Her er de mest irriterende nationaliteter på skiferien

Foto: SalzburgerLand Tourismus.

Skiferie er en herlig tid, men af og til kan irritationsmomenter opstå. Nogle kan have svært ved at opretholde køkulturen til liften, mens andre er for hensynsløse på pisterne eller for højtråbende til afterski.

 

En spørgeskemaundersøgelse udført af den østrigske skisportsregion SalzburgerLand i samarbejde med Analyse Danmark, afslører hvem danskerne finder mest irriterende og generende
under skiferien.

 

Førstepladsen indtages suverænt af Rusland, som ifølge danskerne altså er det mest irriterende folkefærd på ski.

 

Ganske paradoksalt kommer danskerne selv ind på andenpladsen, idet egne landsmænd tilsyneladende også kan være en kilde til irritation i sneen.

 

Tredjepladsen indtages af vores naboer fra Tyskland.

 

Kigger man resultaterne lidt nærmere efter i sømmene, viser det sig blandt andet, at danske mænd finder sine egne landsmænd markant mere irriterende, end tilfældet er blandt danske kvinder.

 

Ligeledes viser tallene, at danske mænd generelt lader sig irritere en del mere end danske kvinder over forstyrrende forhold på skiferien.

 

Toplisten over de mest irriterende folkefærd på ski ifølge danskerne:

 

1 Russere (20 procent)

2 Danskere (5 procent)

3 Tyskere (4 procent)

4 Englændere (3 procent)

5 Polakker (2 procent)

Læs også
Politiet understreger, at to kriminelle er ”pæredanske” – men når de kriminelle er indvandrere, skal der ikke tales om det

 

Om undersøgelsen

Spørgeskemaundersøgelsen er udarbejdet af Analyse Danmark i samarbejde med SalzburgerLand. Den omfatter i alt 1.005 respondenter, som er tilfældigt stratificeret på blandt andet køn, alder og geografi, således at undersøgelsen afspejler befolkningssammensætningen på disse parametre.

 

Spørgeskemaundersøgelsen omfatter således et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 18-74 år.

 

Om SalzburgerLand

SalzburgerLand er danskernes foretrukne vintersportsregion i Alperne. Det står klart via det officielle østrigske analyseorgan Statistik Austria, der har opgjort overnatningstal fra vintersæsonen 2013/2014.

 

Regionen tæller blandt andet de populære rejsemål Wagrain-Kleinarl, Zell am See-Kaprun, Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang, Gastein og Obertauern. SalzburgerLand råder over mere end 2.000 km pister i alle sværhedsgrader, hvoraf de cirka 80 procent råder over moderne snekanoner og således har optimal snesikkerhed.

 

Læs mere om SalzburgerLand her: www.salzburgerland.com

Læs også
Danskere rejser til nye skisportssteder i Frankrig og Østrig

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…