International våbensmugling ved Rødby Færge: Bosnier taget med håndgranater, pistoler og maskinpistoler

ARKIV / You Tube

Meget tyder på, at Danmark i øjeblikket oversvømmes med ulovlige våben.

 

 

Således beslaglagde Købehavns Vestegns Politi i fredags et større våbenlager hos en 43-årig mand i Brøndby Strand, som under et grundlovsforhør i lørdags blev varetægtsfængslet i fire uger.

 

 

Manden er ukendt i politiets registre, og det var et tip, der førte til beslaglæggelse af mandens våbenbeholdning bestående af en maskinpistol, seks-syv håndskydevåben samt en stor mængde ammunition isat magasiner, der passede til de fundne våben.

 

 

Hos Københavns Vestegns Politi vil man ikke oplyse yderligere af hensyn til efterforskningen, men en sag fra Rødby viser, at der i stor stil foregår organiseret international våbensmugling til Danmark.

 

 

Bosnier pågrebet med håndgranater og skydevåben

Således oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters politi i går, at politiet i samarbejde med SKAT under en tilfældig stikprøvekontrol ved Rødby Færge den 27. juli sidste år havde undersøgt en mand fra Bosnien.

 

 

Det viste sig, at han havde bilen fuld af våben. Således fandt politiet under ransagningen af bilen ti håndgranater og 13 skydevåben. Heraf blandt andet fire håndvåben og fire maskinpistoler.

 

 

Manden blev anholdt og sigtet efter Straffelovens paragraf 192a, der giver op til seks års fængsling for våbensmugling.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

 

Han har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet og vil nu få sin sag behandlet ved Retten i Nykøbing Falster den 25. februar.

 

 

Afslørede internationalt smuglernetværk

Som led i efterforskningen mod den anholdte bosnier har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med Rigspolitiet og svensk, bosnisk og tysk politi samt den nordiske politiforbindelsesofficer i Beograd været i stand til at afsløre et større internationalt våbensmuglernetværk.

 

 

“Gennem det gode politisamarbejde er det lykkedes at afdække et internationalt våbennetværk, der har forsynet visse kriminelle miljøer i det nordlige Europa, herunder formentlig Holland, Tyskland, Danmark og Sverige, med et større antal våben,” siger politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 

 

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

Anholdelser i Danmark, Tyskland og Bosnien

Kim Kliver oplyser, at efterforskningen har ført til anholdelser og ransagninger i Danmark, Tyskland og Bosnien.

 

 

Således blev den bosniske bagmand anholdt i Tyskland med et stort parti våben og sprængstof. Blandt andet 20 håndgranater.

 

 

I Danmark er den fængslede tiltalt for at medvirke til indsmugling af våben i Danmark, medens den bosniske bagmands sag behandles i Tyskland, hvor de danske våbensager vil indgå i hans sagskompleks.

 

 

“Der er desværre ofte langt imellem, at politiet får fat i de internationale våbensmuglernetværk, men erfaringerne fra vores sag viser, at det kan lade sig gøre,” siger politiinspektør Kim Kliver.

 

Læs også
Bag politiets fine forklaringer på, at man ikke kommer ud til butikstyverier, ligger en langt barskere virkelighed

 

En effektiv grænsekontrol ville hjælpe

Der til er kun at sige, at en effektiv grænsekontrol ville hjælpe gevaldigt og uden tvivl medvirke til at løse problemet.

 

 

Det internationale våbensmuglernetværk, der nu er blevet optrevlet, blev kun afslørert, fordi der tilfældigvis var rutinekontrol ved Rødby Færge den dag, hvor den anholdte bosniske våbensmugler tilfældigvis havde valgt at fragte sine våben til Danmark.

 

 

Altså tilfældighedernes spil, der uvægerligt rejser spørgsmålet: hvad og hvor meget og hvem kommer over grænserne, når politiet ikke er der?

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…