Inspektører skulle forsøge at smugle våben gennem en europæisk lufthavns sikkerhedskontrol – de blev rystede over, hvad der skete

Inspektører fra EU skulle for nylig teste sikkerhedskontrollen i Köln-Bonn Lufthavn i Tyskland. De skulle prøve, om de kunne passere kontrollen med våben og bombedele.

 

Det kunne de! I den grad.

 

I såkaldte åbne tests blev ni ud af 12 forbudte genstande ikke fundet.

 

I ”undercover tests”, hvor deres identitet var ukendt, lykkede det at få seks ud af 12 våben eller bombedele gennem kontrollen. Det beretter avisen Rheinische Post.

 

Det private firma, der står for sikkerhedskontrollen i lufthavnen, erklærer sig overrasket, da man har klaret sig godt ved de kontroller, som tysk politi har gennemført. Men man lover nu at styrke uddannelsen af personalet.

 

Et udbredt problem

Mange ville måske nok forvente, at netop tyskerne med deres sans for organisation og orden, ville have styr på sikkerheden i lufthavne. Men det kan man åbenbart godt glemme igen.

 

Köln-Bonn Lufthavn er på ingen måde det eneste eksempel på lemfældig sikkerhedskontrol i Tyskland.

 

I maj 2015 indledte EU-kommissionen ligefrem en sag mod Tyskland for ikke at have tilstrækkeligt styr på, hvordan sikkerhedsprocedurerne fungerede i dets lufthavne.

 

I juli samme år måtte det tyske indenrigsministerium medgive, at ”kvalitetskontrollen med sikkerheden ikke blev udført i nødvendigt omfang og med nødvendig regelmæssighed”.

 

I slutningen af 2014 fandt EU-inspektører huller i sikkerhedsprocedurerne i adskillige tyske lufthavne, herunder den meget store og vigtige lufthavn i Frankfurt.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Dengang var inspektørerne i stand til at smugle farlige genstande gennem kontrollen i halvdelen af forsøgene. Man pegede på et dårligt uddannelsesniveau hos sikkerhedspersonalet som hovedårsagen.

 

Noget tyder på, at dette problem stadig er bekymrende stort.

 

Hvad er det med Tyskland? Landet bliver i øjeblikket kendt for de forkerte ting: En hovedløs asylpolitik. Retsforfølgelse af satirikere. Og risiko for bomber i håndbagagen.

 

(Rheinische Post, The Local)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…