TV2 News bortcensurerede en central oplysning, da man bragte nyheden om terroristen i toget fra Amsterdam til Paris

Foto: Ahmed Meguini / Twitter

TV2 News bragte lørdag morgen nyheden om manden, der tilsyneladende gjorde sig parat til at myrde løs på togpassagererne i et tog fra Amsterdam til Paris. Kun to modige og handlekraftige amerikanske soldater på ferie forhindrede et forfærdeligt blodbad.

 

TV2 News’ kilde til historien var CNN. Overskriften til artiklen på CNN’s hjemmeside lød:

 

”2 members of U.S. military stop Islamist attacker on train in Belgium”.

 

Altså: ”To medlemmer af det amerikanske militær stopper islamistisk angriber på tog i Belgien.”

 

Men ordet ”islamistisk” var forsvundet på TV2 News.

 

CNN’s vigtige oplysninger

I stationens omtale af sagen tidligt lørdag morgen var der i det hele taget intet spor af, at den formodede terrorist havde islamistisk baggrund.

 

CNN havde ellers givet nærmere informationer om mandens baggrund. I deres artikel hed det:

 

”Den mistænkte mand med skydevåbnet, en marokkansk statsborger, var på europæiske antiterror-organers radarskærm for sine radikale jihadistiske synspunkter, sagde en europæisk antiterror-specialist.

 

En anden sikkerhedskilde fortalte CNN, at manden med skydevåbnet var kendt af den franske efterretningstjeneste. Kilden sagde, at det så ud til, at manden sympatiserede med ISIS (Islamisk Stat, red.), men man mangler stadig at få fastslået med sikkerhed, hvem han specifikt sympatiserer med.”

 

TV2 News bragte historien, som den var fremstillet ”ifølge CNN”. Men man undlod altså den centrale information om mandens islamistiske baggrund. Her kunne man jo også have sagt: ”ifølge CNN”.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Men man fortav ganske enkelt denne del af CNN’s fremstilling. Hvorfor?

 

TV2’s tabte troværdighed

Det er svært at se anden forklaring, end at redaktionen på TV2 News ønskede at holde sine seere i uvidenhed om den side af sagen, da man fik historien fra CNN og skulle bringe den videre.

 

Det ligner politisk korrekt censur. Det er svært at vurdere, om det var et meget bevidst valg, eller om det bare var de almindelige røde rygmarvsreflekser, som satte sig igennem.

 

Først senere fik seerne at vide, at den mistænkte tilsyneladende havde været aktiv i Spanien med at rekruttere krigere til Syrien. Men stadig brugte man ikke overhovedet ikke ordet ”islamistisk”, som CNN havde anvendt. Man talte heller ikke om Islamisk Stat.

 

Man må formode, at selv TV2 News efterhånden vil komme til at omtale den mistænkte som ”islamist”, fordi man ikke kan undgå det.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Men i første omgang forsøgte man altså at være mere politisk korrekt end CNN. Det amerikanske TV-selskab er ellers absolut ikke kendt for politisk ukorrekthed.

 

Denne sag føjer sig til striben af sager – blandt andet under valgkampen – som sætter spørgsmålstegn ved TV2 og TV2 News’ troværdighed.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…