Folkeligt oprør med krav om skrappere kurs overfor kriminelle

France24

PARIS: I Frankrig som i Danmark mener mange, at forholdene i fængslerne ikke virker ligefrem afskrækkende på alle eventuelle tugthuskandidater. I Danmark ikke mindst er det en udbredt opfattelse, at mange østeuropæiske kriminelle oplever et ophold i dansk fængsel som at være indlogeret i et firestjernet hotel.

 

I Frankrig cirkulerer i øjeblikket på nettet en opfordring til at slutte op om en kollektiv kritik af justitsminister Christiane Taubiras administration af fængselslivet.

 

Hun regner virkelig os franskmænd for idioter, hedder det i opfordringen. Og det værste er, at hun har ret.

 

I fængslerne kan de indsatte købe varer til forsødelse af den daglige tilværelse til billigere priser end i supermarkederne. Ministeren fastsætter priserne på dagligvarerne, og hun sælger dem med tab.

 

En tube Nutella til 3,13 euro sælges til tyveknægte for 1,11 euro.

 

Ketchup til 1 euro sælges til dem, der har begået bræk i smykkeforretninger for 0,46 euro.

 

En krukke syltetøj til 1,45 euro kan den, der har flækket kraniet på en ældre dame under hjemmetyveri, købe for 0,67 euro.

 

Ialt 200 produkter sælges i fængslerne til nedsatte priser. Men kun til forbryderne. Fangevogterne må til deres fagforenings harme ikke købe varerne til samme udsalgspriser.

 

Ikke underligt, at familiemedlemmer på besøg får deres fængslede pårørende til at købe ind til sig til de favorable priser.

 

Kvindelige fanger får gratis frisørbehandling og skønhedspleje. Og alt det går i svang samtidig med, at der uden for fængslerne dikteres lønstop, nedsatte pensioner og højere skatter. Skriv under på en protest, så justitsministeren kan forstå folkets mishag, slutter opfordringen.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Den folkelige utilfredshed minder om et dansk læserbrev med forslag om at overføre de ældre beboere på plejehjem til fængselsceller. Så vil de få veltillavet mad tre gange om dagen, en times frisk luft under opsyn og dagligt bad. Mens fangerne i et plejehjem vil få smagløs plasticmad og bad hver fjortende dag.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…