Helsingør melder klart ud om billige almene boliger: Vi kan kun hjælpe flygtningene

Asylansøgere strømmer ind i Danmark, indtil videre ca. 2.500 i årets første måneder. Den største andel ankommer fra Syrien, Irak og Afghanistan. (JV)

 

I 2015 fik knap 11.000 asylansøgere opholdstilladelse i Danmark. De blev familiesammenført med knap 12.000 personer.

 

Regeringen forventer at modtage 25. 000 asylansøgere i 2016, hertil kommer familiesammenføringer.

 

Alle disse mennesker skal naturligvis have et sted at bo, så i den billigste ende af boligmarkedet går de fleste almennyttige lejemål nu til flygtningene. I Helsingør kommune er det dem alle sammen.

 

”Vi magter lige akkurat at skaffe husly til flygtninge, der blandt andet bor på hoteller. Vi har i alt 79 boliger, der er billige nok til at flygtninge på integrationsydelse kan betale dem, og de er for længst lejet ud. Så det er helt urealistisk, at vi skal kunne finde boliger til kontanthjælpsmodtagere, der med det nye kontanthjælpsloft tvinges ud af deres boliger,” siger formand for Helsingør kommunes beskæftigelsesudvalg, Allan Berg Mortensen (Ø) til DR.

 

Regeringen har en justering af kontanthjælpen på dagsordenen, den går ud på at skabe større retfærdighed blandt modtagere af offentlig forsørgelse.

 

Men i følge loven har asylansøgere, som har fået ophold et retskrav på en passende bolig.

 

På den baggrund melder Helsingør kommune nu klart ud, at flygtningene kommer først i boligkøen. Det er barsk for de borgere, som oplever, at fjerne udlændinge kommer foran dem. Men et flertal i Folketinget mener tilsyneladende, at det er helt i orden.

 

I Helsingør peger man på, at kommunen fremover bliver nød til, at tage alternative løsninger i brug.

 

”Vi kan blive tvunget til at huse familier med børn i skurebyer, pavilloner, containere eller i herberge, men det er jo altså især synd for børnene og ikke et velfærdssamfund som det danske værdigt,” siger Allan Berg Mortensen. (DR)

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Allan Berg har ret i, at det ikke er et velfærdssamfund værdigt, at svigte egne borgere fremfor tusindvis af fremmede som har besluttet at slå sig ned i Danmark.

 

Der er ingen tvivl om, at det almennyttige boligmarked var presset før den tyske kansler inviterede det halve Mellemøsten til at søge lykken i Nordeuropa, men nu er det altså lukket land for danskere i bolignød, i hvert fald i Helsingør.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…