Flygtning lagde sig til at sove midt i arbejdstiden – det var helt normalt, mente hun

Modelfoto / Colourbox

I Fredensborg er det kommunens strategi, at flygtningene skal i job 72 timer efter ankomst til kommunen. Det skriver Tv2 Lorry.

 

Fredensborg kommune syntes ikke det er hensigtsmæssigt, at flygtningene skal gå ledige i ugevis, mens man afgøre om de er arbejdsmarkedsparate. Derfor prøver man at sende dem ud i job, eller rettere praktik så hurtigt som muligt.

 

Det er godt, at flygtningene hurtigt kommer ud og får erfaringer med det danske arbejdsmarked, der givet vis er meget forskelligt fra det flygtningene kommer fra.

 

”Den nye strategi er dog ikke uden knaster. For eksempel forlod en mand i jobpraktik i en butik arbejdet midt på dagen og en kvinde, som var i praktik i en kantine, lagde sig til at sove midt på dagen. Begge gav udtryk for, at det var normalt, der hvor de kom fra.” (Tv2 Lorry)

 

Egedal Kommune er en af de kommuner der har haft størst succes med at finde pseudo-job til flygtningene, men formanden for kultur- og beskæftigelsesudvalget i Egedal Kommune, Jens Jørgen Nygaard (C) tror ikke på, at det vil lykkedes med mere end halvdelen.

 

”Jeg tror, det bliver svært. Vi har flere flygtninge, som ikke har nogen skolebaggrund, som kun taler deres eget sprog og som ikke har været vant til at arbejde. Det er en gruppe, det bliver rigtig svært at få ud på det danske arbejdsmarked,” siger han. (Fredensborg Lokalavis)

 

I oversigten nedenfor kan man se hvor mange flygtninge der er i praktik og i job med løntilskud.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…