Asylansøgere stiller krav og fører sig frem i Haderslev – nu bliver folk nervøse, fortæller Jørn fra byen

Mandlige asylansøgere i Haderslev demonstrerede fredag mod de forhold som de tilbydes i teltlejren på Vildstrupvej. Mændene lagde sig ud midt på gaden med dyner og soveposer, det lykkedes dog politiet at overtale mændene til at rykke ind på fortovet, så de ikke stoppede trafikken.

 

I mellemtiden havde politiet afspærret Vildstrupvej, til stor gene for de lokale borgere.

 

Asylansøgernes demonstration holdt imidlertid ikke så længe, lørdag var de tilbage i de varme telte igen. Men det betød ikke, at der var faldet ro over asylansøgerne. Ifølge Tv Syd har der været uro på centret hele weekenden.

 

Mandag truer asylansøgerne så igen med, at spærre trafikken hvis de ikke får opfyldt deres krav. Men efter at politiet undersøgte mændenes identitet, opgav de utilfredse mænd demonstrationen.

 

Asylansøgerne som alle er mænd er altså så utilfredse med de forhold som Danmark tilbyder dem i en krisesituation, at de er parate til at stille myndighederne et ultimatum: Få os ud af teltlejren, ellers spærrer vi trafikken.

 

Man må sige, at det er stærk kost, at disse asylansøgere stiller trusler op, endnu før deres asylansøgning er færdigbehandlet. Man kan ikke lade være med at tænke på hvordan byens borgere oplever tilstedeværelsen af de mange asylansøgere.

 

Jørn Sandholdt er borger i Haderslev, han fortæller Den Korte Avis, at mange borgere ikke længere føler sig trygge i byen.

 

-Jeg vil ikke være bange når jeg møder en gruppe asylansøgermænd, men jeg kender flere som bliver nervøse og skynder sig over på det andet fortov, siger Jørn Sandholdt.

 

Haderslev har mange asylansøgere, foruden modtagecentret på Vildstrupvej, hvor der er plads til omkring 500 personer, er byens gamle sygehus omdannet til asylcenter.

 

Men det er ikke kun de mange asylansøgeres akutte tilstedeværelse som bekymrer Jørn Sandholdt.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

– Jeg er bekymret for fremtiden for børnebørnene og de unge familier. Alle disse mange mennesker som får opholdstilladelse i Danmark kommer med en anden kulturbaggrund, og med helt andre forventninger til det gode liv. Erfaringerne viser os jo, at mange ikke ønsker at tage vores danske værdier til sig. De vil leve efter de værdier som de har med fra deres hjemlande. Det viser jo, at de kun er interesseret i vores velfærd.

 

– Jeg oplever at der er udenlandske kvinder som har boet i Danmark i 20-30 år, men de taler stort set ikke dansk. Det er da for dårligt.

 

– Og samtidigt oplever borgerne, at myndighederne ikke er til at få øje på. Man skulle synes, at der ville følge mere politi med, når der oprettes et stort modtagecenter som på Vilstrupvej, men det er ikke mit indtryk, at der gør.

 

– I Haderslev har vi to patruljevogne og en hundepatrulje. Men så vidt jeg er orienteret dækker enheden et ret stort område, som går helt op til Esbjerg, så man kan sige sig selv, at det ikke er meget vi ser til politiet her. Det er ærlig talt ikke særligt betryggende.

 

Læs mere om de demonstrerende asylansøgere her. Læs om hvad myndighederne tilbød de utilfredse asylansøgere her.

 

Kilde: Tv Syd her og her.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Opdatering

7 af de demonstrerende mænd, er nu blevet overflyttet til teltlejren i Herning. Ifølge asylcenterleder Rikke Ørnberg har Udlændingestyrelsen valgt at flytte de 7 mænd, med henblik på at skabe ro på Vildstrupvej asylcenter. (JV)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…