Nabo til asylcenter: Vores børn er bange – vi føler myndighederne har svigtet os

Det var på Næstved asylcenter, at lejrchefen havde så store problemer med en voldelig asylansøger, at han var nødt til at bruge fysisk magt til at få ham dysset ned.

 

Men der er andre der har problemer med nogle af asylansøgerne på centret. Det er flere af de borgere, som bor tæt på centret.

 

En beboer i lokalområde til asylcentret i Næstved er blevet nødt til at flytte væk. Det er simpelthen for utrygt, for en familie med børn, at bo ved siden af teltlejren for enlige mænd.

 

Familiefaren, der ikke ønsker at stå offentligt frem med navn, fortæller til Den Korte Avis:

 

-Min søn er blevet overfaldet. Han blev slået og prikket til med en metallignende genstand. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt, men vi var omkring skadestuen for at få ham tjekket. Bortset fra det var sønnike naturligvis chokeret.

 

Men det er ikke kun tilfældige børn, der må stå ansigt til ansigt med uvenlige udlændinge. Den lokale borger fortæller om de samme episoder som andre. (Den Korte Avis)

 

-Blandt araberne er der mænd, der er provokerende og råber efter de danske kvinder, på gaden i det offentlige rum midt i butikkernes åbningstid.

 

Om natten er det også helt galt.

 

-Afrikanerne larmer og holder fester til langt ud på natten. Der bliver drukket, og der er slagsmål. Det kan være svært at sove i den larm.

 

Borgeren forklarer, hvorfor det er utrygt at lægge sig til at sove.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

-Der er kommet grupper af migranter ind i vores have, op til 15-20 stykker hvor de har set ind af vinduerne, taget i håndtaget og prøvet at komme ind i huset.

 

-Det skete på et tidspunkt, hvor sønnike var alene hjemme. Han var rædselsslagen og ringede til mig. Politiet var dog hurtigt ude hos ham, de sagde de kendte vejen. Ja det tror jeg på!

 

-Efterfølgende fortalte politiet, at asylansøgerne havde mistet en bold i haven, og det var derfor, de var gået ind i haven. Men helt ærligt, man tager da ikke i håndtaget, fordi man har mistet en bold i en busk. Dén dag besluttede vi os for at flytte.

 

-Jeg konstaterer, at de smider affald langs vejene, det er ærlig talt en mærkelig opførsel!

 

Så nu er I flyttet?

 

-Ja, det var for utrygt at blive boende. Desværre er det også svært at sælge sit hus på nuværende tidspunkt, så vi må døje en ekstra husleje.

 

Læs også
Morten var ved stranden med sine børn: ‘Fem muslimer’ omringede ham og truede med kniv: “Tror du bare, du kan gå her”

I er ikke mere følsomme end gennemsnittet?

 

-Nej, jeg er faktisk ret robust, og jeg har oplevet meget i mit liv. Jeg er ingen tøsedrreng, men det her har været en voldsom periode i vores liv. Det bider.

 

-Jeg syntes det er for galt, at man må flytte fra sit hjem, fordi myndighederne placerer en migrantlejr klods op ad vores bolig, og så lader dem opføre sig, som det passer dem.

 

Den samme historie

Der er selvsagt fredelige asylansøgere, og asylansøgere som er personligt forfulgte. Men at de findes, berettiger ikke myndighederne til at vende ryggen til problemerne med den anden type.

 

Man kunne også frygte, at når aggressive grænseoverskridende udlændinge ikke står tilbage for at sparke til befolkningen i det land, de søger ophold i, så opfører de sig vel heller ikke pænt overfor de fredelige reelle asylansøgere?

 

Borgernes oplevelser i Næstved er langtfra enestående i Danmark og historien er den samme i hele Europa, uanset om det handler om seksuel chikane af kvinder eller kriminelle handlinger.

Læs også
Bilist overhalede bus i Skive – så blev han truet af arabisk buschauffør

 

Et af de steder, der er meget hårdt ramt, er lokalområdet omkring de to store lejre Center Sandholm og Udrejsecenter Sjælsmark.

 

De to centre har kapacitet til 1300-1400 mennesker, så det er let at forestille sig, at gadebilledet har ændret sig markant i den lille by Allerød, hvor folk gør deres indkøb.

 

Netto i Allerød er så hårdt ramt af udlændinge, der stjæler og er ubehagelige overfor personalet, at butikken lukker 2 timer før normalt hver aften.

 

Og personalet er udstyret med mobile overfaldsalarmer.

 

-Man kan ikke drive butik på normale vilkår her(Allerød,red.), siger Nettos Landsdirektør Brian Seemann til Den Korte Avis. Læs mere her og her.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…