TV2 og Enhedslisten går sammen om at rakke regeringens nye forslag om kontanthjælpen så meget ned som muligt

FT

Danmark har et kæmpeproblem: Mange af landets borgere er på offentlig forsørgelse i stedet for at være i arbejde. Andelen af mennesker i den erhvervsaktive alder, der er på offentlig forsørgelse, er større end i de lande, som vi normalt sammenligner os med.

 

En væsentlig del af dette problem drejer sig om, at vi har alt for mange mennesker på kontanthjælp.  Først og fremmest er problemet, at alt for mange indvandrere lever på kontanthjælp.

 

Denne situation er helt uholdbar for dansk økonomi.

 

Parløb med den yderste venstrefløj

Dette er baggrunden for, at regeringen har fremlagt et forslag til kontanthjælpsreform. Dens sigte er først og fremmest, at det bedre skal kunne betale sig at tage et arbejde frem for at være på kontanthjælp.

 

Men hvis man lytter til rød blok med Enhedslisten på den yderste venstrefløj i spidsen, så har regeringen slet ikke lavet sit forslag for at løse et stort problem for dansk økonomi. Den har derimod lavet forslaget for at genere så mange danskere som muligt, især fattige danskere.

 

Og hvis man ser TV2 News, får man i høj grad denne opfattelse bekræftet. Enhedslisten har fået kolossalt megen tid på skærmen. Og Enhedslistens ekstreme synspunkter slår i den grad igennem i den vinkel, som TV2 News lægger på regeringens forslag.

 

Det er ikke nogen nyhed, at TV2 News har en kraftig rød slagside. Det blev til fulde dokumenteret under valgkampen.

 

Men det bliver i stigende grad klart, at News er tættere forbundet med Enhedslisten end med noget andet parti. Holdningerne stemmer i vidt omfang overens, og Enhedslisten har en adgang til kanalens programmer, som andre partier må misunde dem.

 

Da regeringen havde offentliggjort sit forslag om kontanthjælpen, kørte de to parter et tæt fælles løb om at rakke forslaget så meget ned som muligt.

 

Det begyndte om morgenen

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

Knap havde TV News omtalt regeringens forslag fredag morgen, før det gik slag i slag.

 

Man lagde – selvfølgelig – ud med at interviewe Enhedslisten ved partiets socialordfører Finn Sørensen. Han var meget stærkt imod regeringens tanker.

 

Derefter interviewede man formanden for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau. Hun er tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten og tidligere medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse. Hun var sjovt nok også stærkt imod regeringens tanker.

 

Så havde man en økonom fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AER). De har rødder hos Socialdemokraterne og støtter praktisk talt altid rød blok. Denne økonom var også stærkt imod regeringens tanker.

 

Da beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen havde fremlagt regeringens forslag på et pressemøde havde man en kommentar fra … Majbrit Berlau. Hun var stadig væk meget stærkt imod regeringens tanker. Ja, faktisk var det helt umuligt at finde noget positivt ved dem.

 

… og fortsatte over middag

Gik man ind på TV2 News lidt over middag, kunne man se et interview med RUC-professor Bent Greve. Engang var han mangeårig socialdemokratisk folketingskandidat.

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

 

Greve beskæftiger sig professionelt med økonomiske forhold. Men her optrådte han ikke som økonom. Han optrådte som en mand, der besad en særlig indsigt i, hvor hårdt det må være for langvarige kontanthjælpsmodtagere at miste retten til ferie – en ret, som de kun har haft i cirka tre år. Greve gav den som en blanding af psykolog og rød agitator.

 

Umiddelbart efter Bent Greves indsats for at sværte regeringens forslag havde TV2News så et interview med … Johanne Schmidt-Nielsen. Hun var meget stærkt – ja, rigtig gættet, hun var meget stærkt imod regeringens tanker.

 

Således fik TV2 News lagt bunden i sit propaganda-fremstød for at få befolkningen til at hade regeringens reform. Der kommer sikkert mere af samme slags.

 

Det vil TV2 News nødigt fortælle

TV2 News’ dækning gjorde meget lidt for at fortælle seerne, at Danmark har et stort problem med alt for mange mennesker på offentlig forsørgelse, herunder alt for mange på kontanthjælp.

 

Man gjorde intet for at forklare, at antallet af folk på kontanthjælp er steget kraftigt i de seneste år, hvor både økonomi og beskæftigelse har været i fremgang.

 

Læs også
TV2 afslører politiskandale – men holder hånden over Mette Frederiksens rolle

Det er jo ellers en ret afgørende oplysning, fordi den fortæller, at det store antal kontanthjælpsmodtagere langt fra kun skyldes, at der ikke er noget arbejde at få – sådan som vennerne i og omkring Enhedslisten påstår.

 

Ligeledes forholdt TV2 News sig meget tavs til den kendsgerning, at mange kontanthjælpsmodtagere, der er erklæret arbejdsparate, ikke er i arbejde.

 

I den forbindelse gjorde man sig mildt sagt ikke umage for at orientere om, at en række arbejdsgivere siger, at de har svært ved at skaffe dansk arbejdskraft.

 

Men hvorfor skulle TV2 News da også lytte til danske arbejdsgivere med jord under neglene, når de har den røde Johanne Schmidt-Nielsen, den røde Majbrit Berlau og den røde professor Greve fra RUC?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…