Omar El-Hussein var toneangivende i indvandrerbanden Brothas og tilhænger af Islamisk Stat

Facebook

Efter at stadig flere detaljer om den 22-årige formodede drabsmand bag lørdagens terrorhandlinger er kommet for dagens lys, kan der efterhånden ikke herske nogen tvivl om, at han var inspireret af islams religiøse opfordringer til voldelig jihad.

 

Det er teorien, at han blev radikaliseret mens han sad i fængsel. Det har fået de borgerlige partier til at kræve en redegørelse fra regeringen.

 

Omar El-Hussein var tilsyneladende en af de radikale muslimer i Danmark som støttede Islamisk Stat.

 

Det fremgår af formuleringer på en Facebook-side, hvor han støtter Abu Bakr, som sandsynligvis er identisk med lederen af Islamisk Stat.

 

Det er desuden lykkedes for Ekstra Bladet at finde frem til den facebook-profil, han havde under pseudonymet Abu Ramadan AlMuhajir.

 

Her fremgår det, at Omar Abdel Hamid El-Hussein var medlem af facebookgruppen ”Allah Ved Bedst”, der er et forum, hvor der opfordres til bøn og til at underkaste sig Allah.

 

Og umiddelbart inden han forlod sin lejlighed i lørdags for at tage til ”Krudttønden” og gennemføre sin terrorhandling, havde han klokken 14:57 slået en video i jihad-serien ”Qariban Quariba” (Snart, Snart, red.) op på sin profil i udgaven med et sværd som illustration. Se videoen i bunden af artiklen.

 

”Vi vil komme til jer med slagtning og død”

Ifølge Ekstra Bladet, som har fået oversat en del af videoens arabiske tekst, hedder det blandt andet i videoen:

 

”Snart vil I se det ubeskrivelige” og ”formålet er at ødelægge dig, derfor er sværdet blevet gjort skarpt.”

 

Og videre hedder det:

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

”Vi vil komme til jer med slagtning og død. Med frygt og stilhed vil vi myrde de nøgne. I tabte offentligt (med at bekrige os), så smag vor rædsel. Og flygt tilbage i mørkets lys.”

 

Og rædslen smagte de. Både i ”Krudttønden” på Østerbro og i den jødiske synagoge i Krystalgade i København indre by.

 

 Vi har tidligere skrevet om ham her i avisen

Det er ikke første gang vi skriver om Omar Abdel Hamid El-Hussein her i avisen. Den 27. november 2013 bragte vi en fyldig efterlysning med fire forskellige fotos af ham, efter at Københavns Politi havde efterlyst ham for knivstikkeri i et S-tog

 

 

Han var den 22. november midt på eftermiddagen steget på toget ved Åmarken station, hvor han efter indstigningen stod og ventede lidt, inden han tog en stor kniv frem og gik gennem kupeen med den i højre hånd.

 

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Da han passerede en 19-årig mand, som sad yderst mod midtergangen, stak han pludselig helt umotiveret kniven og låret på ham og truede ham bagefter med kniven foran hans ansigt.

 

 

Der opstod tumult i toget, men det lykkedes den nu dræbte og formodede gerningsmand at holde passagererne i skak med kniven indtil Ellebjerg station, hvor han stak af.

 

 

Har flere voldsdomme bag sig

Forinden knivstikkeriet havde Omar Abdel Hamid EL-Hussein flere voldsdomme bag sig, og var på et tidspunkt tilknyttet bandemiljøet. Overfaldet i S-toget fandt sted umiddelbart efter, at han var blevet løsladt efter en tidligere dom.

 

Han nåede således at være på fri fod i lidt over to måneder, inden han den 23. januar 2014 blev anholdt for knivstikkeriet, som han den 19. december 2014 blev idømt tor års fængsel.

 

Den dom ankede han til Østre Landsret, som imidlertid ikke kunne behandle sagen førend hen i august måned i år, og som derfor besluttede at løslade ham indtil domsafsigelsen for at undgå, at han kom til at sidde længere tid i fængsel, end dommen ville lyde på.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

Og det gav ham mulighed for blot to uger efter sin løsladelse før tid at være den formodede gerningsmand, der gennemførte en terrorhandling og dræbte to civile og sårede fem politibetjente.

 

 Søn af palæstinensiske forældre

Omar Abdel Hamid El-Hussein er født i Danmark i september 1992 som søn af palæstinensiske forældre, som i dag er skilt.

 

Ifølge DR Nyheder har han efter eget udsagn gået ni år i folkeskole, heraf tre i Jordan, og har færdiggjort HF.

 

Han gik desuden på VUC men blev smidt ud på grun af truende adfærd overfor andre elever.

 

Med sin voldelige fortid adskiller han sig ikke fra store dele af de palæstinensere, der har fået asyl i Danmark, og som i dag udgør den mest voldelige indvandregruppe her i landet.

 

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

Palæstinensiske mænd de mest kriminelle

Ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik, der omhandler 2009, var palæstinensiske mænd ifølge Jyllands-Posten således 137 procent mere kriminelle end gennemsnittet.

 

Tallene dækker alle lovovertrædelser, men det er blandt andet et stort antal voldsforbrydelser, der trækker op, skriver Jyllands-Posten

 

Ifølge Danmarks Statistiks kriminalindeks for 2013 med indekset lig 100 ligger palæstinensiske mænd i toppen med et indeks på 308 efterfulgt af somaliere med et indeks på 245. For danske mænd lå indekset på 95.

 

I tørre tal betød det, at i alt 2.074 palæstinensiske mænd i alderen 15 – 79 år i 2013 blev dømt for kriminalitet

 

Samme år var 66 procent eller i alt 4.041 palæstinensiske mænd i alderen 30 – 59 år ifølge Danmarks statistik på fuld offentlig forsørgelse.

 

 

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb

Læs også tidligere ambassadør Bent Wigotskis artikel om, hvordan mange palæstinensere fra slutningen af 1980’erne til begyndelsen af 1990’erne fik asyl på et falsk grundlag.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…