Asylansøgere spærrer en vej og smider ting efter danskere i protest over kedelig mad

ARKIV: Asylansøgere på motorvej i Danmark / Thomas Winther
Danskere betaler i dyre domme til asylansøgere og flygtninge. Men fredag aften var der ikke den store taknemlighed at spore hos asylansøgere i Haderslev.
Tværtimod. Som “tak” for hjælpen fik de generet et større antal danskere, som ikke kunne køre på en del af vejene i byen.
Et område i Haderslev blev spærret af politiet. Af en meget usædvanlig grund.

 

Op mod 60 asylansøgere havde rullede deres soveposerne ud på vejen ved asylcentret.

 

De var sure, fordi de skulle sove i telte, og de var utilfredse med maden i asylcentret.

 

Det var takken for, at Danmark yder dem beskyttelse.

 

I løbet af natten fik de dog tilsyneladende så ondt af sig selv, at de søgte ind i varmen. Men danskerne skulle fortsat chikaneres groft:

 

“Asylansøgerne er indimellem ude på vejen, men det er blevet så koldt, at de er gået ind på asylcentret nu. De har dog stadig nogle ting, de kaster ud på vejen for at protestere”, sagde Ole Aamann ved et-tiden til ritzau.

Lørdag morgen forsvandt de sidste asylansøgere fra vejen. Ikke af hensyn til de mennesker, de generede. Asylansøgerne pakkede ifølge politiet formentlig sammen, fordi de selv fik det for koldt.

 

De forsætter da også deres demonstration mod danskernes behandling af dem, kan man forstå på politiet.

 

“Vi har fået dem overtalt til at flytte deres demonstration ind på fortovet”, sagde vagtchef Ole Aamann lørdag morgen til ritzau.

 

Det er især unge mænd fra Syrien, der opfører sig groft asocialt. De siger, de er på flugt fra krigens rædsler. Derfor giver danskerne dem mad og tag over hovedet. Men der er ikke den store taknemmelighed at spore.

 

“Da de kommer dertil fra Helsingør, finder de ikke stedet egnet for dem, og maden var heller ikke i orden. De ville gerne have en aftale om, at det kun var for en kortere periode, at de skulle være der, hvis de skulle blive der”, siger Ole Aamann.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Asylcentret er indrettet ved beredskabscentret i Haderslev. Lejren, der er beregnet til at huse enlige mænd blandt asylansøgerne, blev etableret i juni sidste år. Den består af 8-mands telte og kan rumme omkring 200 asylansøgere.

 

Byge af protester over mad og indkvartering

Det er langt fra første gang asylansøgere protesterer over indkvartering og maden. Ander brokker sig over at de skal bo langt fra en storby.

 

Der er en stribe eksempler fra Sverige og Tyskland. Men også fra Norge, Holland og Østrig. Den Korte avis har skrevet om mange af eksemplerne. Foto er fra en videooptagelse fra et asylcenter i Østrig, hvor der blev protesteret.

 

Her kan du se asylansøgerne ligge på vejen:

 

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2016-02-26-utilfredse-asylansoegere-som-paa-fortov-efter-at-have-afspaerret-vej

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…