Mens Abeds land er i krig, lever han på det offentliges regning i Danmark og brokker sig over, at han ikke har sin egen lejlighed

Abed Darkalt kom til Danmark fra det krigshærgede Syrien sidste sommer. Vi ved ikke, hvorfor han er flygtet, og hvorfor han har efterladt sin kone tilbage.

 

Men i et indslag på TV2 (21.12) får man et indtryk af, hvad en mand som Abed Darkalt forventer, der står til rådighed for ham i et land som Danmark, om det er noget andet og langt bedre end det, han er blevet tilbudt.

 

Han bor sammen med to andre i en stor lys lejlighed med altan i Randers.  De tre har hver deres værelse, og han modtager integrationsydelse som svarer til Statens Uddannelsesstøtte.

 

Men det er slet ikke godt nok, får man at vide.

 

Det mindste man kan forlange som flygtning i Danmark er, at man får sin helt egen lejlighed, kan man forstå.

 

“Jeg beder bare om de aller mest basale vilkår som at få mit eget hjem”, siger Abed. (Tv2)

 

Egen bolig er forudsætningen for en ny begyndelse, forklarer den forstående journalisten i indslaget. Og Abed uddyber:

 

“Jeg kan meget bedre tænke, skrive ansøgning og finde et arbejde, hvis jeg har mit eget sted.”

 

Abed er altså arbejdsløs, fordi han ikke har fred og ro til at søge arbejde, når han skal dele en treværelses lejlighed med to andre.

 

Uafklarede spørgsmål

Men der er meget i sådan en beretning, der kan være svært at forstå.

Læs også
Mette Frederiksen er ”overvejede enig i, at integrationsydelsen skal sættes op” – i 2011 gjorde hun det med starthjælpen

 

Ifølge BT er Abed uddannet ingeniør, men det er naturligvis svært at få et arbejde indenfor faget når man tilsyneladende heller ikke har kendskab til engelsk. Hvis Abed var engelsktalende skulle man synes, det ville have være oplagt, at interviewet foregik på engelsk.
Og hvis det er svært at få arbejde som ingeniør eller andre jobs, hvor man i det mindste kan engelsk, så kan man jo forsøge med jobs, som ikke er så krævende. Hvorfor kommer Abed ikke i gang med et af de mange ufaglærte jobs? Han ser ud til at være en mand, der meget nemt kan klare et af de mange ufaglærte jobs som østeuropæerne i dag bestrider. Der er masser af jobs i landbruget, i hotelbranchen eller rengøring. Og mange østeuropæere kan heller ikke dansk eller engelsk.

 

Hvis han fik sådan et job, ville han blive bedre i stand til at betale sin egen husleje og ikke ligge danske skatteydere til last.

 

Hvorfor spørger journalisten ham ikke om, om han har søgt ufaglærte jobs?

 

Og hvorfor er han overhovedet flygtet til Danmark? Det spørgsmål stiller man uvilkårligt sig selv, når man hører hans kritik af de forhold han skal leve under i Danmark:

 

”Vi kom ikke hertil for at bo sammen alle sammen. Vi er alle fra det samme land, men vi har forskellige vaner, traditioner, spisevaner og sovetider. Nogen sover, mens andre studerer. Det kan vi ikke”, siger Abed Darkalt. (Tv2)

 

Når man lytter til Abed, kommer man nemt til at tænke på den læser, som for nylig undrende konstaterede, at unge syriske mænd flygtede til Danmark, mens unge danske mænd måske skal til Syrien for at kæmpe.

 

Læs også
Politikerne skulle vise pressen, at der var kommet styr på kriminaliteten – så skete det eneste, der ikke måtte ske

http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2015-12-21-flygtning-traet-af-midlertidig-bolig-har-brug-for-vores-eget-hjem

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…