Tyrkiet bliver mere og mere islamiseret: Nye skrappe regler for forlovede

Unge kærestepar skal regne med, at det bliver stadig sværere og sværere at leve et normalt ungdomsliv.

 

Tyrkiets øverste religiøse myndighed, Direktoratet for Religiøse Anliggender (Diyanet) har for nyligt slået fast, at kærestepar ikke bør holde hinanden i hånden mens de er forlovede og de bør ikke være alene sammen.

 

Direktoratet mener, at et forlovet pat sagtens kan lære hinanden at kende, selvom der samtidigt tages hensyn til kulturelle og religiøse normer.

 

Hvis der ikke tages forholdsregler mod at parret mødes alene kan der opstå sladder og parret kan blive fristet til at flirte og det der er værre, udtaler den statslige myndighed.

 

Direktoratet opfordrer derfor forlovede til at indrette sig efter islamiske normer, man bør heller ikke indgå et islamisk ægteskab medmindre der er truffet aftale om en borgerlig vielse.

 

Hvis man ikke vidste andet skulle man tro, at et direktiv om, at forlovede par ikke må holde i hånd eller være alene sammen hørte hjemme i Islamisk Stat eller i Saudi Arabien, og ikke i et populært ferieland som Tyrkiet.

 

Det er ok at bruge toiletpapir

Direktoratet for religiøse anliggender har da også tidligere bemærket sig med gakkede direktiver. Det gjorde de fx i foråret 2015 hvor man udsendte en fatwa som legitimerede at bruge toiletpapir i stedet for vand efter toiletbesøg.

 

Toiletpapirs-fatwaen omtaler også, at det er vigtigt at overholde almindelige toiletbesøgs-manerer. De handler fx om, at man altid skal træde ind med den venstre fod og ud med højre fod, mens man siger en bøn.

 

På vej ind skal man sige: Oh Allah, jeg søger tilflugt hos dig, fra alle fornærmende og onde ting.

 

På vej ud skal man sige: Oh Allah, priset være Allah der lettede mig for snavs og gav mig lindring.

Læs også
Højaktuel bog om præsident Erdogan og hans Tyrkiet

 

Det er også vigtigt, at man ikke taler eller læser under toiletbesøget, og både mænd og kvinder bør ikke stå op men skræve eller sidde ned under toiletbesøget.

 

Man må sige det fortæller noget om ”niveauet” hvis det er nødvendigt for en statslig myndighed, at fortælle borgerne, at de ikke skal stå op!

 

Kilde: Hurriyet Daily News og Daily Mail.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…