Den sigtede stjal det våben, der formentlig blev brugt ved Albertslund Politigård – to gange kunne han være blevet stoppet

Google Maps

Den 43-årige hundefører, der i går blev skudt på tæt hold foran politigården i Albertslund, fik desværre sin tilstand forværret i løbet af dagen i går.

 

Ved middagstid hed det, at han var uden for livsfare. Men i går aftes var meldingen, at det var gået den gale vej, og at hans tilstand nu var kritisk.

 

Hele Danmark følger udviklingen og håber med familien, at det lykkes ham at komme igennem.

 

Stjal våbnet og forsvandt

Gerningsmanden havde stjålet sit våben, en kaliber 22 pistol, i Rødovre Skytteklub. To gange kunne han være blevet stoppet, men det skete ikke.

 

Da skytteklubben lukkede mandag aften kontrollerede man som altid, om alle våben var til stede. Hvis denne kontrol havde fundet sted, mens skytterne stadig var på stedet, kunne man have bremset den 26-årige, inden han forsvandt med våbnet.

 

Men han var væk, da man opdagede den manglende pistol.

 

Skytteklubben henvendte sig så på mandens adresse, men han var ikke hjemme. Derefter kontaktede man helt efter bogen politiet og fortalte, at man mistænkte den 26-årige for at have fjernet en pistol.

 

Polititiet besluttede at vente

Her var den anden mulighed for at få bremset den 26-årige. Men også den glippede.

 

Skytteklubben fortalte, at manden havde virket rolig, og man kunne i øvrigt oplyse, at han ikke havde været hjemme, da man forsøgte at få fat på ham.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

På den baggrund besluttede politiets vagtchef, at man ville vente til næste dag med at se nærmere på sagen.

 

Sådanne vurderinger er ofte vanskelige. Men man må altså bare konstatere, at det ikke er nogen garanti for noget som helst, at en person på overfladen virker rolig.

 

En stjålen pistol er lig med et muligt skyderi. Desværre blev det til blodig virkelighed tirsdag morgen kl. 8.20.

 

Pistolen ikke fundet

Politiet var hurtigt til at finde den sigtede. Der gik kun lidt over en halv time, før han var blevet anholdt. En krudtslamsprøve på hans hænder viste, at han sandsynligvis havde affyret et våben for nylig.

 

De oplysninger, politiet havde fået på manden fra skytteklubben, gjorde det muligt at følge hans færden via mobiltelefonen. Derfor den hurtige anholdelse.

 

Pistolen er dog stadig ikke fundet.

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

 

”En gal mands værk”?

Tirsdag middag betegnede politiet skyderiet som ”en gal mands værk”. Det er dog noget uklart, hvad man mener med dette.

 

Flere medier har rask væk udlagt det sådan, at han er psykisk syg. Men der foreligger ingen oplysninger om en psykisk diagnose.

 

Ekstra Bladet oplyser, at manden ikke tilbragte natten på en lukket psykiatrisk afdeling, men i Vestre Fængsel.

 

En nabo til den sigtede, der kender familien godt, siger til TV2: ”Al den snak om ’en gal mands værk’ kommer helt bag på mig. Jeg har ikke lagt mærke til nogen psykiske problemer.”

 

Det nødvendige kritiske spørgsmål

Den 26-årige beskrives i nabolaget som forholdsvis indelukket. Han var mildt sagt ikke den snakkesalige type.

Læs også
Bag politiets fine forklaringer på, at man ikke kommer ud til butikstyverier, ligger en langt barskere virkelighed

 

Man kan også konstatere, at han tidligere har udvist en ekstrem adfærd, da han gik ind på Albertslund Politigård og begyndte at skyde med en softgun.

 

Men karakteristikken af hans handling som ”en gal mands værk” må indtil videre tages med et gran salt. Fra politiets side har denne vending nok især skullet tjene til at gøre det klart, at der ikke var tale om terror ellen en anden form for organiseret aktion.

 

Det kan Danmark ånde lettet op over. Men tanken på den hårdt sårede betjent og hans familie lægger stadig en knugende stemning over begivenhederne.

 

Tilbage står det nødvendige kritiske spørgsmål: Hvad skulle og kunne man have gjort for at stoppe ham i tide?

 

Den seneste udvikling kan læses her:

 

http://denkorteavis.dk/2016/sidste-nyt-den-sigtede-fra-albertslund-naerede-et-indaedt-had-til-politiet-to-gange-kunne-han-vaere-blevet-stoppet-inden-det-gik-galt/

Læs også
Politiet fik lavet en video, der skulle vise, hvor indvandrervenlige man er – men så gik det helt galt

 

http://denkorteavis.dk/2016/sidste-nyt-politiet-kalder-skudangrebet-pa-hundeforer-for-en-gal-mands-vaerk-man-understreger-dog-at-man-ikke-har-sikker-information-om-motivet/

 

http://denkorteavis.dk/2016/ny-politimand-skudt-i-hovedet-udenfor-politistation-i-albertslund-mulig-gerningsmand-anholdt-flere-politistationer-bevogtes/

 

https://twitter.com/rigspoliti?lang=da

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…