De hjalp terroristen Omar El-Hussein med våben – Statsadvokaten vil ikke anke byrettens frifindelse for medvirken til terror

Foto: Jette Plesner Dali

De fire mænd i alderen 21 – 32 år, som ved Københavns Byret den 27. september i år blev frifundet for medvirken til de terrorhanlinger, Omar El-Hussein begik i København den 14. og 15 februar 2015, kan nu ånde lettet op.

 

 

Statsadvokaten besluttede tirsdag den 11. oktober, at man ikke vil anke byrettens frifindelse til Østre  Landsret.

 

 

Statsadvokat Lise-Lotte Niløse: Sagen stopper her

Således oplyser Statsadvokaten i en pressemeddelse, at man ikke finder grundlag for at anke sagen.

 

 

“Jeg er efter grundige overvejelser nået frem til, at terrorsagen stopper her. Det var rigtigt at lade byretten vurdere den præcise skillelinje for de fires medvirken til terror, men det er lige så rigtigt at standse videre strafforfølgning nu,” siger statsadvokat Lise-Lotte Niløse ifølge pressemeddelelsen.

 

 

Fik et indblik i, hvad der egentlig skete

Ifølge Lise-Lotte Niløse har sagen haft betydning for forståelsen af de københavnske terroranslag i februar sidste år, hvor to mennesker mistede livet.

 

 

“Vi fik under byretssagen en meget rigtig forståelse af, hvad der egentlig skete. Blandt andet var det første gang, at vi i det offenlige rum fik en mere samlet gennemgang af, hvad Omar El-Hussein foretog sig i timerne mellem de to terroranslag, og dommen slår klart fast, at der var tale om terror mod det danske samfund,” understreger statsadvokat Lise-Lotte Niløse

 

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Tilfreds med dommene for ulovlig våbenbesiddelse

I forbindelse med byrettens afgørelse udtrykker statsadvokaten tilfredshed med, at to af de tiltalte blev idømt henholdvis tre år og to og et halvt år for ulovlig våbenbesiddelse under stærkt skærpende omstændigheder.

 

 

De to dømte er den 26-årige Bhostan Hossein og den 21-årige Liban Elmi, som havde leveret våben til Omar El-Hussein.

 

 

Under terrorangrebet mod “Krudttønden” den 14. februar 2015 blev den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard dræbt under forsøget på at overmande Omar El-Hussein, medens den 37-årige vagt Dan Utzen blev dræber under angrebet på Synagogen i Krystalgade tidligt om morgnen den 15. februar.

 

 

Det var justitsminister Søren Pind (V), som i sin tid foranledigede, at der blev rejst straffesag mod de fire mænd for medvirken til terror.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…