Lareeb stjal et kondom for at være sammen med sin ikke-muslimske kæreste, det blev hendes død

Lareeb Khan blev kun 19 år før hendes far Asadullah Khan kvalte hende.

 

Den unge kvinde havde bragt skam over familie ved at have et forhold til en ikke-muslimsk kæreste. Så for at rette op på familiens ære, besluttede forældrene at hun skulle dø.

 

Faren kvalte Lareeb med sine bare hænder. Herefter klædte han og konen Lareeb i noget tøj, før de skaffede sig af med liget af den unge kvinde.

 

For at undgå mistænksomhed placerede de liget i en rullestol før de fragtede det ned med elevatoren i det højhus de boede i.

 

Den unge kvindes lig blev fundet ved en afsondret dæmning i nærheden af Duisburg i Tyskland, hvor forældrene havde smidt det.

 

Havde forsøgt at stjæle kondomer

Lareeb forældre vidste, at hun havde et godt øje til en ung ikke-muslimsk mand. Det var de imod og der var mange skænderier i familien om det. Forældrene ville arrangere et ægteskab med en fyr fra Pakistan.

 

Stemningen i hjemmet var højspændt, og da Lareeb en dag modtog et brev fra politiet, åbnede forældrene brevet, som handlede om at Lareeb havde stjålet kondomer i en butik.

 

”Min mand brød fuldstændig sammen, da jeg viste ham det”, fortæller Lareeb mor Shazia i retten.

 

Hun fortæller også, at hun forsøgte at stoppe hendes mand i at kvæle Lareeb, men fordi hun er svagelig, var det en umulig opgave.

 

”Jeg kunne ikke stoppe ham. Jeg har gigt og har ikke kræfter til at slås med ham. Jeg ville skrige, men jeg kunne ikke,” siger hun.

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

Moderen er ligeså slem som faderen

Lareeb blev myrdet en nat i januar, og forældrene havde forinden sendt hendes 14-årige lillesøster Nida hen til nogle slægtninge.

 

Nida afviser i dag at have noget med forældrene at høre og fortæller, at moderen er ligeså slem som faderen.

 

”Min mor er ikke undertrykt. Hun kunne gøre, hvad hun havde lyst til. Hun plejede at slå mig med en stok,” fortæller Nida og forklarer, at Lareeb forhold til kæreste var et stort tabu-emne i hjemmet.

 

”Vi måtte aldrig tale om hendes kæreste, og de sagde at hun skulle tvangsgiftes i Pakistan.”

 

En syg kultur

Forældrene er selv blevet gift i et arrangeret ægteskab og det skulle datteren også, mente de.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Men Lareeb trodsede forældrenes vilje, hun ville være herre i sit eget liv. Hun arbejdede på en tandlægeklinik, tog tørklædet af og blev væk flere nætter i træk. Det blev hendes død.

 

Lareeb far, som ikke taler tysk, siger i retten, at han elskede sin datter. Ifølge Daily Mail græd begge forældre i retten.

 

Man må sige det forekommer bizart, at forældrene så finder på at tage livet af Lareeb.

 

Man må snarere tro, at forældrene elskede forestillingen om Lareeb som repræsentant for familiens omdømme, og da det ikke faldt ud til fordel for deres primitive stamme- og klankultur, så måtte hun dø.

 

Man må håbe, det fæle forældrepar får skyld som fortjent, og at retten ikke tager hensyn til, at de kommer fra en kultur, hvor social kontrol og æresdrab er normalen for pæne mennesker.

 

Kilde: Daily Mail – som også har billeder fra retssalen, klik HER.

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…