Uledsagede flygtningebørn laver hærværk og smider med afføring, fordi de keder sig

Skærmprint SVT

Personalet kunne ikke længere klare problemerne selv. De tilkaldte politiet.

 

Det var på asylcentret for uledsagede flygtningebørn i Timrå i Sverige.

 

De hedder børn, fordi de er under 18 år og derfor juridisk ”mindreårige”. Men reelt er de fleste unge mænd mellem 15 og 17 år. En del er ældre, fordi de lyver om deres alder.

 

”Børnene” var utilfredse med forholdene på asylcentret. Der skete for lidt. De kedede sig og ville have flere aktiviteter og bedre uddannet personale.

 

Utilfredsheden blev til vold og hærværk.  Inventar blev ødelagt og der blev kastet med mad og afføring i fællesrummet, køkkenet og på de ansattes kontorer. Det fremgår af den rapport politiet skrev, da de var blevet tilkaldt. Her står, at beboerne skal have “kastet mad og afføring på inventaret i fællesrummet og i personalekontorerne”. (Avpixlat, 13.5)

 

Ifølge lederen Ulla Winberg har gerningsmændene blandt andet hældt sirup og yougurt ud, ødelagt køkkenet med afføring. Det er nu lukket og skal gennem en omfattende rengøring og sanering, siger hun. (Sundsvall Tidning)

 

“Disse børn og unge har lært, at de kan få det som de vil have det, hvis de bare protesterer”, siger Ulla Winberg.

 

Da Sundsvalls Tidning besøgte stedet fik de i tilgift en nyhed: Der skal åbnes fire nye centre i området med plads til i alt 710 asylansøgere.

 

Overalt i Sverige er der voksende problemer med antallet af asylansøgere og med uledsagede flygtningebørn. Især den sidste gruppe er ved at komme helt ud af kontrol med børn og unge fra især Afghanistan, Somalia og Syrien.

 

http://www.st.nu/medelpad/timra/omfattande-skadegorelse-pa-boende-for-flyktingbarn

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Krav om halal-kød

På et andet asylcenter i Västea Götland var et uledsaget flygtningebarn utilfreds med maden. Han krævede at få halalslagtet kød. Personalet sagde nej.

 

Men nu er de blevet tvunget til at bøje sig.

 

Tilsynet kom på besøg. Og så blev sagen afgjort.

 

Personalet fik besked på, at de havde pligt til at servere halal-slagtet kød for den unge mand. Hvis de ikke gjorde det, var det en indskrænkning i den enkeltes mulighed for at udøve sin religion.

 

Tilsynet henviste til en vedtagelse fra 2014.

 

Sagen viser, hvordan de svenske myndigheder svigter det sekulære samfunds principper, hvor religion og samfund er skarpt adskilt. I tak med at antallet af asylansøgere fra ikke-vestlige muslimske lande vokser, øges presset for at samfundet bliver tilpasset Koranens regler.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

10.000 flere i år

Antallet af asylansøgere eksploderer netop nu i Sverige. Fremskrivningen siger, at der kommer 80.000 nye i år.

 

De uledsagede flygtningebørn udgør et særligt problem. Fremskrivningerne siger, at der kommer 8000 eller 10.000 i år.

 

Men allerede nu er det svenske asylsystem ved at bryde sammen.

 

Sagsbehandlingstiden i den svenske Udlændingestyrelse stiger hele tiden og er nu på et halvt år. Når asylansøgerne har fået ophold kan de ikke komme videre. Der er ingen boliger til dem.

 

78.400 asylansøgere og flygtninge sidder nu fast i asylsystemet. Det viser Migrationsvärkets tal. (Snaphanen.dk)

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

I går meddelte regeringen, at den vil fremsætte en lov, som tviger alle kommuner til at tage imod de flygtninge, som de bliver tildelt fra centralt hold. Det samme gælder allerede for uledsagede flygtningebørn.

 

Uledsagede flygtningebørn i Danmark

Uledsagede flygtningebørn er personer under 18 år. Hovedparten er ifølge Røde Kors unge mænd mellem 15 og 17 år. En del er ældre men lyver om deres alder. Det problem kendes i både Sverige og Danmark.

 

I princippet gælder samme asyl regler for alle, uanset om man er over eller under 18 år. Men der er bedre vilkår for ’børnene’. De er sværere at få sendt hjem. Og de har lettere ved at få deres familie til landet.

 

Helsingør er en af de kommuner i Danmark som mærker det stigende pres. De skal modtage 134 flygtninge. Af dem er 40-50 flygtningebørn.

 

Det er svært for kommunen af finde boliger til de voksne, men næsten umuligt for dem under 18 år. Især fordi de ankommer næsten uden varsel. Det siger borgmesteren Benedikte Kiær. (TV2 news)

 

Det kan knække os

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

I Sverige er situationen langt mere håbløs.

 

Og modstanden mod udlændingepolitikken er voksende viser en ny undersøgelse. Den vokser især blandt de veluddannede og i dag siger 58 procent, at indvandringen er for stor.

 

Migga_X er dæknavn for en medarbejder fra Udlændingestyrelsen, som under dette ’navn’ skriver på Twitter.

 

I forgårs skrev hun om den dramatiske stigning i antallet af uledsagede flygtningebørn.

 

Det kan være det, der knækker os.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…