Syriens regering giver grønt lys til våbenhvile i Aleppo

Første skridt i fredsplan for Syrien er godkendt af præsident Bashar al-Assads styre i Damaskus.

 

Styret i Syrien har givet grønt lys til en våbenhvileaftale, som Rusland og USA har udarbejdet, skriver et syrisk statsmedie.

 

Rusland og USA indgik natten til lørdag en aftale, der skal bane vej for fred i det krigshærgede Syrien.

 

– Den syriske regering godkender aftalen. Og en våbenhvile vil blive implementeret i Aleppo af humanitære årsager, skriver det statslige nyhedsbureau Sana.

 

Bureauet henviser til “velinformerede kilder”.

 

Første skridt er en våbenhvile mellem det syriske styre og oprørere. Våbenhvilen skal begynde ved solnedgang 12. september.

 

Et andet punkt i planen er, at der skal oprettes uhindret og vedvarende humanitær hjælp til belejrede områder i Syrien. Det inkluderer byen Aleppo.

 

Planen forpligter også den syriske regering til at indstille luftangreb i oprørskontrollerede områder under påskud af at bekæmpe Jabhat Fateh al-Sham. Jabhat Fateh al-Sham var tidligere kendt som Nusrafronten. Gruppen har tilknytning til al-Qaeda.

 

Hvis våbenhvilen holder, skal Rusland og USA samarbejde om at bekæmpe islamistiske grupper i Syrien. Det samarbejde skal blandt andet indebære udveksling af informationer.

 

EU, Storbritannien og Tyrkiet bød aftalen velkommen. I dele af den syriske opposition tvivles der på, at den vil lykkes.

 

Tyrkiet støtter også fredsplanen. Det har landets udenrigsminister meddelt den amerikanske udenrigsminister, John Kerry.

Læs også
USA forlader Syrien og giver plads til farlige alliancer – men der er en forklaring på Trupms beslutning

 

Syrien er efter fem års borgerkrig efterladt i en miserabel tilstand. En kvart million mennesker er dræbt. Næsten syv millioner er flygtet ud af landet, og blandt de tilbageværende er seks millioner drevet fra hus og hjem.

 

/ritzau/Reuters

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…