‘Her tør danskerne ikke sidde på deres altan med flæskesteg og Dannebrog på bordet’

Google maps/Colourbox

En dreng på kun 14 år stak en anden dreng på 14 år med en kniv og sårede ham meget alvorligt.

 

Det skete søndag eftermiddag ved det belastede boligområde Vapnagård uden for Helsingør. (TV2 Lorry)

 

Man skal kigge sig over skulderen

En gruppe af beboere forsøger ellers at få området til at fungere og være et godt og trygt sted at bo.

 

Der er flere ildsjæle i området som står for en række aktiviteter og klubber. Men de oplever, at de mange bestræbelser ikke kan løse problemerne. Derfor har fællesledelsen i bebyggelsen skrevet et fortroligt brev til politikere og politi om, at situationen er uholdbar. (Helsingør Dagblad)

 

“Vi er af den opfattelse, at der pt huserer tre-fire upcomming grupper på mellem 12 og 20-årige, som danner nogle bander, der tyrraniserer omgivelserne i en grad, så boligområdet nu klart lider under det.”

 

Per Olsen, som er formanden for fællesledelsen, forklarer: ”De mennesker som kommer i vores forsamlingshus, skal kunne gøre det trygt og godt og have glæde af det, der foregår. De skal gå derhen og derfra uden at gå og dreje hovedet hele tiden , fordi der er en flok unge mennesker, som har svært ved at opføre sig ordentligt”. (Lorry)

 

Tingene har fået lov til at udvikle sig til det værre

Overfaldet søndag er ingen tilfældig eller løsrevet hændelse. Det er led i et skræmmende mønster, som har fået lov til at udvikle sig, fordi ingen myndigheder for alvor har lyttet til advarslerne.

 

Vapnagaard var et berygtet boligområde allerede for 15 – 20 år siden. Engagerede mennesker har gennem alle årene arbejdet for at fastholde et trygt og levende lokalmiljø med klubber og andre aktiviteter.

 

Men udlændingepolitikken og boligpolitikken har tilsammen gjort det svært. Og politikere ville ikke se, hvad den førte politik medførte.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Nye områder kom til og indvandrerbander dukker op

Det betød, at problemerne voksede og spredte sig til andre boligområder, især dem hvor andelen af indvandrere voksede. Udover Helsingør Kommune blev Fredensborg Kommune i Nordsjælland også hårdt ramt. Den asociale adfærd og kriminaliteten udviklede sig til regulære bander.

 

En af banderne er Loyal To Familia, LTF, som ellers er mest kendt fra indvandrerghettoen på Nørrebro. Loyal To Familia skaber i dag problemer i begge kommuner.

 

Radikaliserede muslimer får mere magt

Den store koncentration af beboere med indvandrerbaggrund betyder, at integrationen bliver svær. Faktisk går det nærmest den forkerte vej.

 

Sideløbende med indvandrerbander får radikale muslimer mere magt.

 

Det sker for eksempel i boligområdet Egedalsvænge, hvor medlemmer af Hizb ut-Tahrir sætter sig på magten i boligbestyrelsen. Det er også dem, der i dag bestemmer over flere af børnenes fritidsaktiviteter.

 

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

Men det mærkes også andre steder. For eksempel har der været uro omkring svømmehallen i Helsingør.

 

I Nivå omkring stationen bliver der solgt stoffer og borgere føler sig utrygge.

 

I januar måned tog en gruppe skolepiger affære. De ville have mere politi, fordi de følte sig utrygge, når de færdedes på områdets store stisystem – som ironisk nok at lavet for at børn skal føle sig trygge.

 

Knud Løkke Rasmussen, der var nyvalgt i Fredensborg byråd, forsøgte flere gange at få mere politi til området. Men der var ikke den store opbakning.

 

Had til danskerne

Problemerne handler ikke kun om nogle få bandemedlemmer og radikale islamister. Den manglende integration stikker langt dybere.

 

Det blev for nylig sagt meget klart af Khaled Mustapha, som leder en ungdomsklub i Kokkedal.

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

 

Khaled Mustapha er stærkt bekymret for det had til danskerne, som han møder blandt unge indvandrere i området. Det fremgår af et interview, som Politiken bragte med ham. ”De unges had til Danmark stortrives,” sagde han.

 

”Vi venter stadig på gennembruddet, der grundlæggende gør op med det parallelsamfund, der findes herude. Indtil det sker, vil indvandrerbander og radikale religiøse miljøer fortsat kapre medlemmer blandt de unge mænd.”

 

”Etniske danskere føler sig utrygge herude, og det forstår jeg godt. De kan jo ikke engang sætte sig ud på altanen og spise en flæskestegsmad eller sætte et dansk flag på bordet uden at risikere at blive antastet.”

 

Det betyder, at ikke mange danskere vil bo i disse områder.

 

Der skal vi ikke bo

En af dem er Eva Selsing. Hun var begyndt at lede efter et hus sammen med kæresten og opdagede, at huspriserne i dele af Nordsjælland var meget lave.

 

Læs også
Morten var ved stranden med sine børn: ‘Fem muslimer’ omringede ham og truede med kniv: “Tror du bare, du kan gå her”

Hun skrev en kommentar i Berlingske: ”Der skal vi ikke bo”:

 

”Huspriserne er lave i alle de områder, der er berørt af kulturimpulserne fra steder som Egedalsvænge i Kokkedal og Nivåhøj i Nivå. Vold, kriminalitet, islamisk undertrykkelse, racisme mod etniske danskere, social kontrol og en generelt fjendtlig stemning, er gift for enhver by. Ikke just ideelt for en børnefamilie.”

 

Samme mønster overalt

Denne reaktion er er velkendt. Det bliver kaldt “hvid flugt”. Mange danskere vil ikke finde sig i at bo i et område med høj andel af indvandrere, asocial  adfærd, manglende socialt fællesskab og radikale muslimer.
De vil bo i områder præget af tryghed og mennesker som taler det samme sprog som, de selv gør.
Det er en fuldstændig grundlæggende menneskelig reaktion.
Og så længe politikere ikke forstår det men lader indvandringen fortsætte, så vil problemerne med parallelsamfundene som i Vapnagaard fortsætte og opsplitningen af befolkningen i Danmark vokse.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…