Før kunne hun ikke få muslimsk indvandring nok – nu er hun selv blevet bange

You tube

Det svenske samfund er ved at gå i opløsning. Den enorme indvandring, der har været gennem mange år, har skabt økonomiske problemer, opsplitning, indflydelse til islam og kriminalitet. Alt sammen noget som samtidig har svækket svensk kultur og sammenhængskraft.

 

Det er den svenske ’elite’, som har ansvaret for, at det er gået så galt. Politikere, journalister og andre meningsdannere har kappedes om at rakke ned på svenskerne og hele den svenske kultur. Dem, der har peget på problemerne, er blevet forfulgt og kaldt racister.

 

En af de værste har været Mona Sahlin. Men nu er hun selv begyndt at blive bange for konsekvenserne af udlændingepolitikken: ”Jeg er mere urolig nu, end jeg var for et år siden”, siger hun i et interview med den store svenske avis Expressen.

 

Men det kan hun takke sig selv for.

 

Nedrakning af svensk kultur

Helt tilbage i 2002 kom Mona Sahlin med en utrolig afstumpet nedrakning af svensk kultur. Hun latterliggjorde midsommerfesten, som er indbegrebet af smuk nordisk tradition og kultur med lyse sommeraftner, børn med kranse af vilde blomster og dans om midsommerstangen.

 

Men sådan så Mona Sahlin ikke på det. Da hun iført islamisk tørklæde besøgte en moské, sagde hun: ”I (indvandrerne, red.) har en identitet, en historie, noget som binder jer sammen. Og hvad har vi? Vi har midsommeraften og sådan noget fjolleri.” (Kilde)

 

Og sådan fortsatte hun år efter år.

 

Da hun i 2010 besøgte Danmark sagde hun, at Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaard har skabt en sand racisme-epidemi. Hun blev i øvrigt bakket op af Ekspressen som skrev om fremmedhad og grov tilsvining i Danmark.

 

Så sent som i 2013 fortalte hun svensk TV, at det er ”de hvide, der er problemet”. (25.3) ”Vi hvide er for talrige og vi bør ikke se tilstrømningen af udlændinge som et problem”.

 

Men nu er hun ved at ændre holdning.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Islamisk Stat er blevet en del af svensk hverdag

I regeringen er Mona Sahlin blev koordinator af indsatsen mod voldsbekendende ekstremisme og dermed er hun kommet tættere på problemerne.

 

Hun har opdaget, at støtter til Islamisk Stat har fået fodfæst i det svenske samfund.

 

Mona Sahlin har for eksempel besøgt børnehaver og børnehaveklasser, og her har hun fået sig noget af et chok:

 

“Jeg har talt med lærere, som fortalte mig, at de små elever leget Islamisk Stat, og at der er børn, som spørger: ”Er du sunni eller shia?” Når jeg hører det, så har tingene udviklet sig meget længere, end jeg troede.”

 

Hun taler også om det problem, at der er offentlige møder, hvor nogle af talerne har støttet Islamisk Stat.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Hvordan er det kommet så vidt?

Mona Sahlin må altså se i øjnene at problemerne som følge af indvandringen har fået lov til at udvikle sig alt for langt.

 

Men hvordan har det fået lov at ske?, spørger Ekspressen.

 

Ja en del af svaret, hænger sammen med, at politikere og journalister ved meget lidt om, hvad der er sket. De har levet en tilværelse dejligt fri for de problemer, som er fulgt med masseindvandringen. Hvis de overhovedet kommer i kontakt med det multikulturelle samfund, som de har skabt for den øvrige befolkning, så er det i form af velintegrerede indvandrere. De negative konsekvenser af masseindvandringen rammer meget sjældent dem, der har truffet beslutningerne. De lovsynger det multikulturelle samfund, som de ikke selv kender til.

 

Mona Sahlin har selv nærmet sig denne forklaring, når hun svarer Expressen:

 

Myndighederne har ”forladt forstæderne”, svarer Mona Sahlin.

 

En anden vigtig forklaring er berøringsangsten for at tale om problemerne. Om det siger Mona Sahlin i dag:

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

”Desuden har vi en berøringsangst i forhold til religion. Debatten går i stå, fordi man er for uvidende og for fej til at erkende den ekstreme tolkning af religionen som Islamisk Stat bygger på og som også findes her i landet.”

 

Endelig er der for få muslimer som blander sig i debatten, selv om mange tager afstand. I stedet for at tage debatten i egne række kritiserer de svenskerne for islamofobi, når de peget på problemerne.

 

Hun har nu selv oplevet at blive kaldt racist pågrund at de problemer, hun tager op.

 

For lidt og for sent

 

Mona Sahlin har været ude for noget af en øjenåbner. Men det vil nok gå, som det ofte går med erkendelsen på venstrefløjen. Det er for lidt og det kommer for sent til at gøre en forskel.

 

På den måde minder mona Sahlin og danske Mette Frederiksen. Hun førte også an i hetzen mod dem, der pegede på problemerne. Og nu er hun ved at trække i land.

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

 

Kilde: Expressen og Avpixlat

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…