Danskerne er blevet spurgt, hvad der er det vigtigste i forhold til at føle sig hjemme – få svaret her

Tryghed er den vigtigste faktor i forhold til at føle sig hjemme, viser ny undersøgelse.

 

Ifølge Nybolig kan den konstante nyhedsstrøm, vi udsættes for, være med til at forklare den stærke tryghedstrang.

 

Det vigtigste i forhold til at føle sig hjemme er, at man føler sig tryg.

 

Gode naboer, indretning, boligens placering, om man selv ejer sin bolig, hvor længe man har boet der, hvilke ting man omgiver sig med er alle mindre vigtige i forhold til at føle sig hjemme.

 

Tryghed slår alt. Det viser en rundspørge om ”at føle sig hjemme” blandt Nyboligs ca. 14.000 følgere på Facebook og nybolig.dk.

 

-Alle kender mundheldet ”ude godt, hjemme bedst”, men hvad er egentlig det, der betyder mest for os, når vi skal fortælle, hvad der virkelig får os til at føle os hjemme? Det er alle dem, vi har spurgt, fuldstændige enige om. Nemlig at det handler om at føle sig tryg, siger presseansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard.

 

Nye tider kan skabe utryghed

Ifølge Nybolig kan den høje vægt på tryghed som faktor for at føle sig hjemme skyldes, at vi som nyhedsforbrugere aldrig har pause.

 

-De fleste af os får løbende nyheder fra vores smartphones og tablets, fordi vi er online en stor del af tiden. Det er ikke sikkert, at verden er blevet mere usikker end før, men vi hører og ser bare mange flere historier om den end for blot få år siden. Selvom der er langt fra Snerlevej til verdens brændpunkter, må vi nok bare erkende, at verden er kommet tættere på, og det kan have betydning for, hvad der bør udgøre fundamentet i vores hjem, nemlig følelsen af tryghed, siger Thomas Hovgaard.

 

100 procent

Det eneste spørgsmål, om hvad der har betydning for at føle sig hjemme blandt 14 spørgsmål, hvor 100% svarede ”stor betydning”, var ”vigtigheden af tryghed i hjemmet”.

 

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

På resten af spørgsmålene om hhv. hvor længe man har boet i boligen, om man selv ejer den, har gode naboer, god beliggenhed, indretning og selskab er der stor spredt fordeling mellem svarmulighederne ”Uden betydning”, ”mindre betydning”, ”stor betydning” og ”ved ikke”.

 

Næst vigtigst er, at folk føler sig trykke omkring deres bolig, som 93 har angivet som ”stor betydning”

 

Det mindst betydningsfulde er, om man har boet i sin bolig længe. Her svarer 27% ”uden betydning”, 63 % ”mindre betydning” og 10 % ”stor betydning”

 

Kilde:Pressemeddelelse

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…