Hokus-pokus-puf! – sådan ”løser” man problemet med det store flertal af flygtninge, der havner som arbejdsløse

Da asylstrømmen for alvor ramte Europa, kunne man høre en del naive mennesker tale om, at de mange flygtninge ville give en masse værdifuld ekstra arbejdskraft.

 

I visse danske arbejdsgiverkredse lød disse toner også. Især hævdede man, at mange af de syriske asylansøgere var højtuddannede og derfor god arbejdskraft for det danske samfund.

 

Siden har det vist sig, at denne opfattelse er uden hold i virkeligheden. De syriske asylansøgere er ikke særlig højtuddannede. Og generelt er der udsigt til, at flygtningene først og fremmest vil give os langt flere arbejdsløse på offentlig forsørgelse.

 

En ”løsning” på problemet

Også i Tyskland kom der i første omgang optimistiske meldinger om, at flygtningene ville give økonomien et stort og berigende tilskud af arbejdskraft.

 

Men også den tyske udgave af denne myte er punkteret. Det står klart, at flygtningene vil øge arbejdsløsheden i det tyske samfund ganske voldsomt.

 

Nu har man imidlertid fundet en ”løsning” på dette problem: Man har simpelt hen besluttet, at arbejdsløse flygtninge ikke er arbejdsløse! De skal ikke tælles med i arbejdsløshedsstatistikken.

 

Man undgår på den måde, at arbejdsløshedstallene eksploderer fra 6 procent til en 7, 8, eller 9 procent.

 

I det virkelige liv vil tallene ganske vist stadig eksplodere, og problemerne vil hobe sig op. Men det hele kommer til at se meget kønnere ud …

 

Merkel

Det er Bundeskanzleramt (Statsministeriet), der presser på for at få ændringen gennemført fra 2016.

 

Læs også
Ledige finder sjældent job gennem jobcentret eller A-kassen

Fremover skal der være en officiel statistisk over arbejdsløse, hvor flygtningene er pillet ud. Og så skal der være en særlig statistik over flygtninge.

 

Selv hvis flygtningene søger et arbejde eller er forpligtede til at gøre det, skal de ikke kaldes arbejdsløse.

 

Hokus-pokus-puf! Forbundskansler Angela Merkel har endnu engang demonstreret sine evner til at løse Europas flygtningeproblemer.

 

 

(finanzmarktwelt, Bild)  

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…