Finn og hans kone vil ikke længere bo i deres eget hus – ‘asylansøgere truer og chikanerer os’

Finn Kjerulff Hansen og hans kone er nabo til et asylcenter. Det er så ubehageligt, at de nu giver op og flytter.

 

“Vi føler os utrygge”.

 

Over alt i landet skaber asylcentre lignende problemer. Per og Rikke har flere gange fortalt, hvor slemt det er at være nabo til Sandholmlejren. De har også givet op. (Den Korte Avis)

 

Flere andre steder er kvinder blevet udsat for sexkrænkelser i nattelivet. Og der er slagsmål på centrene. Det har Den Korte Avis skrevet om flere gange.

 

Finn og hans kone kan flytter fra deres hus. Men mange af asylansøgerne får snart opholdstilladelse. Så skal ud i samfundet og “integreres” blandt danskere som – Finn og hans kone!

 

Finn Kjerulff Hansen og hans kone bor i de gamle administrationsbygninger ved Segen Kaserne på Bornhom. De købte den fore fire år siden for at bo et fredeligt sted. Men nu er freden slut, og de giver op. Det skriver Bornholms Tidende, der har fulgt sagen den seneste måneds tid.

 

Først hed det sig, at asylcentret var midlertidig, og at der kun skulle bo 50 mennesker.

 

Men torsdag i sidste uge besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen at udvide antallet af pladser til 100 og at gøre asylcentret permanent.

 

Vi bliver truet og chikaneret’

Den beslutning har fået Finn Kjerulff Hansen og hans kone til at træffe en trist beslutning.

 

“Vi sætter huset til salg som direkte konsekvens af kommunalbestyrelsens beslutning. Og som konsekvens af, at vi generelt ikke føler os trygge ved at bo her,« siger han til Bornholms Tidende.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Asylcentrets beboere tager ikke megen hensyn til de danske naboer.

 

Der er råben og larm. Der er slagsmål og politiudrykning.

 

»Vi har et par gange her i den sidste måned oplevet asylansøgere, der har opført sig truende og chikanerende, når vi har været nødt til at passere det, vi troede, var vores private vej. Så vi kan blive nødt til enten at opholde os mere indendørs eller forlade matriklen i længere perioder af gangen,« siger Finn Kjerulff Hansen til Bornholms Tidende.

 

Han vil derfor nu sælge huset.

 

Hensynet til asylansøgere vejer tungest

Selv forklarede formand for Radikale Venstre på Bornholm, Bente Johansen fra Radikale Venstre sagde torsdag, at løsningen ikke er ideel, men at den er nødvendig.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

»Der er ikke nogen anden løsning i øjeblikket. Vi kunne enten sige, at de kunne være på Segen kaserne eller ingen steder, og jeg kommer som Radikal ikke til at sige, at asylansøgerne ikke skal have et sted at være,« sagde hun til TV 2 Bornholm.

 

– Det er desværre ikke sådan, at vi har tomme huse i hobetal her på Bornholm, så det her må være godt nok. Desuden er det bygninger, som har været brugt af forsvaret, hvilket gør, at værelserne også er godt indrettet til at huse asylansøgere, sagde den socialdemokratiske borgmester Winni Grosbøll til TV2.

 

De 50 ekstra asylansøgere på Segen Kaserne betyder, at antallet af asylansøgere på Bornholm stiger fra 350 til 400.

 

 

http://tidende.dk/?Id=72481

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…