Flygtninge kommer foran i boligkøen, og de har også udsigt til billigere husleje end danskerne

Colourbox/UNHCR Youtube

Den Korte Avis fortalte i går om udlændinge med asylstatus som indlogeres i luksuslejligheder til 24.000 kr. i månedlig leje.

 

Kolding Kommune som lejer sig ind i de dyre boliger siger, at kommunen er i akut mangel på ledige boliger, så det er man nødt til, ellers kan man ikke opfylde flygtningenes krav på en passende bolig.

 

Kolding Kommune lejer sig eksempelvis ind i det attraktive Kolding Hotel Apartments, som har en særlig god og central beliggenhed.

 

 

Det var den tidligere regering som indførte retskravet, som i praksis virker således, at flygtninge kommer foran andre i boligkøen.

 

Det er billigere at eje end at leje

Men 24.000 kr. for en lejlighed er mange penge, så i Kolding Kommune tænker man nu på at opkøbe ejendomme som står til salg, med henblik på at leje dem ud til udlændingene.

 

Borgmester Jørn Pedersen (V) siger:

 

”Vi skal modtage over 200 flygtninge i år, og det skal vi også næste år, og de flygtninge SKAL have en egnet bolig, det står simpelthen i lovgivningen. Alle ved jo, at det som regel er billigere at eje end at leje, så det at gå ind og købe et antal boliger, i den situation vi står i, det er der kun fornuft i.” (TVSyd)

 

Journalist: Der har været en del debat om det på Facebook?

 

”Jeg synes det er en utrolig hård tone i forhold til, at vi faktisk skal løse en problemstilling.”

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Journalist: Men folk er meget utilfredse med, at I har sløjfet boliggarantien til studerende og at I vil have de her boliger til flygtninge. Hvad siger du til den kritik?

 

”Jamen jeg kan umiddelbart godt forstå dem, hvis de to ting havde sammenhæng, men det har de jo ikke. Boliggarantien til studerende måtte vi jo allerede sløjfe sidste år, fordi vi bare har en enorm søgning. Vi SKAL huse de her flygtninge, uanset om vi kan lide det eller ej, så er det det vi skal gøre. Det er det jeg som borgmester, og det vi som byråd tager ansvar for at gøre på den bedste og den billigste måde.”

 

Hvis borgerne i Kolding har en ejendom til salg, skal forslag sendes til kommunen inden den 17. august.

 

Der er ingen sammenhæng

Borgmesteren siger, at suspendering af de studerendes boliggaranti ikke har noget at gøre med flygtninges retskrav på en passende bolig, for de blev ophævet allerede sidste år. Men det er noget sludder, når man forsøge at spise borgerne af med sådan et svar.

 

I kommunens referat af møde med Teknik- og Miljøudvalget påpeger man netop, at flygtningesituationen er en faktor i forbindelse med de studerendes boliggaranti.

 

Læs også
Mangeårig kriminalassistent: Udlændinge kræver stor politiindsats – men politiets øverste ledere vender det blinde øje til problemerne

”Set i lyset af erfaringerne fra 2014 samt flygtningesituationen og den forventede stigning af studerende i 2015, er det forvaltningens vurdering, at Kolding ikke vil kunne opfylde boliggarantien i 2015.”

 

Danskerne diskrimineres også på prisen

Borgmesteren i Kolding har ret i, at det ofte kan være billigere at eje en bolig end at leje en bolig. Så kommunens planer om at opkøbe et antal boliger kan sikkert være meget fornuftig.

 

Men det betyder samtidigt, at udlændingene som vil få tilbudt en bolig i kommunens opkøbte ejendomme, også vil komme til at sidde billigere i husleje, end danskerne som ikke vil få adgang til at leje sig ind i kommunens ejendomme.

 

Danskerne diskrimineres altså ikke kun i boligkøen, men også på prisen. Det er grove løjer, og det er desværre kun toppen af isbjerget.

 

En folkevandring mod Europa er startet, og intet tyder på, at færre vil søge til Danmark end der hidtil har gjort. For hvem vil ikke gerne til et land, hvor man har retskrav på en dejlig bolig, hvor uddannelse er gratis, og hvor man ovenikøbet kan blive betalt med uddannelsesstøtte for at tage den?

 

Kilde: TVsyd

Læs også
Udsigt til politisk drama om udlændingepolitik mellem Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…