SIDSTE NYT: Den sigtede fra Albertslund nærede et indædt had til politiet – to gange kunne han være blevet stoppet, inden det gik galt

Google Maps

 

Onsdag morgen var der grundlovsforhør over den 26-årige mand, der tirsdag blev anholdt for skudangrebet på en hundefører ved Albertslund Politigård.

 

Det foregik ved Retten i Glostrup. Manden blev varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabsforsøg og overtrædelse af våbenloven.

 

Han skal nu mentalundersøges under indlæggelse.

 

Den 26-årige nægter sig skyldig, men ønskede ikke at udtale sig under grundlovsforhøret.

 

Had til politiet

Til gengæld kunne hans mor fortælle, at han nærede et mangeårigt had til det offentlige system, ikke mindst politiet. Det beretter TV2 fra retsmødet.

 

Moderen fortalte, at hans vrede mod politiet gik tilbage til et færdselsuheld, som hun havde været udsat for syv år siden. Han mente, at politiet havde givet hende en dårlig behandling i den forbindelse.

 

Den 26-årige har flere gange talt om at skyde nogle betjente, men moderen troede, at det var tomme trusler.

 

Den sigtedes far og lillebror afgav også forklaring. De bekræftede, at han nærede en særlig vrede mod politiet.

 

Den sigtede var iført sort joggingtøj og fikseringsbælte i retten.

 

Læs også
Mand ramt af skud på Amager – nu er han død

Mandens aggressioner mod politiet har tidligere givet et voldeligt udslag. I 2012 stormede han ind på Albertslund Politigård med en såkaldt softgun og skød mod en betjent, der dog ikke led større overlast.

 

Dengang var han igennem en mentalundersøgelse, der konkluderede, at han led af en ”personlighedsforstyrrelse af paranoid type”. (TV2)

 

 

Stjal våbnet og forsvandt

Gerningsmanden havde stjålet sit våben, en kaliber 22 pistol, i Rødovre Skytteklub. To gange kunne han være blevet stoppet, men det skete ikke.

 

Da skytteklubben lukkede mandag aften kontrollerede man som altid, om alle våben var til stede. Hvis denne kontrol havde fundet sted, mens skytterne stadig var på stedet, kunne man have bremset den 26-årige, inden han forsvandt med våbnet.

 

Men han var væk, da man opdagede den manglende pistol.

 

Læs også
To mænd dræbt og fire såret ved skuddrama på åben gade i Malmø

Skytteklubben henvendte sig så på mandens adresse, men han var ikke hjemme. Derefter kontaktede man helt efter bogen politiet og fortalte, at man mistænkte den 26-årige for at have fjernet en pistol.

 

Polititiet besluttede at vente

Her var den anden mulighed for at få bremset den 26-årige. Men også den glippede.

 

Skytteklubben fortalte, at manden havde virket rolig, og man kunne i øvrigt oplyse, at han ikke havde været hjemme, da man forsøgte at få fat på ham.

 

På den baggrund besluttede politiets vagtchef, at man ville vente til næste dag med at se nærmere på sagen.

 

Sådanne vurderinger er ofte vanskelige. Men man må altså bare konstatere, at det ikke er nogen garanti for noget som helst, at en person på overfladen virker rolig.

 

En stjålen pistol er lig med et muligt skyderi. Desværre blev det til blodig virkelighed tirsdag morgen kl. 8.20.

Læs også
Nyt angreb i USA i nat: Mand skød ind i mængden i et indkøbscenter og dræbte tre mennesker

 

Pistolen ikke fundet

Politiet var hurtigt til at finde den sigtede. Der gik kun lidt over en halv time, før han var blevet anholdt. En krudtslamsprøve på hans hænder viste, at han sandsynligvis havde affyret et våben for nylig.

 

De oplysninger, politiet havde fået på manden fra skytteklubben, gjorde det muligt at følge hans færden via mobiltelefonen. Derfor den hurtige anholdelse.

 

Pistolen er dog stadig ikke fundet.

 

Hundeføreren i livsfare

Den 43-årige hundefører, der blev skudt i hovedet foran Albertslund Politigård befinder sig desværre nu i en meget kritisk tilstand.

 

Tirsdag formiddag meddelte politiet ellers, at han skulle være uden for livsfare. Men senere blev hans tilstand forværret, og han svæver nu i livsfare.

Læs også
Tilløb til borgerkrig: Skud mod civil politibil i indvandrerghetto var planlagt

 

En retsmediciner forklarede under grundlovsforhøret, at kuglen sidder i hans baghoved. Og den kan ikke umiddelbart fjernes. Det er et tryk i hjernen, der gør hans tilstand så farlig.

 

Mange danskere tænker nok på den hårdt sårede betjent og hans familie.

 

Tilbage står det nødvendige kritiske spørgsmål: Hvad skulle og kunne man have gjort for at forhindre tragedien i tide?

 

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2016-12-07-26-aarig-varetaegtsfaengslet-i-fire-uger-for-skud-mod-betjent-han-naegter-sig

 

http://denkorteavis.dk/2016/ufatteligt-sloseri-bag-tragedien-pa-politistationen-i-albertslund/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…