubehagelige virkelighed i øjnene: Europa befinder sig i en krig mod islam. Vore muslimske modstandere derimod er ikke i tvivl. Børnene i det muslimske parallelsamfund i Bruxelles brød ud i spontan jubel, da de fik kendskab til terrorbegivenhederne.

 

Men vi prøver altså af al magt at tilsløre og bagatellisere det åbenlyse. Vi gentager derved alle appeasementpolitikkens fejltagelser. Vi indhenter oplysninger fra eksperter, vi nedsætter udvalg, og vi bagatelliserer oplysninger, der burde vække os af vores Tornerosesøvn. Og det gør vi alt sammen for at legitimere vores passivitet.

 

Vi leder med lys og lygte efter de figenblade, der kan legitimere, at vi ikke lukker vore grænser, at vi ikke gør op med imamer og parallelsamfund og at vi fortsat underlægger os FNs utidssvarende konventioner. Vi agerer som Chamberlain i Mellemkrigstiden efter devisen: hvis du ikke bryder dig om virkeligheden, som den er, så kan du bare ønske dig en anden.

 

Feminisering

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Det er fristende at se vores passivitet som et udtryk for samfundets stadigt omsiggribende feminisering. Feminiseringen har bragt meget godt med sig i form af humanisering og empati indenfor både offentlig administration og de mange fagområder, der nu er blevet kvindefag.

 

Men hvis prisen for feminiseringen er, at vi er endt i noget umandigt noget, hvor vi ikke som nation kan hitte ud af at træde op mod en udefra kommende trussel, så har prisen været for høj.

 

Sikkerhedssituationen

Og så endelig som en afsluttende bemærkning: Hvorfor gør Søren Pind, Finn Borch Andersen og Hans Jørgen Bonnichsen ikke offentligt bod ved i sæk og aske at stå frem og undskylde deres gigantiske fejltagelse? Så kunne det jo være, at vi kunne få tillid til, at de i fremtiden vil tage vare på vores sikkerhedssituation.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…